Miksi naiset suosivat raiskaajia?

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006564106.html

”Seksi ilman suostumusta on jatkossa raiskaus ja lapsen­raiskaajien rangaistukset kiristyvät – työryhmä haluaa kiristää seksuaali­rikoksia koskevaa lakia, näin laki muuttuisi”

Aivan oikean suuntaista.

Kuitenkin ihmetyttää, että oikeusistuimissa – niin käräjä- kuin hovioikeuksissa – naiset puoltavat nykylaillakin lievempiä rangaistuksia.

Lähes järjestään tuomioissa, missä raiskaaja on saanut hovioikeudessa käräjäoikeutta lievemmän tuomion, tuomareista sitä ovat puoltaneet usein naiset.

13 Replies to “Miksi naiset suosivat raiskaajia?”

 1. Kai se on sitä iänikuista ”eivät kovat rangaistukset vähennä rikollisuutta” – liberaalia haihattelua. Nimenomaan seksuaalirikoksissa voisivat vähentää, sillä tekijät ovat himonsa vietävissä ja voivat uusia tekonsa. Ja pitäisi ajatella myös uhrin kannalta; millaiselta se tuntuu kun törkeästä väkivallasta selviää lievällä rangaistuksella. Joissain tapauksissa tuo suostumukseen vetoaminen on hyvä asia, mutta voiko se johtaa myös siihen, että yön jälkeen katumapäälle tullut syyttää raiskauksesta? En halua puolustella mitään niljakkeita mutta myös naisia on monenlaisia ja voisihan olla, että esimerkiksi syrjähypyn voisi jälkeenpäin selittää noin? Ruotsin perässä tässä mennään ja eihän se mikään ihme ole ministeristä päätellen.

 2. Jos minä juon viinaa, tulen juovuksiin. Jos minä juon paljon viinaa, tulen humalaan. Jos minulle juotetaan väkisin viinaa, tulen juovuksiin. Jos minulle juotetaan väkisin paljon viinaa, tulen humalaan. Siis lopputulos on kummallakin tavalla sama, mitenkä sitten nautinnon kanssa on.

 3. Yritin hakea netistä tietoja lieviä tuomiota raiskauksista antaneista tuomareista. Taitaa olla mahdoton tehtävä. Tuomareiden nimet (sis. sukupuoli ) ovat varmasti esillä virallisissa asiakirjoissa.

  Kuitenkin jotain aiheeseen liittyvää tarttui verkkoon.

  **************************************************************************
  https://fi.wikipedia.org/wiki/It%C3%A4-Suomen_hovioikeus

  2000-luvulla huomiota kansan keskuudessa ovat herättäneet Itä-Suomen hovioikeuden useat päätökset, joissa sen on koettu kohtelevan seksuaalirikoksiin syyllistyneitä turhan ymmärtäväisesti.

  *****************************************************************************
  https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2010020211035554

  02.02.2010

  Pahoinpitelyt kuuluivat hovioikeuden mukaan raiskauksiin. Siksi niistä ei voinut antaa lisärangaistusta.

  Kouvolan hovioikeus on kumonnut avopuolisonsa lukuisia kertoja pahoinpidelleen ja raiskanneen miehen pahoinpitelytuomiot. Samalla se lievensi miehen vankeustuomiota usealla kuukaudella.

  Hovioikeuden perusteluista paljastuu, että muun muassa nyrkiniskut ja potkut raskaana olleeseen uhriin katsottiin ”sisältyneen” varsinaiseen raiskaustapahtumaan.

  1. Mitenköhän oppisit Karjalainen pysymään blogin asiassa?
   Nyt aiheena on se, miksi naistuomarit usein ovat puoltamassa raiskauksista pienempiä tuomioita.

   1. Otsikoit väärin: ”Miksi naiset suosivat raiskaajia”, siksi vastasin siihen noin.
    Tuolla otsikolla olisit joutunut raastupaan ”julkisessa mediassa”.

    1. HK : ”Valtaosa tapauksista jää hellan ja nyrkin väliin ennen kuin henki on mennäkseen.”

     HK : ” Ei siinä mistään suosimisesta ole kysymys.”

     Tämän jälkeen HK:n seliseli

 4. Blogin aiheena on lievät raiskaustuomiot – erityisesti naistuomareiden antamat

  *****************************************************************************************
  ”Kuitenkin ihmetyttää, että oikeusistuimissa – niin käräjä- kuin hovioikeuksissa – naiset puoltavat nykylaillakin lievempiä rangaistuksia.”

  *****************************************************************************************
  2000-luvulla huomiota kansan keskuudessa ovat herättäneet Itä-Suomen hovioikeuden useat päätökset, joissa sen on koettu kohtelevan seksuaalirikoksiin syyllistyneitä turhan ymmärtäväisesti.

 5. Juuri oli muutama päivä sitten uutinen, missä kaksi naistuomaria vapautti yhden miehen raiskaussyytteestä vastoin miestuomarin näkemystä.
  Noista Itä-Suomen hovin tapauksista on ollut useitakin juttuja, missä raiskaustuomiota on lievennetty.
  On myös ollut juttuja, missä on kerrottu tuomareiden sukupuolesta ja määrästä.

 6. Blogin avaus saa lisää katetta alla olevasta uutisesta.

  **************************************************************************************
  https://yle.fi/uutiset/3-5215740

  17.4.2005

  Miestuomarit naistuomareita ankarampia raiskaajille

  Miestuomarit suhtautuvat raiskausrikoksiin huomattavasti ankarammin kuin naistuomarit, käy ilmi Nelosen uutisten tekemästä selvityksestä.

  Selvityksen mukaan miestuomarit tuomitsevat ehdottomaan vankeuteen neljä raiskaajaa viidestä. Naistuomarit passittavat vankilaan vain joka toisen.

  Syytteitä mies- ja naistuomarit hylkäävät suurinpiirtein yhtä usein. Joka viides jutuista päätyy vapauttavaan tuomioon. Hylkäysprosentti kasvaa selvästi, jos asian ratkaisee naisvaltainen lautamiehistö.

  Miestuomarit määräävät raiskauksen uhreille keskimäärin 1 500 euroa suuremmat korvaukset henkisistä kärsimyksistä kuin naistuomarit.

  Selvitys perustuu Suomen käräjäoikeuksien raiskausrikoksia koskeviin päätöksiin vuosilta 2003 ja 2004. Päätökset koskivat yhteensä 177:ää syytettyä.

 7. MItenköhän nuo luvut menevät väkivaltarikosten tuomioissa yleensä? Ovatko naiset kautta linjan jotenkin hellämielisempiä vai onko niin vain raiskaustuomioissa, kun tilastoja katsotaan?

Kommentoi