Alkoholivero.

Etelänaapurimme näyttää olevan melko lailla kaukonäköisempi alkoholiveron suhteen. Liekköhän aikanaan kieltolain haamut peloittelemassa vieläkin suomalaisia?

Eesti laski alkoholiveroa 25%, Latvia laski 15%, Latvian myyntipaikoissa tuli paniikki, yksi yrittäjä jo lopetti.

Pärnun matkailuyrityksiltä liukeni yksi valttikortti.

Eestin matkailu on suomalaisten suhteen nousussa, ei suinkaan viinanhakureissujen takia vaan nyt suomalaiset hakevat mm Tallinnassa gastronomisia elämyksiä, ja sillä saralla tarjontaa riittää. Myöskin naapurimme kulttuuri on enevässä määrin herättänyt kiinnostusta.

24. – 25.2. lähden taas reissuun, auton huolto, erinäisten tuotteiden hankintaa (mm mausteet), siinä yksinkertaisuudessaan reissuni. Matkan hinta; auto, minä, menomatkalla aamiainen, paluumatkalla päivällinen, = 99€ kaikkinaan.

Eesti on hieno maa, kuten Suomikin, molemmissa ehkä ihmisiän verran kaikenlaista tutustumista ja katsottavaa.

Poikkeuksellisesti yövyn tuttavani; politsei ja rajavalve-kapteenin perheessä, oli pakko kun tuttavani suorastaan vaati yöpymistä heillä.

 

5 Replies to “Alkoholivero.”

 1. Jo hyvän aikaa ollaan emännän kanssa jahkailtu sitä, että sen verran pitäisi Tallinnassa käydä, että Fotografiskassa ja Kaissa kävisi, mutta toistaiseksi on jäänyt jahkailun asteelle.

  Maaliskuun alussa lähdetään noin pariksi viikoksi Iso-Britanniaan, Southamptonin suunnalle vähän samasta syystä kuin sinun yöpymisesi, kun vaatimalla vaadittiin.

 2. Nämä Tallinnan uudet kulttuuripaikatkin olen kiertänyt. Nyt Noblesnerissä löytyy moniakin hienoja paikkoja, jos ruokapaikkojakin, mainitakseni esim Proto, Fotografiska luonnolliseti on hieno paikka. Tallinnan tarjonta on tänä päivänä rikasta. Enää ei mennä kaljaa kittaamaan vanhaan kaupunkiin. Fat Margarethin uusi museo on myöskin katsomisen arvoinen. KUMU on muuten aina poikkeamisen arvoinen, siellä kun näyttelyt vaihtuvat alvariinsa.
  Rataskaevu 16 Pik-kadulla on muuten ruokapaikkana poikkeamisen arvoinen.

 3. Mua ei ole ikinä oluen-/viinanhaku Eestistä kiinnostanut. Sen oluen mitä juon, ostan ihan kotoisesta ruokakaupasta.

  1. Eipä tuo minullakaan ole tuo viinanhaku pääasia, tuon kun siellä kerran käyn; avauksestanikin se ilmenee. Toki alkoholia tuon, sellaisia laatuja pääasiassa, joita Suomesta ei saa, kuten latvialainen, Black balsam, Vana Tallin, Saaremaa tume 6%, Saku tume 6,7% ja onhan tuo shipssnaps myöskin listalla. Kaikki ovat eestiläisiä tai latvialaisia erikoisuuksia, eikä saa Suomesta.
   Pääsääntöisesti ostokseni keskittyvät mausteihin, mustaan valkosipuliin ja ostanpa leipomotuotteita, juustoja, kalasäilykkeitä, joitain esimerkkejä mainitakseni.

 4. Tupakkaa mielelläni hakisin, mutta sitäkun ei saa tuoda maahan kuin yhden kartongin.

Kommentoi