Kreilan valtiolle uusi rahareikä – kyllä suomalaisten pitää nyt auttaa

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/oikeuspaatos-kreikka-voi-joutua-maksamaan-takaisin-kansalle-kriisivuosina-rajusti-leikattuja-elakkeita-summa-voi-nousta-useaan-miljardiin/d8a06bc3-e0ac-445c-b171-e44ff34ae67a?ref=iltalehti:0f4b&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=almainternal&utm_campaign=kiintea_kauppalehti_ohjausboksi&utm_content=ohjausboksi

”Kreikan korkein hallinto-oikeus totesi, ettei osa vuosina 2015-2016 määrätyistä eläkeleikkauksista ollut lainmukaisia.”

Kyllä Suomen pitää nyt suostua EU-komission lupaamiin lahjoituksiin.

Kreekuillahan on rahapula…

12 Replies to “Kreilan valtiolle uusi rahareikä – kyllä suomalaisten pitää nyt auttaa”

 1. ”Oikeuspäätös: Kreikka voi joutua maksamaan takaisin kansalle kriisivuosina rajusti leikattuja eläkkeitä – Summa voi nousta useaan miljardiin”

  *********************************************************************************
  Jos elvytyspaketti toteutuu Saksan ja Ranskan laatiman suunnitelman mukaisesti, niin suomalaiset joutuvat maksamaan tähän (pa..) pakettiin yli yhdeksän miljardia euroa. Leijonan osa tästä menisi Kreikkaan, Italiaan ja Espanjaan – alhaisen verotuksen ja suuren veronkierron maihin

 2. Kreikka myös käytti puolustusmenohinsa sen kahden prosentin verran bkt:sta mutta Suomella ei joidenkin mielestä ole varaa edes uusia hävittäjiään. Kiva kumminkin rahoittaa Kreikan armeijaa.

  1. TIKKUKIRJAIMIN:
   Kreekut eivät tosiasiassa maksa aiempia velkojaankaan ja maksujen arvo romahtaa inflaation vaikutuksesta maksuaikataulun vuosikymmenten aikana.
   Kreekuille pitäisi lahjoittaa siitä huolimatta rahaa.
   Suomalaisten pitäisi jo antamiensa rahojen lisäksi maksaa kreekuille lahjoitettavaa rahaa, vaikka entisiäkään ei saada pois.
   Eli aiempi holtiton käyttäytyminen on selkeä peruste sille, ettei uutta rahaa anneta suomalaisten maksettavaksi.
   Uusi suunniteltu ”elvytyspaketti” liittyy asiaan suoraan siten, että siinä suunnitellut rahalahjoitukset ovat törkeitä ja sitä pitää vastustaa nyt eikä valittaa jälkikäteen.

 3. https://www.pirkanblogit.fi/2020/albanus/eun-elvytysrahastossa-hintalappu-on-kasittamaton-summa/

  EU:n elvytysrahastossa – ”Hintalappu on käsittämätön summa”

  Suomalaiset ovat pississä jo oman velanoton vuoksi. Koronan vuoksi budjettivajetta, eli velkaa , ollaan kasvattamassa yli viidellä miljardilla eurolla. Tämän lisäksi EU:sta käsin ollaan suomalaisille asettamassa mätky. joka on luokkaa 6…9,2 miljardia euroa.”

  ” Marinin mukaan on myös tehtävä selkeät kirjaukset siitä, että toteutuessaan väline on kertaluonteinen erityisjärjestely.”

  Kertaluotoisia erikoistapauksia on varmasti tulossa lisää muutaman vuoden välein.

 4. Kreikka on lyhentänyt Suomelta saamaansa runsaan miljardin euron kriisilainaa – lyhennys 3,4 miljoona euroa

  Pitäisikö suomalaisten nyt hihkua riemusta?

  Uutta elvytyspakettia pukkaa taas päälle.

  Tällä kertaa pitäisi kaikkien aikaisempien (pas ..) pakettien päälle maksaa 9,2 miljardia euroa EU:n eteläisten tuhluri valtioiden elvyttämiseen. Ei hyvältä näytä.

  *************************************************************************************
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/adc89a8a-7bf0-4033-9620-19eed6671e6c

 5. Saksan liittokansleri Angela Merkel : Rahat tänne ja sassiin. Suomalaiset, maksatte 9,2 miljardia euroa. Pieni siivu saattaa tästä palautua teille takaisin – niin siis hyvin pieni.
  *
  Saksalaisille on tärkeää tukea Italiaa, Espanjaa ja Kreikkaa. Vaikuttimena ei ole yksin näiden maiden veronkannon takkuaminen ja laaja verokierto. Vaikuttimena on myös saksalaisten sijoitukset näiden maiden matkailubisnekseen. Odotettavaa on, että saksalaiset mepit hoitavat elpymisvarojen ohjailun juuri näiden maiden matkailuyrityksille. Näin ollen merkittävä osa saksalasten elvytysrahastoon maksamista varoista palautuu takaisin Saksaan
  ***********************************************************************************
  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006565387.html

 6. Miksi Saksa ajaa suurta 750 miljardin tukipakettia? Se haluaa paketista suurimman osan olevan ’lahjapojista’ ja pienemmän osan lainapohjaista.
  .
  Tiedetään, että saksalaisilla on suuria sijoituksia matkailualalla Italiassa, Espanjassa ja Kreikassa. Nämä saksalaiset sijoittajat varmasti kärsivät koronan vuoksi taloudellisesti – varmasti miljardeja euroja.

 7. Tähän asti rahaa on jaettu Kreikalle EMU- ryhmään kuuluvilta mailta – ei siis esimerkiksi Ruotsilta ja Tanskalta. Näitä avustuspaketteja on kutsuttu lainoiksi – käytännössä ne ovat lahjapaketteja,

  [ Niin juu, saihan Suomi juuri miljardin euron lainasta kolme tuhannesosaa takaisin.]

  Vuonna 2018

  Kreikan valtion velka 181 % BKT:tä, 331 miljardia euroa
  Italian valtion velka 135 % BKT:tä, 2410 miljardia euroa
  Espanjan valtion velka 98 % BKT:tä, 1189 miljardia euroa

  EMU-sopimuksessa määritellään korkeimmaksi sallituksi valtion velan suuruudeksi 60 prosenttia BKT:stä.

  ************************************************************************************
  Kreikkalaiset (m.m.) varmasti odottavat kielipitkänä leijonan osaa 500 miljardin euron lahjarahastosta.

  Siitä varmaan lohkeaa pari kolme miljardia euroa leikatujen eläkkeiden palautuksiin.

  Muistaakseni Kreikan EMU-mailta saamien ’lahjapakettien’ ehtona oli leikkaukset Kreikan kansalaisilleen antamissa etuisuuksissa.
  Nyt Kreikka on aikeissa jälkikäteen perua nämä toimenpiteet– siis ilmiselvä sopimusrikkomus.

  ***************************************************************************************
  https://www.uusisuomi.fi/uutiset/komissio-esittaa-750-miljardin-euron-elvytyspakettia-eu-ottaisi-jopa-30-vuotisia-lainoja-maksettaisiin-unionin-uusilla-veroilla/b01f8e5e-bb63-4b3f-a4ad-6d85ee3e50e8

  Euroopan komissio ehdottaa 750 miljardin euron elvytyspakettia, jolla autetaan koronasta eniten kärsineitä EU-maita kasvuun.

  [ Ennakkotietojen mukaan rahaa jaettaisin pääasiassa taloutensa jo ennen koronaa ryssineille maille – Kreikka , Italia ja Espanja ]

  Paketista 500 miljardia euroa jaettaisiin suorina tukina ja 250 miljardia euroa lainoina.

  Komissio aikoo ottaa lainaa jopa 30 vuodeksi niin, että lainat erääntyvät vaiheittain.

Kommentoi