Demut luulevat, että voivat jälkikäteen kieltää nykylain mukaisen toiminnan

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006594411.html

”Päijät-Häme hyväksyi terveys­keskusten ulkoistuksen – Ministeriö: ”Sopimus saattaa olla lain valossa mitätön”
Asia ratkesi yhtymäkokouksessa perjantaina aamupäivällä äänestyksen jälkeen. Sopimus voi olla ristiriidassa tulevien lakien kanssa, sanoo sosiaali- ja terveysministeriön pääsihteeri.”

””Jos katsoo asiaa lakiluonnoksen valossa, [Päijät-Hämeen] ratkaisu on ongelmallinen. Siinä otetaan riski siitä, että sopimus saattaa olla lain valossa mitätön. Lakiluonnos kieltää sen että, tällaista kokonaista suurta tehtäväaluetta, kuten perustason avosairaanhoitoa, ulkoistetaan kokonaan”, Salo sanoo.”

Suomessa on toistaiseksi tehty vai yksi taannehtiva laki eli sotasyyllisyyslaki.

Taannehtiva laki ei ole nykyisen oikeusjärjestelmän mukaan edes mahdollinen.

Kuitenkin demuministerit ja demuvetoinen ministeriö uhoaa, että nyt tehtävät ratkaisut olisivat mahdollisen tulevan lain mukaan laittomia.

Missähän maailmassa tuo sakki oikein elää?

3 vastausta artikkeliin “Demut luulevat, että voivat jälkikäteen kieltää nykylain mukaisen toiminnan”

  1. Ne elää ”videossa” mutta eihän tästäkään saa täällä kohta puhua…poistetaan tekstit kun jollekin ”Jonnelle” ei enää käy 💪😂

    Varo juhak mitä kirjoitat ”punainen valpo” vahtii sinua 🤹🤹🤹

  2. SDP johtoinen hallitus on kiivaasti puolustanut oikeusvaltioperiaatetta ja kovin sanoin asiasta muita moittinut ja onkin hauska nähdä miten taannehtiva lainsäädäntö selitetään oikeusvaltiopperiaatteen mukaiseksi.

    Tämä samainen ongelma on sissänrakennettu soha-uudistukseen (sosiaali-ja terveydenhuoltoalan hallintouudistus), jonka luonnoksessa valtio yksipuolisesti purkaisi sopimukset yksityisten toimijoiden kanssa.

    Molemmissa, niin taannehtivassa lainsäädännössä kuin myös yksipuolisissa sopimusten purkamisissa on rankkoja perustuslaillisia ongelmia, mutta ehkä suuri valiokunta sopivine asiantuntijalausuntoineen antaa näillekin asioille siunauksen hallituspuolueiden äänillä, mene ja tiedä.

  3. ”Suomessa on toistaiseksi tehty vai yksi taannehtiva laki eli sotasyyllisyyslaki.”

    Kaksi. Asekätkijät tuomittiin myös laittomasti takautuvan lain perusteella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *