Valtio – me veronmaksajat -maksaa jo kolmasosan suomalaisten vuokramenoista – miksi?

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/valtio-maksaa-jo-kolmasosan-suomalaisten-vuokramenoista-juuri-suuri-tukisumma-aiheuttaa-taman-tilanteen/7e73b1c1-010a-4007-8864-0be232a85c93?ref=iltalehti:4806&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=almainternal&utm_campaign=kiintea_kauppalehti_ohjausboksi&utm_content=ohjausboksi

””Vuokraturvan Timo Metsolan mukaan suuri tukisumma ei paranna, vaan heikentää asuntomarkkinoiden toimintaa. Asumistukimenot ovat kasvaneet noin miljardin kymmenessä vuodessa.

Ongelmana on esimerkiksi se, että monen alun perin pienituloisen Ara-asujan tulot ovat myöhemmin nousseet. He eivät kuitenkaan halua luopua halvasta asunnostaan. Tämä taas syrjäyttää Metsolan mukaan sitä väestönosaa, joka tuettuja asuntoja tarvitsisi oikeasti.””

Olisi aika uudistaa systeemi ja pitää kiinni tulorajoista.

Ahneita ei tarvitse elättää.

Se tarkoittaa, että tulorajat pitää tarkistaa vuosittain ja ylittäjälle vuosi aikaa muuttaa ilman poikkeusta.

 

4 vastausta artikkeliin “Valtio – me veronmaksajat -maksaa jo kolmasosan suomalaisten vuokramenoista – miksi?”

    1. Asumistukisysteemin voisi romuttaa ja siirtyä pelkkään toimeentulotukeen ilman asumiskorotuksia.
      Samalla pitäisi siirtyä puhtaaseen yhden luukun järjestelmään joka suhteessa.

  1. Asumistukijärjestelmä pitäisi laittaa täysremonttiin, viilaukset eivät auta.

    Väärinkäytöksetkin ovat nykyisin massiivisia. Tiedän vaikka kuinka monta esimerkkiä siitä, kuinka vuokralainen on saanut asumistukea, mutta sitä ei suinkaan ole käytetty asumismenoihin, vaan johonkin ihan muuhun – yleensä asunnon kunnosta häädön jälkeen näkee kyllä mihin.

    Moni vuokranantaja ei välttämättä tiedä edes sitä, että hänellä on oikeus vaatia tuki suoraan itselleen, jos vuokria jää kaksi suorittamatta. Toki tämäkään ei välttämättä auta mitään, koska vuokralainen voi yksipuolisella vaatimuksella ohjata Kelan maksamaan uudelleen vuokralaiselle eikä vuokranantajalle. Sitä, että asumiskuluihin tarkoitettua yhteiskunnan tukea käytetään ihan muuhun kuin asumismenoihin, voisi kutsua petokseksi.

    Sellainen tunne tässä on aika läheltä useita tapauksia seuranneena, että kovaa vauhtia on yleistynyt ilmiö, jossa (usein nuorella) vuokralaisella ei ole koskaan mitään aikomustakaan maksaa vuokraa. Voihan sitä yrittää periä, mutta tulos jää nollaksi, koska tämä porukka ei kyllä aio koskaan töihinkään mennä.

  2. Aihetta on kummasteltu jo ajat – sehän on rahasampo vuokraajille sekä rakennusliikkeille jotka tekevät ylihintaisia asuntoja. Aravalaina ja aravatuotantotaloja niille jotka haluavat ostaa oman asunnon oli hyvä vähävaraisille. No päättäjät ovat varakkaampaa väkeä ja heille sopii nykymeno?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *