Venäjän propaganda valehtelee Venäjän toimittaneen humanitaarisena apuna suojaimia Viroon

Viron valtio osti Kiinasta 2,6 miljoonaa suojainta ja osti kuljetuksen Viroon venäläiseltä kuljetusyhtiöltä Volga-Dnepr.

Kuljetus saapui Viroon Tallinnan lentoasemalle 2.4.2020.

Oli virhe ostaa kuljetus venäläiseltä kuljetusyhtiöltä – Venäjä sai valheilleen oikein ”kuvatodisteita”, kun venäläinen lentokone suoritti kuljetuksen.

Lähde.

Olisi ehdottomasti parasta, että Venäjältä ei ostettaisi mitään, eikä sinne myöskään myytäisi mitään.

21 Replies to “Venäjän propaganda valehtelee Venäjän toimittaneen humanitaarisena apuna suojaimia Viroon”

 1. Kyseisellä lennolla saapui Tallinnaan myös Latvian valtion tilaamia suojaimia – joten ryssät valehtelevat auttaneensa Baltian maita. Lentokuljetus oli puhtaasti liiketoimi.

  1. Tässä tilanteessa muualta kuin Kiinasta ei ole saatavissa tarpeeksi nopeasti suojaimia tarvittavia määriä. Viroon tuli Kiinasta 5 miljoonaa hengityssuojainta lisää eilen. Ne menevät apteekkeihin myyntiin keskiviikkona. Kerralla saa ostaa korkeintaan 50 kpl.

  1. Virossa on käynnistetty valmistus, mutta ajattele määriä. Esimerkiksi hengityssuojaimet ovat kertakäyttöisiä – niitä kuluu karkeasti 10 per päivä, per lääkäri, sairaanhoitaja, apuhoitaja, kotihoitaja, poliisi, suojeluskuntalainen, kaupassa kävijä, jne., jne.

   Viisi miljoonaa hengityssuojainta kuluu alta aikayksikön – ei niitä noin vain valmisteta hirmuisia määriä.

 2. On muuten jännä juttu, että ryssät ovat propagandassaan tuoneet erikseen esiin sen, että USA on nyt toimittanut Virolle merkittävän määrän lisää panssarintorjuntaohjuksia Javelin – mutta Venäjä olisi muka toimittanut suojaimia koronavirusta vastaan. 🙂

 3. Lupaa ministeri , että toukuussa alkaa 2-3 firmaa tuottamaan hengityssuojaimia 200 000 kappaletta päivässä.

  1. On hyvä, että hengityssuojaimia aletaan tuottamaan Suomessa. Niistä on kuitenkin suuri puute jo nyt. Voisi olla tarpeen ostaa satsi Kiinasta.

 4. Italia päätti ottaa avun Venäjältä vastaan, kun EU ei kyennyt auttamaan heitä ja koronan hoitamisessa ylipäätään. Ilmeisesti pulaa on kaikesta.

  1. Noin.

   Kiina on ollut lähes ainoa toimittaja suojaimille – kun ovat tehneet niitä halvalla.

   Kun nyt kysyntä on räjähtänyt, niin on hyvä nostaa hintaa – suojaimista maksetaan nyt se hinta mitä niistä pyydetään.

 5. Kertoi tossa HS , että Kiina ja Venäjä ovat lähettäneet Italiaan tai USAan kevottomia laitteita. Onpa jotkut Venähän lähettämät laitteet valmistanut USAn mustalla listalla oleva firma. Varsinaista avunantoa. Kiina kaupannut itse lahjaksi saamiaan aputarvikkeita.

 6. IS=Myös muut maat ovat valittaneet Kiinasta tulleiden suojaustarvikkeiden heikkoa laatua.

  Itävallan Etelä-Tiroliin Kiinasta toimitettu puolen miljoonan hengityssuojaimen erä on osoittautunut käyttökelvottomaksi, kertoo itävaltalaismedia. Itävalta on monen muun maan tapaan kärsinyt muun muassa terveydenhuollon ammattilaisten käyttämien hengityssuojainten pulasta, jota on pyritty paikkaamaan Kiinasta tehdyillä tilauksilla

  1. Tietääkseni Kiinasta saa sekä kunnollista sertifioitua tavaraa, että täyttä paskaa.

   Esimerkiksi Virolla on Kiinassa erikseen diplomaattitason edustus varmistamassa, että toimittaja toimittaa kunnollista tavaraa – esimerkiksi jenkkien 3M firman teettämiä.

   Kun on varma, että saadaan koneellinen kunnon tavaraa, niin ne lastataan koneeseen ja se lentää suoraan Tallinnaan. On tullut jo monta toimitusta, eikä laadussa ole valittamista.

   Ihan sama asia on vaikkapa kiinalaisten tekemissä rynnäkkökivääreissä. Joku tehdas valmistaa kunnon kamaa, toisesta tehtaasta tulee paskaa.

  1. Itse sanoisin, että homma on ihan perseestä. Hyväuskoisille ostajille myydään Kiinasta käyttökelvotonta roinaa, eikä siitä saada ketään edesvastuuseen. Jotta saisi kunnon tavaraa, niin pitää olla paikan päällä varmistamassa.

   Ihan sama asia näkyy kun kiinalaisista verkkokaupoista tilaa muka hyvää tavaraa erittäin halvalla ja vieläpä ilman rahtikuluja. Voi saada lopulta käteensä joko hyvällä hinta/laatusuhteella tuotteen tai sitten täyttä paskaa.

 7. Keskustelu karkasi jälleen otsikon asiasta, mutta on kuitenkin tärkeää, joten jatkukoon.

  Historiasta kannattaa muistaa, että:
  – Japani aloitti sodan USAa vastaan 7.12.1941 noin kello 8 hyökkäämällä USAn Pearl Harboriin.
  – USA voitti Japanin ja teki Japanista demokraattisen valtion.
  – Japani oli lyöty ihan perusteellisesti, kansa näki nälkää – vaikka USA auttoi.
  – Japanin oli pakko saada jostakin vientituloja.
  – Japani valmisti esimerkiksi halpoja transistoriradioita, jotka olivat nimenomaan halpoja – mutta laatu oli surkea.
  – Sitten japsit keksivät tuoda Japaniin länsimainen laatujärjestelmä, tietysti jenkkilästä.
  – Sen jälkeen japanilaisten tuotteiden laatu on ollut pääsääntöisesti hyvää tai jopa erinomaista. Itse ajan edelleen yli neljännesvuosisadan vanhalla japanilaisella autolla ja olen siihen erittäin tyytyväinen. Valinnan perusteena oli nimenomaan luotettavuus – se taas selvisi saksalaisesta tutkimuksesta – niissä autoissa oli yksinkertaisesti kaikkein vähiten vikoja.

  Kiina ei ole vielä keksinyt sitä japsien konstia – paitsi yrityksissä jotka tuottavat tuotteita jenkeille, jotka osaavat vaatia laatua.

 8. Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Tomi Lounema kertoo Ilta-Sanomille, että kun on tieto tavaran vaatimustenmukaisuudesta, niin sitten tavara on heti eteenpäin jaettavissa.

  Itävaltaan Kiinasta toimitettu puolen miljoonan hengityssuojaimen erä on osoittautunut käyttökelvottomaksi, kertoo itävaltalaismedia. Itävalta on monen muun maan tapaan kärsinyt muun muassa terveydenhuollon ammattilaisten käyttämien hengityssuojainten pulasta, jota on pyritty paikkaamaan Kiinasta tehdyillä tilauksilla. (Iltasanomat)

Kommentoi