Tavase- järjetöntä puuhastelua, mikä pitäisi lopettaa välittömästi

https://www.aamulehti.fi/a/ec3b16b8-262b-4df4-a750-6dd2ef5b98b9?c=1522737894164

”Tampere jäädytti Tavase-tekopohjavesilaitoksen osakeantiin osallistumisen: ”Ei yhtiötä haluta konkurssiinkaan laittaa”, sanoo Kalervo Kummola
Konsernijaosto siirsi päätöksentekoaan tuonnemmaksi ja odottaa ensin perusteellista selvitystä Tampereen Veden pitkän tähtäimen investointitarpeista.”

Koko puuhastelu on kannattavaa vain sen työntekijöille.

Muuten tuo utopia, minkä toimivuudesta ei edelleenkään ole mitään tietoa, on tullut jo nyt järjettömän kalliiksi.

Vesien massiivinen syöttö harjujen läpi saattaa jopa pilata ne ja sekoittaa pohjavesien luonnollisen muodostumisen.

Edelleen vettä saadaan riittävästi muutenkin eikä siitä ole millään lailla pulaa, joten silläkään perusteella tuolle pelleilylle ei ole tarvetta.

Kun Helsingin vesihuoltokin saadaan järvivedestä, ei luulisi sen olevan ongelma Tampereellakaan.

One Reply to “Tavase- järjetöntä puuhastelua, mikä pitäisi lopettaa välittömästi”

  1. Tuon hyödyn mittaaminen on hankala, koska mikään aikajänne ei kerro totuutta. Vesi pitäisi sadettaa harjulle oikea-aikaisesti luonnonkierron mukaisesti, jossa luonnollinen metsäpohja aluskasvillisuuksineen. Odottaa suodatusta vuosia. Mistä sitten se suodatettu vesi todella löydetään vesisuoninen ?

    ”Hesalaiset juovat Päijännetunnelista kusivettä – miksi. Kun seilasimme Päijänteellä, pantiin porukan kanssa viesti liikkeelle, että kaikki veneilijät kusevat aina imuputken kohdalla Pulkkilanharjun siltojen lähellä. Sen tähden kaikilla hukkuneilla on siellä sepallus auki ”. Korsossa on tuuletusputki ja huoltotunneli. Poikien kanssa käytiin huutelemassa putkeen ”kustaa tulee, kustaa tullee”.

Kommentoi