Mannerheimin salonkivaunu töhritty Mikkelissä

Mannerheimin salonkivaunu töhrittiin keskiviikon ja torstain välisenä yönä Mikkelin rautatieasemalla – Puhdistus ei välttämättä ole mahdollista

”Mikkelin rautatieasemalla sijaitseva Mannerheimin salonkivaunu sotkettiin keskiviikkoyönä suurella graffitilla.

Museojohtaja Matti Karttunen kertoo tekevänsä asiasta rikosilmoituksen. Karttunen kertoo, että vanhan vaunun puhdistaminen ei ole yksinkertaista.

– Paneelimateriaali vaunun pinnalla on sen verran huokoinen, että todennäköisesti maali on imeytynyt paneeliin syvälle. Pahoin pelkäämme, ettei maalia saa putsaamalla pois. Meiltä lähtee nyt henkilöitä puhdistamaan sitä, Karttunen totesi keskiviikkona aamuyhdeksältä. ”(Länsi-Savo)

Tälläistä on tämä nykyään. Mikään ei ole pyhää, milloin jotkin tahot (nykyinen hallitus esim) kaataa Mannerheimin patsaan Helsingissä.

Ei voi sanoa kuin että pahaa tekee kun historiaa ei kunnioiteta vaan eletään anarkiassa ja kaaoksessa jonka muut saa näille maksaa.

”Ilkivallan tekijä tai tekijät valitsivat kohteekseen ainutlaatuisen historiallisen muistomerkin. Salonkivaunu oli sotavuodet 1939–1945 aktiivisesti ylipäällikön, marsalkka Mannerheimin käytössä.

Marski matkusti vaunussa lähes 80 000 kilometriä ja kävi siellä merkittäviä keskusteluita sekä Suomen valtiojohdon että kansainvälisten vieraiden kanssa” (Länsi-Savo)

 

 

7 Replies to “Mannerheimin salonkivaunu töhritty Mikkelissä”

 1. Kyseessä oli sentään yksi Suomen historian merkittävimpiä kohteita sodan ajalta ja paikka jossa mm Hitlerin keskustelut on maailman mittakaavalla nauhoitettu ainutlaatuisesti. Kyseessä iso vahinko ja jos vaunu joudutaan paneloimaan uudestaan se ei ole enää alkuperäinen.

 2. Kirjoitin kymmenisen vuotta sitten (engl.kielisen) blogipäivityksen Mannerheimista erityisesti Mikkeliin liittyen. Siinä mainitsin mikkeliläisten vasemmisto”aktiivien” hankkeesta siirtää Mikkelin keskustassa oleva Mannerheimin patsas johonkin syrjäkylille. Joukkoa johti sittemmin pornotähtenä tunnettu Rakel Liekki.

  Allaoleva blogini viittaa heidän kirjoittamaan nettikirjoitukseen. Kun pari vuotta sitten nostin tämän asian esille, se hävisi nopeasti netistä.

  http://saxontheweb.blogspot.com/2009/12/field-marshal-mannerheim-and-finlands.html

  1. Nyt vihervassari aikana kaiken maailman Palefacet yms joikaa vassari biisejä radiossa ja ääliöt sotkee Suomen historiaan kuuluvia muistomerkkejä. Mitähän vielä.

 3. Miten helvetissä emme ole olleet valppaana, kun nämä vasemmistoanarkistit ja komsomolit ovat luikerrelleet vallan ytimiin.
  Nyt on kova työ isänmaallisilla saada maa jälleen lain ja oikeuden kunnioittamiseen näiden tuholaisten jäljiltä.

  1. Tästä alkaa kaaos jos suuntaa ei saada nyt käännettyä. Vassarit ja kriminaalit pyörittää yhteiskuntaa virkavallan ollessa myös mukana heidän mielenosoituksissa. Hulluksi menee.

   Huomaatteko kuinka tätä ei isommim uutisoida koska Mannerheim…jos joku Lenin aiheinen tötterö olisi tuhottu olisi vihervassarit sankoin joukoin kaduilla…

Kommentoi