Keskustelukulttuurista.

Tuntuuko hankalalta, kun joku on eri mieltä? Yle ryhtyy parantamaan suomalaista keskustelukulttuuria

Aamun uutisista.

Kovin tännekkin soveltuva tämän aamun eräs uutinen on. Minulla on sellainen käsitys, että tuon uutisotsikon sisältämät asiat pitäisi meidän kaikkien omaksua ja käydä keskustelu vastapuolta kunnioittaen.

Erilaiset mielipiteetkin tulisi jokaisen hyväksyä ja jos ei voi hyväksyä ja sietää erilaisia mielipiteitä, ehkä itsekullakin olisi peiliin katsomisen paikka, syyllinen kun voi katsella sieltä peilistä.

10 vastausta artikkeliin “Keskustelukulttuurista.”

  1. Asia itsessään on erittäin tärkeä ja tavalla tai toisella jo vuosia toistettu toistamisen perään, mutta muuttaako joku projekti oikeasti jotain vai hukkuuko se hienojen projektien pohjattomaan kaivoon?

  2. Kun tänne saataisiin enemmän porukkaa keskustelemaan. Nyt meitä aktiivisia on vain kymmenkunta, jotka kommentoivat toistensa ajatuksia edes takaisin ja, jotka kommentit osataan jo etukäteen arvata, missä ne liikkuvat.

  3. Omat aktiiviset keskustelufoorumini ovat FB:ssä: ”Tampereen kuntapolitiikka, Lisää kaupunkia Tampereelle, Tampere vanhoissa kuvissa, Pyynikin asukkaat, Ylöjärven ja Lielahden sivut, Malmin lentoasema, ja entiset omien kavereitteni asialliset julkaisut jne..” Siellä on todellista asiaa ja vaikuttamisen mahdollisuuksia oikeasti.
    Julkaisin juuri FB:n Tampereen kuntapolitiikka-sivuille ja Pyynikin asukkaille Eteläpuiston Gamlas Hemin alueelle suunnitellusta koulusta ja päiväkodista kehittämisajatuksia. Ne menevät asiasta päättävien tietoon.

    US on juuttunut paikalleen samojen kirjoittajien ”puheenvuoroiksi”.
    Mihinkään ip- lehtien lehtien yleisille kommenttipalstoille en osallistu, ne ovat aivan puuta heinää.
    Joskus nimelläni Hesarin ja Aamulehden asiallisiin juttuihin kommentoin. Moderointi niissä on hidasta.

    1. US:n puheenvuoron moderointilinjan ailahtelevuus ajoi aika paljon kirjoittajia pois alustalta joitain aikoja sitten, eikä palaajia ole ollut.

      Itse kuulun yhteen kutsuperusteiseen politiikan ryhmään, jossa on osallistujia kaikista puolueista ja puolueiden ulkopuolelta politiikasta kiinnostuneista.

      Kuulun myös ryhmään joka tavallaan liittyy ammattiin ja alan koulutukseen / opiskelijoihin.

  4. Minä en heiluttele varpaitani millään muulla sivustolla. Ei ole oikeastaan aikaa ja vielä vähemmän kiinnostaa. Kun saisi edes nämäkin vastuulliset hommat hoidettua, oman aikansa vaatii sekin. Aina välillä silti kuulee, että on niinkun ei mitään olisi tullut tehtyä.

    Aikani kyllä olin meidän autourheiluseuran sivuston ylläpitäjä ja tiedottaja, enää ei ole jäänyt valtuuksia muuhun, kuin jäsenmaksuun. Niillä sivustoilla sitä olikin kaikenlaista hiipparia, että piti aina välillä kääntää koko kommenttiosio ylösalaisin.

  5. Tämä on hyvä tavoite, odotan mieluusti mitä Yle aikoo konkreettisesti tehdä.

    Me voimme näyttää esimerkkiä. Ei vattuilla kanssakeskustelijalle, ja pyydetään kaverit mukaan. Lukijoita meillä on hurjasti enemmän kuin vuosi sitten, kirjoittajia ei.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *