Teräaselaki.


Vaarallisen teräaseen maahantuonti ja valmistus myyntiä varten sekä kauppa on kielletty.
Asetuksella voidaan säätää historiallisesti tai taiteellisesti arvokkaita teräaseita koskevia poikkeuksia 1 momentin kielloista.

Tuommoiseen tuli törmättyä kun parikymmentä vuotta palvellut Marttiinin (Solingen) taittoveitseni tuli elinkaarensa loppupäähän.

Eihän tuo laki suinkaan minulle uusi ollut mutta tuo teräaseita myyvien liikkeiden määrä ja tuotteet yllättivät kyllä.

Voisi liioittelematta sanoa, että yli puolet tuotteista ovat laittomia ylläolevan lakitekstin mukaan. Ovat siis vain ja ainoastaan ihmisen vahingoittamiseen, jopa tappamiseen tarkoitettuja.

Taisteluveitsiä, amerikkalaisia ( pohjois-/eteläamerikkalaisia), valtavan suuria ja kömpelöitä, ilman mitään ilmiselvää muuta käyttötarkoitusta vailla olevia veitsiä … jne.

Minä luotin saksalaiseen teräslaatuun; Bökerin valmistama, damastitaottu, 70mm terällä; ei mielestäni edes kallis hinta/laatusuhteessa, alle 100€.

Böker Plus - Lancer

Kuva Lamnia.

Suunnittelija; Serge Panchenka, teräs 440C.

Olettaisin tämänkin veitsen palvelevan minua, ainakin saman verran kuin Marttiini.

 

8 vastausta artikkeliin “Teräaselaki.”

  1. Minulla taas on sveitsiläinen punainen, monitaitettava 10-osainen moinitoim”ase” kaikkeen käyttöön, joka ei tietenkään kuulu tuhon kategoriaan. On kuin uusi 30n vuoden iästään huolimatta.
    Sen tunnistaa kiiltävästä Sveitsin vaakunarististä.

  2. Vicktorinox veitsihän se lienee tai sitten Wengler. Minullakin on pari Vicktorinoxia; ovat todellakin kestäviä monitoimityökaluja.

  3. Sitten kun siirrymme Paaavo Lipposen avoimeen monikulttuurivaltioon USA:n malliin mukaan, niin se tulee ilmenemään myös asevalikoimassa, koska ei voi mitenkään tietää, minkä kulttuurin edustaja köpöttelee katua pitkin vastaan.

    Aselait siis tulevat muuttumaan monikulttuurisia olosuhteita vastaaviksi ja Lipposen unelma kokee täyttymyksensä:

    Vihdoinkin vapaa ja harmoninen monikulttuurinen Suomi !

    ———————

    Yhteiskunnan kehittyminen on kuitenkin hidasta, joten asehankinnoissa ei kannata pitää kiirettä markkinoiden avautuessa. Markkinat alentavat ilman muuta hintoja.

    Etenkin saksalaisten käyttämä kevyt konepistooli ”peltiheikki” voisi olla oiva peli turvaamassa monikullttuurisia kohtaamisia. Mutta kysyä myös jenkkilästä kokemusperäisiä neuvoja tarvittavasta arsenaalista, ettei köyhänä tulisi tehtyä liian hintavia ja epäkäytännöllisiä valintoja.

    Jenkkilässäkin voi puuttua kokemusperäisyyttä, koska valtio on rakentanut maailman suurimmat vankilat vähentääkseen monikulttuurisia kohtaamisia. Amerikkalaisista elokuvista ei ole asevalinnassa mitään apua, koska niissä yleensä pyssyt valitaan näyttävyytensä eikä käytettävyytensä perusteella.

    Toki myös Ruotsista voisi saada hyviä vinkkejä.

    ————————-

    Ennustin muuten kymmenisen vuotta sitten, että kymmenen vuoden sisään Suomen ja Ruotsin välinen raja suljetaan. Nyt se sitten on suljettu. Syytä en tosin arvannut, mutta avautuuko raja enää minun elinaikanani lainkaan, on toinen juttu.

    Koronan leviämisen pääsyy on egoistinen, hedonistinen, muista ihmisistä ja ilmastosta piittaamaton hanttapulikulttuuri.

  4. ”Peltiheikki” ei ollut saksalaista perua eikä edes valmistetta; se oli suomalainen kp-44, joka oli neuvostoliittolaisen PPS-43 ja PPS-41 kopio.
    Noita ennusteitahan on yksi jos toinenkin näillä foorumeilla asetellut ja sitten voitonriemuisesti todennut; mitä minä ennustin.
    Venäläisten hyökkäyksestä on tehty jos miten monta ennustetta; aina vaan tuppaavat ennusteiksi jäämään.

  5. Veitsistä puheen ollen minulla on erittäin ohut ruotsalainen linkkuveitsi, mikä ei paljoa raskussa tunnu.
    Terä on 59 mm, kun Ruotsissa laittoman aseen terän pituudeksi on määritelty 60 mm.
    Suomessa ei vastaavaa pituusmääritelmää ole, joten tulkinta jää poliisille – tai virkaintoisille vartijatumpoeloille, kuten eräässä tapauksessa.

  6. Korona lisäsi aseiden myyntiä jenkeissä.
    Puukko on lähitaisteluase ja taittosellainen monitoimi minullakin. En ole kantanut mukana.

  7. Kyllä minusta puukko on työkalu, käyttöväline, ei mikään lähitaisteluase, ainakaan minulle.
    Vuosikymmenet olen kantanut sivutaskussani kääntöveistä klipsin varassa ja edelleenkin kannan. Tämä Böker kun on sopivan litteä ja kevyt (78g), sitä täällä syrjäseuduilla monta kertaa päivässä sitä tarvitsee ja siinähän se on taskunsuulla.
    Poliisin tulkinta kääntöveitsestä on terän suhteen alle 80mm ja ei saa olla jousella avautuva. Näin minulle asiaa selvitteli paikallinen rikoskomisaario.

  8. Tulihan tässä nyt sitten todettua tuon Bökerin 440C, terän teroitettavuus.
    Katkaisin tuommoisen ”vissinarun”, muistamatta, että sillä on sisällä muutama metallisäie. No terän purevuus, vaikka katkaisikin, se häipyi.
    Sipaisin muutaman kerran timanttipuikkoon ja sen jälkeen keraamiseen puikkoon; a vot, johan taas leikkasi. Siis suht helppo teroitettava oikeilla välineillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *