Ristiriitaista – vai onko…

Kun maailmassa huudetaan suureen ääneen ja jopa väkivaltaisilla mielenosoituksilla, että ”Black Lives Matter”, se on positiivista ja oikein.

Kun joku julistaa, että ”White Lives Matter”, se on rasistista ja törkeää.

Riippumatta siitä, kuka asiaa esittää, en osaa oikein ymmärtää, ettei valkoisella elämällä olisi väliä, vaan vain musta elämä on arvokasta.

Minusta sanoman pitäisi olla, että ”All Lives Matter”.

 

7 vastausta artikkeliin “Ristiriitaista – vai onko…”

  1. Ymmärrän tuon korostuksen ”Black lives matter” joka on USA:n ongelmista lähtöisin. Mutta että olisi jotenkin rasistista tai väärin sanoa ”white lives matter”, sitä on vaikeampi ymmärtää. Eikö pitäisi toimia veljeyden hengessä? Ja rasismin tonkimisessa ollaan menty taas ihan äärimmäisyyksiin. Kaikki on rasismia ja eakimo-puikot pitää kieltää, joopa joo.

  2. Valkoiset ovat valtarotu ja vallassa. Eivät ole erikoisemmin sorretussa tai huonossa asemassa ellei satu asumaan diktatuurivaltiossa. Ei siinä tartte huudella matter kun on ”valtiasrotu”.

    1. Menehän katsomaan asiaa Aasiassa, Afrikassa ja Arabimaissa.
      Taitaa tilanne olla siellä aivan toinen…

  3. Lainaus aikaisemmasta kommentista:

    ”Mutta että olisi jotenkin rasistista tai väärin sanoa ”white lives matter”, sitä on vaikeampi ymmärtää. ”

    *
    On aivan OK, että mustien oikeuksia puolustetaan USA:ssa, jossa ongelmat esiintyvät.

    Jonkun ihmisryhmän oikeuksien puolustaminen ei saisi estää muiden ihmisten oikeuksien puolustamista.

    *************************************************************************************
    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/201707182200271359
    18.07.2017

    Poliisi ampui australialaisnaisen Yhdysvalloissa – nainen soitti hätänumeroon raportoidakseen seksuaalirikoksesta

    ****************************************************************************************
    .
    Mohamed Noor
    .
    Mohamed Mohamed Noor (born October 20, 1985 in Qoryoley, Somalia) was the officer who shot Damond. Noor’s partner, Matthew Harrity (then 25 years old), was the driver of their squad car. Noor had been lauded in the past by Minneapolis mayor Betsy Hodges and the local Somali community as one of the first Somali-American police officers in the area. At the time of the shooting, Noor had been with the Minneapolis Police Department for 21 months; Harrity had been on the force for one year.

    [ Minneapolisin pormestari Betsy Hodges ja paikallinen somaaliyhteisö ovat aiemmin kiitelleet Nooria yhtenä alueen ensimmäisistä somalialais-amerikkalaisista poliiseista.]

    [ lähde : Wikipedia ]

    *****************************************************************************
    https://edition.cnn.com/2019/06/07/us/minneapolis-mohamed-noor-sentenced/index.html
    June 7, 2019

    Mohamed Noor, former Minneapolis police officer, sentenced to 12½ years in fatal shooting of woman
    [ Entinen Minneapolis-poliisi Mohamed Noor tuomittiin 12,5 vuodeksi vankeuteen naisen ampumisesta.]

  4. Tuo ajatus että valkoihoiset ovat jokin ”valtiasrotu” on minusta liiottelua varsinkin Euroopassa ja erityisesti jossain Suomessa. USA:n ongelmat on vedetty tännekin ja sanotaan että olet rasisti, tee parannus ja jos kiistät olevasi rasisti se on vielä pahempi koska ”et edes kadu”. Emme asu USA:ssa vaikka jotkut niin uskovat.

  5. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kommentti-kenttapiispan-sananvapaus-on-puolustusvoimien-kasissa-mutta-yhteiskunta-jossa-kelpaisivat-vain-fiksut-kansalaismielipiteet-olisi-todella-pelottava/7856164

    ”Kommentti: Kenttäpiispan sananvapaus on Puolustusvoimien käsissä – mutta yhteiskunta, jossa kelpaisivat vain ”fiksut” kansalaismielipiteet, olisi todella pelottava ”

    On totta, että kenttäpiispan on noudatettava työnantajansa linjaa.

    Kuitenkin tuo ”rasismi”-hysteria ja tämänpäiväinen eduskunnan roskanjauhanta valitettavasti viittaavat, että olemme etenemässä kohti yhteiskuntaa, mitä George Orwell kuvasi kirjassaan 1984.

  6. Kohu nousee jo siitä, jos joku menee sanomaan, että olisi hyvä jos lapsella olisi isä ja äiti. Sellaista mieltä ei saa olla ja jos on niin aletaan syyttää vaikka mistä ja ehkä savustaa työpaikalta. Tilanne muistuttaa keskiaikaista kirkonkirousta jossa siihen joutunut joutui yhteiskunnan ulkopuolelle. Sanotaan, että on sananvapaus mutta ” on kannettava sanojensa seurakset”. Sellainen sananvapaus on Pohjois-Koreassakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *