Lentoaseman testaus meni pieleen: Bukarestin lennolla olleista kolmasosa kieltäytyi koronatestistä

https://www.aamulehti.fi/a/40fa8ba8-f88c-4e1f-bdae-6f0076832eb6?c=1522737894164

Hölmöläisten ”suositus” ei tehoa eikä hallituksella näytä olevan kykyä tehdä tarpeellisia päätöksiä ja määrätä testausta pakolliseksi.

Rajoitusten purku on johtanut kaiken kaikkiaan tartuntojen kasvuun, mikä oli etukäteen ennustettavissa.

Sakki matkustelee holtittomasti ja juhlii turvallisuudesta piittaamatta.

 

26 Replies to “Lentoaseman testaus meni pieleen: Bukarestin lennolla olleista kolmasosa kieltäytyi koronatestistä”

  1. Jos et ymmärrä, niin selitän.

   Rajoituksia on poistettu.
   Ihmiset, erityisesti nuoremmat,oovat alkaneet juhlia ja julkisten tietojen mukaan turvallisuudesta välittämättä.
   Samalla osa ihmisistä on alkanut matkustella myös riskimaihin turvallisuudesta piittaamatta, koska julkisuudessa kerrottujen tietojen mukaan iso osa uusista tartunnoista on matkatuliaisia.
   Kun tieto tartuntojen lisääntymisestä erityisesti matkailevilla on tullut, halituksen olisi pitänyt määrätä matkailijoille pakolliset testit.
   Samoin maskinkäyttösuositus ja riskitilanteisiin -pakollisuus olisi pitänyt määrätä.
   Nyt munitaan kuin keväällä, kun silloinkaan ei testausta tehty vaikka koronakriisi oli hyvin tiedossa.
   Suositukset eivät näytä tehoavan, koska kolmannes kieltäytyi testeistä.
   Maskisuositustakin lykätään koko ajan eteenpäin, vaikka tilanne on selkeästi pahenemassa.

   Mitä vielä pitää selittää Pohjola?

   1. Olisikohan se nyt kovinkaan hallituksen, vaikkakin kirjoittajalle epämieluisan, syytä. Todettu näyttäisi olevan nuorten ja nuorehkojen henkilöiden piittaamattomuus; hallituksen syytäkö?

 1. Pitäähän nyt toki Marininkin käyttää lakisääteiset kesälomapäivänsä tyynni, mitäs siitä vaikka vihollinen tulee maahamme maalta, mereltä ja ilmasta.
  Hallitus istuu käsiensä päällä ja pelkää, että jos selkänsä käännät niin kintaat viedään.

  1. Arvi, veit sanat suustani, juurikin näin.

   Sitten on näitä sooloilijoita jotka levittää virusta ihan vapaaehtoisesti matkustellessaan halvan perässä. Toivon että nämä kuolee ensimmäisenä ennenkuin virus tarttuu muihin.

  1. Ei, vaan niille jotka ei noudata säännöksiä joita mm Suomen Presidentti nyt painottaa. Toivon kuolemaa kaikille jotka menee ulkomaille ennenkuin se tarttuu niihin jotka EI MENE.

 2. Tottakai täällä yritetään estää normaali puhuminen asioista kun se ei enää eräille ” Kundille” käy koska toinen on oikeassa. Mutta se siitä, nautitaan hyvästä kelistä kaikki

 3. Prisman kassajonossa kuultua:
  ”Just tultiin koronatesteistä, pari päivää pitää tuloksia odotella, saa nähdä joutuuko karanteeniin.” Puhujalla ei maskia eikä turvaväliä tuttavaansa jolle puhui.

  ( Kopio Twitter keskustelta, lupa saatu)

  Niin, tälläiset ”Kundit” levittää tautia koska nämä ”minä” ihmiset ei välitä muista

 4. Maskia pidetään silloin, kun halutaan pysyä tuntemattomana, esimerkiksi ryöstettäessä pankkia ja jotain muuta vastaavaa.

 5. Jos nyt hiukan panisitte jätä hattuun. Varmasti näiden kansalaisten hutiloinnin ja lainsäädännön lepsuuden vuoksi tuohon koronan valvontaan puututaan. Se vaatii vaan pikaisen lain sovelluksen viranomaiskäyttöön.

  Jos kiinnostaa, panin oikeusministeriöön ja oikeusministerille tämän kirjeen eilen:

  ”Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson

  Korona aiheuttaa yhteiskunnalle valtavasti kustannuksia. Siitä huolimatta, että hallitus on antanut tai antaa ohjeet karanteenin noudattamisesta suosituksin, useat eivät noudata sitä välinpitämättömyyttään.

  Suositus pitäisi muuttaa velvollisuudeksi, jonka noudattamatta jättäminen johtaisi rangaistukseen, joko virallisesti valvottuun laitoskaranteeniin tai sakkoihin.

  Velvollisuudentuntoiset kansalaiset kokevat epäoikeudenmukaisena tahalliset laiminlyönnit, joidenka seuraukset voivat olla kohtalokkaat.

  Kaikki ovat huomanneet, että huolimatta kauniista sanoista ja valtiovallan kiitoksista, joukko suomalaisia ei usko ellei ole pakko. ”

  Terveisin

  Heikki Karjalainen

  (allekirjoituksen ja tittelit perään yhteystietoineen )

  Oikeusministeriö kuittasi vastaanotetuksi.

  PS.

  Perkele !
  Toimikaa itse jokainen ja yrittäkää vaikuttaa asioihin ja päättäjiin mahdollisimman korkealle tasolle sen sijaan, kun puhutte ja jauhatte paskaa näillä palstoilla.

 6. Tälläiset ”Kallet” levittää tautia, kiitos näiden narsistien

  Toisen aallon pelossa ihmisten oma käytös korostuu: Tutkija neuvoo arjen riskit – ”Lokakuussa tulee se vaikea vaihe”
  (Iltalehti)

  1. Olisikohan tämmöiset jatkuvasti syyttelevät, kaunaiset kommentit ja syytökset, joiden todenmukaisuutta ei perustella mitenkään, ehkä asiattomina poistettava; eivät ainakaan mitenkään rakentavaa keskustelua.

   1. Markolle muuten tiedoksi; Eestistä ei saa tuoda sianlihaa eikä sianlihatuotteita. Minä en riskeeraa, tullilla on usein ”ruokakoira” Länsisatamassa ja olen nähnyt tarkastuksia ja niitä tehdään.
    Em syystä Markolle, turhaan syyttelet omien ajatuskuvioidesi perusteella.

 7. Laki, on jo olemassa, mutta sitä pitäisi soveltaa sen tiukimmassa muodossa. Lepsut päättäjämme eivät vain uskalla käyttää lain pakotusmadollisuutta.

  Ote alla olevasta:

  ”Terveystarkastukseen osallistuminen on pääsääntöisesti vapaaehtoista, mutta aluehallintovirasto voi järjestää sen myös pakollisena. Myös rokotus voi olla pakollinen.”

  ”Koronan osalta olisi varsin epätodennäköistä että ihminen pakotettaisiin terveystarkastukseen..”

  ************************************************************************************
  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/voiko-kansalaisen-pakottaa-laakariin-ja-rokotukseen-korontakaranteenissa-mtv-otti-selvaa-tartuntatautilaista-ja-siita-millaisia-pakkokeinoja-sinuunkin-voidaan-soveltaa/7757150#gs.cd0ypl

  Rokotus ja terveystarkastus pakottamalla

  Aluehallintovirasto voi määrätä järjestettäväksi jollakin paikkakunnalla tai tietyssä työpaikassa, laitoksessa, kulkuneuvossa tai vastaavassa paikassa oleskeville terveystarkastuksen, jos tarkastus on yleisvaarallisen taudin tartuntataudin leviämisen estämiseksi tarpeen.

  Terveystarkastukseen osalllistuminen on pääsääntöisesti vapaaehtoista, mutta aluehallintovirasto voi järjestää sen myös pakollisena. Myös rokotus voi olla pakollinen.

  Koronan osalta olisi varsin epätodennäköistä että ihminen pakotettaisiin terveystarkastukseen ja rokotukseen. Yleisesti ottaen on niin, että ihmiset haluavat tietää mikä heitä vaivaa ja tarvitsevat apua kun ovat sairaita, huomautetaan sosiaali- ja terveysministeriöstä.

 8. No, Pentti se selittyy ihan siten, että sianlihan ja vst tuotteiden tuominen on kielletty.
  Kunnioitan ja noudatan lakeja.
  Ehkä jutun funktio on julkaisemassani, naapurilta ostamassani ”pihapossun fileessä” muuten en jaksa koko juttua edes ymmärtää.
  Minäkö muka en saisi savustaa haluamiani tuotteita?
  Toki tuon Eestistä juustoja, kalasäilykkeitä, vihannessäilykkeitä yms, joita Suomesta ei saa.
  Hyvänä esimerkkinä Peipsijärven valkosipuli, jota toin taas vuoden tarpeen.

 9. ”Kymmenet suomalaiset altistuivat koronalle Virossa ja palasivat Suomeen – Matkustitko näillä laivavuoroilla?
  Tänään klo 9:10
  THL on tiedottanut laivavuoroista, joilla Virossa koronavirukselle altistuneet suomalaiset ovat palanneet Suomeen.” (Iltalehti)

 10. No, onhan tämä jo vanhan jauhantaa; en ole ko laivavuoroilla matkustanut, en ole tuonut sikaa, en sikatuotteita. Pitäisi tämä esim jo Markollekkin riittää. Mutta kun jankuttaa haluaa …?

Kommentoi