Virheiden märkä uni multikulttuuriutopiasta

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/11f264b5-769b-4555-bab9-8ec3712de3ee

”Vihreät haluaa Suomeen 80 000 työperäistä maahanmuuttajaa pelastamaan taloutta – ”hyvä koronakriisin hoito vetovoimatekijä”

Ulkomaisen työvoiman määrän lisääminen on vihreiden arvion mukaan keskeinen keino, jolla Suomi selviytyy kestävyysvajeesta ja saa taloutensa nousuun koronakriisin oloissa.”

Kun nykyinen työllisyystaso on huono eikä ole parantumassa, millä rahalla elätetään 80 000 uutta työtöntä?

Nykyisten elintasoturistien hyysäys maksaa jo miljardin verran vuodessa.

15 Replies to “Virheiden märkä uni multikulttuuriutopiasta”

 1. Eiköhän toi työperäinen maahanmuutto tarkoita , että on työmaa valmiina. On aloja joille ei Suomesta löydy. Tämä ei tarkoita tänne ”elätettäväksi” tulevaa sakkia.

  1. Kokoomus haluaa halpatyövoimaa ja irtisanoa suomalaiset työntekijät. Samat on arvot kuin vihervassareita.

 2. Niinhän sitä luulisi, mutta ei taida niitä työpaikkoja olla juurikaan tarjolla ja tuskin kymmeniä tuhansia millään tavalla.

  1. Eiköhän tuo linkki liene jo lievästi ohittanut pe-päivän?
   Tietenkin se katkeruus kokoomusta kohtaan näkyy edelleenkin olevan ajankohtainen.

 3. Miten ammattitaitoista ja kielitaitoista (tarkoittaa , että osaa vähintään englantia) ihmistä voitaisiin houkutella Suomeen? Kyllä osaavilla ihmisillä on töitä kotimaassakin.

  ***********************************************************************************
  .
  ”Puolueen puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo ja ulkoministeri Pekka Haavisto perustelevat Iltalehdelle ulkomaisen työvoiman tarvetta.”

  *************************************************************************************
  .
  Kun vireät esittävät maahan muuttoa Suomeen, niin homma yleensä haisee. Etenkin kun esittelijänä ovat ihmiset, jotka eivät olleet lähelläkään tuotavaa työtä.
  .
  Maria Ohisalon ja Pekka Haavisto esitykset eivät tähän asti ole kovinkaan paljon liittyneet suomalaisten auttamiseen, vaan he ovat innolla ajaneet ylinopeasti lisäntyvien kansakuntien ongelmien ratkomisia suomalaisten kustannuksella.

  *
  Tässä yksi perustelu:
  ”Ongelma on monessa paikassa se, että yritykset todella tarvitsevat työntekijöitä, vaikkapa huippukoodareita. Niitä on muutamia maailmassa.”

  *********************************************************************************
  Huippukoodarit ovat varmasti jo työllistettyjä kotimaassa.

  Parasta on jälkimmäinen lause – .Niitä on muutamia maailmassa.
  Lause kuvaa lausujansa totaalista tietämättömyyttä. Maailmassa on miljoonia päteviä ohjelmasuunnittelijoita.

  *
  23 million

  Do you ever wonder how many software developers there are in the world? According to a study by EDC, as of 2018, there are 23 million software developers worldwide. This population is expected to grow to 27.7 million by 2023.15.1.2019
  [Lähde : http://www.c-sharpcorner.com ]

 4. Euro aiheuttaa työttömyyttä. Ruotsin ja Tanskan valuutta pystyy reagoimaan suhdanteisiin
  Koska Saksassa eivät lakkokenraalit ryppyile niin kuin täällä, on saksalainen tuotanto pysynyt kilpailykykyisenä ja sen tuotanto on hyötynyt eurosta muiden ruromaiden kustannuksella ja pystynyt työllistämään.
  Saksan energiapolitiikka on sekaisin ja voi viedä Saksalta kilpailukyvyn, joka aiheittaa työttömyyttä. Tällöin Saksan työttömät vierastyöläiset saattavat ryhtyä rettelöimään.

  Rettelöt lisääntyvät myös Ruotsissa, jos työttömyys lisääntyy esimerkiksi koronan takia.

 5. Varsinkin IT- alalle tulee ammattilaisia Intiasta, jo aikanaan Nokia työllisti heitä.

 6. No vihreille ja nykyhallitukselle työperäistä maahanmuuttoa on myös se kun myönnetään työluvat kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille henkilöille, joten eiköhän tästäkin ihan hyvä tule.

 7. Hoiva-alalle tarvittaisiin paljonkin väkeä, mutta kilpaileeko Suomi esim. muiden pohjoismaiden kanssa huonomalla palkalla vaiko kalliimmilla elinkustanuksilla ?

 8. Vihreät haluavat vaikka väkisin tehdä Suomesta Ruotsin kaltaisen monikulttuurisuushelvetin.

  ”Vihreiden ehdotus pitää kuopata heti alkuunsa. Suomessa on satojatuhansia ero alojen osaajia työttöminä ja lisää tulee räjähdysmäisesti pitkittyneen korona-pandemian vuoksi. Monilla aloilla on eletty pitkään kovan työelämän rakennemuutoksen kourissa ja Yt-neuvottelut ovat tämänpäivän työmarkkinoiden uusi normaali. Suomalaisilta työntekijoiltä vaaditaan joustavuutta ja jatkuvaa oppimista ja ammattitaidon kehittämistä. Työelämän vaatimukset ovat koventuneet vuosi vuodelta ja Suomen verotus pitää tehokkaasti huolta siitä, että oman työn hedelmät menevät yhä useammin verokarhuille.

  Tilannetta perustellaan Suomen ikärankenteella ja jatkuvasti heikentyvällä huoltosuhteella. Suomi on osa Euroopan yhteisiä työmarkkinoita, jossa meillä on työvoiman vapaan liikkuvuuden vuoksi käytettävissä yli 500 miljoonan työntekijän työmarkkinat. Tämä ei riitä vihreille, vaan maahamme on saatava vaikka väkisin 80 000 työperäistä maahanmuuttajaa vuoteen 2030 mennessä. Missä ovat nämä työpaikat, kun hallitus ei tule pääsemään edes 30 000 uuden työpaikan luomiseen tällä hallituskaudella? Eikö oman maan työttömät merkitse punavihreälle hallitukselle mitään? – -”
  Lainaus on Uuden Suomen Puhenvuoro-palstalta 10.8.2020 otsikolla ”Vihreät haluavat Suomeen 80 000 työperäistä maahanmuuttajaa” ja Blogin kirjoittaja Aleksi Niskanen.

  1. Ruotsin miljööpuolueesta vain 22 % uskoo jengiongelman pahenevan. Ruotsidemokraateista 88 % uskoo näin.

   Miljööpuolue on varmaan ennenkin erehtynyt.

Kommentoi