Hukkaan meni Marinin kehumiset – ei kyennyt itse päättämään tarpeellisista toimenpiteistä ja viivytteli sittenkin

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/9932d022-e52f-4984-879b-bb231ad9c24d

”IL selvitti: Näin Suomi päätti valmiuslaista: Marin ja vasemmistoliitto epäröivät, muut puolueet ja Niinistö runnoivat läpi”

”Kaikki muut paitsi pääministeri ja vasemmistoliitto olisivat valmiita etenemään valmiuslain kanssa nyt. Orpo ei pysty peittämään turhautumistaan poistuessaan Säätytalosta. Hän olisi valmis tukemaan hallitusta heti ja toivoisi, että päätökset kovemmista torjuntakeinoista tehtäisiin samana iltana.”

Ei se Marin sittenkään kyennyt tekemään asiallista päätöstä, vaan se piti painostaa siihen oikein tosissaan.

15 Replies to “Hukkaan meni Marinin kehumiset – ei kyennyt itse päättämään tarpeellisista toimenpiteistä ja viivytteli sittenkin”

 1. Marin ja vihervassarit jankkaisi vieläkin jos Niinistö ei olisi puuttunut tähän valmiuslain voimaan saattamiseen. Ohisalo ottaa kyllä edelleenkin kaikki ”reppu matkaajat” lähi-idästä Suomeen…

 2. No se siitä on tuo Sanna paras pääministeri pitkiin aikoihin jos vaikka vertaa kataiseen terv tepivaari

  1. Tähän asti osoittanut kykenevänsä lähinnä jahkaamiseen ja asioiden lykkäämiseen, joten parhaasta on turha edes kuvitella näyttöjen perusteella.
   Talousasioissa tyypillinen demari.

   1. Kerroppa Juhak kuka olisi sinun mielestäsi parempi pääministeriksi voit kertoa omin sanoin taikka pelkällä nimellä terv tepivaari

  2. Jokseenkin hassu vertaus, kun otetaan huomioon se, että Kataisen hallituksessa oli valtionvarainministerinä täystuho Jutta Urpilainen, jonka budjettikyhäelmät olivat samaa luokkaa nykyhallituksen kanssa, nyt, niin julmalta kuin se kuulostaakin, korona pelasti kyvyttömien kasvot.

    1. Olisi pitänyt syrjäyttää Katainen hallitustunnustelijan paikalta ja tarjota kokoomukselle joo-joo miehen osaa.

     PS myötäili jo tuolloin kansan mielipidettä ainakin siinä, mitä Kreikan tukemiseen suhtauduttiin. Kreikan olisi pitänyt myydä omaisuuttaan polkuhintaan eli olisi pitänyt tehdä se, minkä Lipponen ja
     Niinistö tekivät EMU-ehtojen täyttämiseksi.

     Pääministeriksi Soini, eduskunnan kokeneimpia. Keskusta, kokoomus ja ristilliset mukaan.

     1. No kerro kuka olisi ollut parempi pääministeri varojen siirtoon mm yrityksille Suomessa terv tepivaari

     2. Suomessa ei ole ollut mahdollista tehdä pääministeri Soinia PS puolueen olisi pitänyt voittaa vaalit niin ei käynyt
      Loppu on höpinää vailla alahuulta terv tepivaari

 3. Martin Scheinin luultavasti suunnittelee hallituksen kanssa käyttävänsä tilaisuutta vallankaappaukseen. Henriksson luultavasti panee vielä hanttiin, koska ei ole vielä ehtinyt honata, miten kaappaus voisi edistää rotufreudentalismia.

 4. Lauri Nurmi jne.. kertoivat taustatiedot omasta näkökulmastaan. Varmasti on ollut vääntöä joka suunnasta – ei vaan tästä.
  Presidentti on ollut merkittävä tekijä, joka kampesi asiat oikeille raiteille ja oli tiiviissä yhteydessä Mariniin. Sillä ei ole mitään merkitystä, kuka ”matkalla” jarrutti ja, kuka olisi suinpäin sooloillut poliittisia irtopisteitä keräämällä kuten Orpo ja Tavio.

  Tässä ei ole mitään uutta ja outoa. Marin on se, joka lopullisen vastuun joutuu kantamaan. Siksi hän oli pedantti ja seurasi tarkasti, mitä muualla tapahtui ja venytti asiaa äärimmilleen ennen kuin lopullinen päätös tehtiin kaikkien kanssa.

  On aivan turhaa osoittaa sormellaan mihinkään suuntaan. Koko paletti on Suomen merkittävin historiallinen päätös kaikkien puolueiden lopulta hyväksyttyä projektin.

 5. Hallitukselle pitää antaa kunnia siitä, että saivat vaikeita päätöksiä aikaan, tästä ei ole kahta sanaa, mutta vaikeaa se oli kuin perätilasynnytys.

  Toisaalta ei THL:n toimintakaan pelkkiä kehuja ansaitse, päinvastoin, se on ollut hyvin sekavaa ja mainospuheet maailman parhaista asiantuntijoista ovat vähintäänkin kyseenalaisia, mutta jos nyt edes Suomen parhaimmistoa, niin mennään sillä, kun muuta ei ole tarjolla.

  Ymmärrän helposti sen, että mikäli on katsonut yksittäisen hallituksen tiedotustilaisuuden niin kuva saattaa olla hyvinkin positiivinen, mutta jos on aktiivisesti seurannut mainuttuja tilaisuuksia niin kuva muuttuu aivan radikaalisti.

  Sanna Marin on kohtuullisen hyvä lukemaan paperista, mutta lukemisen rytmityksessä olisi toivomisen varaa ja positiivista on myös että hän myöntää ettei ole asiassa asiantuntija, eikä näin ollen omaa varsinaista omaa tietoa.

  Miinusta taas on se, että samalla kuin vetoaa asiantuntijoiden lausuntoihin, antaa niistä poikkeavia henkilökohtaisia ohjeita.

  Miinusta on myös se, että luodakseen kuvan ”kansan hermolla” olemisesta käyttää käyttää lainausta koiran ulkoiluttamisesta kuin se olisi ollut ihan hänen omasta suustaan vaikka tosiasiassa, hän oli samassa haastattelussa alkuperäisen rinnastuksen tekijän kanssa.

  Aino-Kaisa Pekosesta näkyy niin räikeästi läpi se, miten hän vastaavana ministerinä on aivan liian paljon itseään isomman ongelman edessä ja näin ollen pahimmillaan sana epidemia voi olla joka kolmas sana mitä hän lausuu.

  Pekosen rinnalla Kiuru esittää jotain ihan vaan siksi , että hänen täytyy saada jotain sanoa ja se kyllä kuuluu, mutta, että, jos, mikäli, mutta, että, jos, mikäli…

  P.s. tekijäoikeuspykälien johdosta en aio laittaa ainuttakaan linkkiä vaan luotan siihen, että jokainen tarkistaa esittämäni ja tuo esille mahdolliset virheet.

Kommentoi