Lasten tartuttavuus onkin ilmeisesti paljon kuviteltua pahempi

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006593391.html

”Varoitus Yhdysvalloista: Koronavirus voi levitä luultua tehokkaammin kouluissa – 200 teiniä sairastui Georgiassa.

Jopa oireettomat lapset voivat olla merkittäviä viruksen levittäjiä.”

Satu lasten ja nuorten pienemmästä tartuttavuudesta syntyi ilmeisesti sen seurauksena, että koulut suljettiin aikaisessa vaiheessa eikä asiaa siten edes voitu tutkia.

Nyt asia lävähtää silmille ja todellisuus satujen sijaan paljastuu.

Myös aiempi satu siitä, että erityisesti vanhat ovat alttiita sairastumiselle, on kaatumassa, kun nyt Suomessakin suurin osa tartunnoista onkin noilla citykakaroilla, jotka matkustelevat ja juhlivat holtittomasti.

2 vastausta artikkeliin “Lasten tartuttavuus onkin ilmeisesti paljon kuviteltua pahempi”

  1. Kaupoissa nämä muksut levittelee tietämättään viruksen vanhempiin ihmisiin…sille ei mahda kukaan mitään. Kasvosuoja jarruttelee vähän muttei estä tartuntaa. Lokakuussa Suomi on taas kiinni. Bileet on ohi.

  2. Luin tutkimuksesta, jossa oli tutkittu eri ikäisten tartuttavuutta. Tulos oli, että 1-10 vuotiaat tartuttivat vähiten koronaa muihin, mutta 10-20 vuotiaat eniten! Joten voi olla aika iso ero lapsella ja lapsella.

    Valitetavasti vielä murrosikäisetkin ovat sillä tavalla lapsellisia että kiehnäävät toisissaan, varsinkin pojat vääntävät jonkinlaista leikkipainia yms. ja muutenkin meno on mitä sattuu veuhtomista. Lukioikäiset alkavat sitten jo rauhoittua.

    Joissakin maissa suljettiinkin vain ylimmät luokat mikä noihin tuloksiin viitaten voi olla perusteltua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *