Koronavirus vaikuttaa Virossa sotaharjoituksiinkin

On se virus vaan kova otus, sitä ”kumarretaan” lähes kaikkialla.

Keväällä Virossa piti olla suuri sotaharjoitus, mutta siitä poistettiin Koronan takia huomattava osa, kuten reserviläiset (ja minut). Siten varusmiesten loppusota muuttui oleellisesti aiotusta.

Karkeasti viikon kuluttua pitäisi taas olla sotaharjoitus. Siihen piti tulla Latviasta vastaosasto, mutta terveysviranomaiset kielsivät sen. Sitten latvialaisten tilalle piti tulla virolainen vastaosasto toiselta puolen Viroa – senkin tulo kiellettiin. Seuraavaksi paikallisten joukkojen tueksi alun alkaen aiottu joukko käskettiinkin vastaosastoksi.

Suomesta sotaharjoitukseen saapuvia virolaisia on käsketty karanteeniin, joten he eivät voi osallistua sotaharjoitukseen.

Saapas nähdä mitä tapahtuu seuraavaksi.

5 vastausta artikkeliin “Koronavirus vaikuttaa Virossa sotaharjoituksiinkin”

  1. Ymmärrän mainiosti, että rajoitetaan vaikkapa juhlimista, pidetään turvavälejä ja ellei turvavälejä ole mahdollista pitää niin käytetään maskeja – mutta sotahrjoitukset pitäisi mielestäni pitää tämän kouhotuksen ulkopuolella.

  2. Mitenhän Suomessa harjoitukset, kun 19000 reserviläistä saa kutsun ja lisäksi 5000 vapaaehtoisiin harjoituksiin.

    1. Suomessa harjoitusjoukko jaetaan pienehköihin osiin, jotka eivät ole tekemisissä toistensa kanssa. Siten mahdollisesti tartunnan saaneiden joukko pysyy pienehkönä.

      Hankalaksi menee silläkin konstilla.

  3. Viron, Suomen THLää vastaavan, viranomaisen mielestä noin 1000 osallistujan sotaharjoitusta ei saisi järjestää – se ei muka ole järkevää.

    Ne aivottomat ”mulkut” ilmeisesti kuvittelivat, että sotaharjoituksessa pistetään 1000 sotilasta yhteen pulloon pitämään sylipainia keskenään. Todellisuudessahan sotaharjoituksessa ollaan pääsääntöisesti ulkona kaukana muista kuin ehkä omasta taistelijaparista. Edes ryhmän ei ole mikään pakko olla ”keppituntumalla” sisätiloissa.

    Tänään on käyty ”kamppailua” kenen sana on painavampi. Viron Puolustusvoimain komentaja ja Viron Suojeluskuntain komentaja haluavat järjestää huomenna alkavan harjoituksen.

    En ole vieläkään saanut tietoa perumisesta, joten harjoitus järjestettäneen. Itse olen ollut jo melko pitkään tekemässä sen harjoituksen valmisteluja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *