Tuulivoima on erityisen kiinnostava aihe – artikkeliani luettu yli 8000 kertaa

Kirjoitin karkeasti viikko sitten Uuden Suomen Puheenvuoroon artikkelin tuulivoimasta. Siinä oli neljä kuvaa tämän vuoden ensimmäisten kuukausien tuulivoiman tuotannosta – tosin huhtikuu oli vielä vajaa. Kehotin ”hyviä ihmisiä” katsomaan millaista se tuulivoiman tuotanto aikuisten oikeasti on Suomessa.

Artikkelista tuli yllätyksekseni huippusuosittu – tähän mennessä pitkälti yli 8000 lukukertaa, kun muiden kirjoitusteni lukukerrat ovat noin paristasadasta muutamaan tuhanteen.

Artikkeli löytyy täältä:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jussina/katsokaa-hyvat-ihmiset-kuvista-millaista-tuulivoimaloiden-sahkontuotanto-suomessa-aikusten-oikeasti-on/

Päivitin eilen kotisivulleni vanhan artikkelin, jossa niitä kuvia on nyt 14 – mukaanluettuna huhtikuu kokonaan. Siinä huhtikuun lopulla näkyy tuulivoiman tuotannossa monttu, jonka varsin pitkänä aikana kaikki Suomen tuulivoimalat tuottivat yhteensä sähköä teholla noin 18 MW. Laskekaapa paljonko Suomen tuulivoimaloiden ”hyötysuhde” oli sinä aikana:

http://jput.fi/Verovaroin_tuetaan_tuulivoimahui.htm

Niin, tuulivoima on Suomessa haitallista sattumavoimaa – ja sitä tuetaan valitettavasti Suomessa miljardeilla euroilla.

7 Replies to “Tuulivoima on erityisen kiinnostava aihe – artikkeliani luettu yli 8000 kertaa”

  1. Ongelma syntyi siitä, että hukkamyllyihin syydettiin ja syydetään vastuutonta rahaa.
   Hukkamyllkyjen rakentajat olisi pitänyt velvoittaa rakentamaan tai ostamaan säätövoimaa vastaavasti niin, että tuo holtiton vaihtelu séi sotkisi verkkoa ja kaataisi taloudellisin perustein toimivia voimaloita.
   Nyt ollaan edelleen rakentamassa järjettömän kokoisia myllyjä piittaamatta niiden aiheuttamasta äänisaasteesta.
   On aivan eri asia inuroida puoli tuntia kuin sietää korvin kuulumatonta, mutta mm. talon rakenteissa värinänä tuntuvaa myllyääntä 24/7.
   Nykyiset myllyt voisi järkevästi kytkeä tuottamaan vetyä vetypolttokennoautoja varten ja siirtää sähköautotuet vetypolttokennoautoille, joita on tulossa lisää markkinoille.
   Siten voitaisiin pienentää myllyjen haittoja kokonaisuudessaan.

   1. Minun mielestäni oleellista olisi lopettaa tuulivoiman rakentaminen Suomeen ihan kokonaan. Tarkoitushan on rakentaa sitä idioottimaista sattumavoimaa yhä vaan lisää ja lisää.

    En näe järkeväksi rakentaa erikseen vedyn jakeluverkkoa Suomeen. Se ei ole ilmaista lystiä ja vedystä voisi myös tulla melkoinen riski vaikkapa kolaritilanteissa. Vety on varsin räjähdysherkkää kaasua.

  1. Silloin hyvin kauan sitten sähköä ei ollut yleisesti käytettävissä. Esimerkiksi viljaa jauhettiin siten joko vesivoimalla (koski) tai tuulivoimalla.

   Silloinkin oli pitkiä aikoja, jolloin ei tuullut tarpeeksi, jotta olisi voitu jauhaa viljaa – piti odottaa, että alkoi taas tuulemaan tarpeeksi jotta voitiin jauhaa viljaa.

   Nykyisin sähköä pitää saada joka hetki, joka minuutti, joka tunti, joka päivä. Sähköä pitää koko ajan tuottaa vähintään niin paljon kuin sitä kulutetaan. Sattumavoima tuulivoima ei sovi sähkön tuotantoon – ydinvoima sopii aivan erinomaisesti.

Kommentoi