The dinosaurus go on and on, on and on and on,,,

Löytyi menneisyydestä aikamoinen mankelikuva, sama jyrääminen jatkuu, dinosaurus joka ei suostu luovuttamaan vaikka mahdollisuudet on taas nollissa.

Jotenkin tämä pitää nähdä taas loppuun asti, kunnon viäräleuka 🤣

4 Replies to “The dinosaurus go on and on, on and on and on,,,”

 1. Mä luulen että ydinsodan jälkeen jää jäljelle muutama torakka ja Paavo Väyrynen.

 2. Väyrynen on kirjan ”Näin ei pitänyt käydä”.

  Väyrynen on halunnut, että Suomi vapautuisi eurosta yhtenäisvaluuttana, koska sen arvo ei mukaudu maamme kulloistenkin suhdanteiden mukaan.
  Muutamat USAn osavaltiot taantuvat samasta syystä ja ennen kukoistaneita teollisuuskupunkeja autioituu ja röttelöityy. Liittovaltio kuitenkin estää omaan valuuttaan siirtymisen.
  Ruotsi on jättänyt Suomen taloudellisesti taakseen omalla valuutallaan. Tanskallakin on oma valuuttansa, mutta kruunun arvo on sidottu euroon vaihteluvälillä, joka on ajoittain koettu liian pieneksi. Norjalla ja Islannillakin on mahdollisuus säädellä oman valuuttansa arvoa.
  Brexit aiheuttaa suhdannevaihteluita Britanniassa, mutta se ei ole niin vaarallista, kun valuutan arvo reagoi.

  Saksan taloudellinen toimeliaisuus on hyötynynyt eurosta muiden maiden kustannuksella, koska siellä kandanviholliset eli lakkokenraalit eivät ole vieneet tuotannon kilpailukykyä.
  Nyt Saksa on joutumassa suuriin vaikeuksiin energian hinnan kallistuessa. Palkkoja leikkaamalla Saksan teollisuus saattaa selvitä, koska kuten sanottua, niin siellä eivät lakkokenraalit hillu.
  Jos Saksa joutuu lamaan ja työttömyyteen lakkokenraalien takia, niin miljoonat siirtotyöläiset pistävät ranttaliksi.

  Etelän vetelät ovat joutuneet katastrofin partaalle ja Kreikassa jo partaan ylikin, koska eivät ole noudattaneet eurokuria.
  Ranskassa väki on pannut haisemaan, kun Macron on yrittänyt saada maata eurokuriin. Macron ymmärtää, etteivä pikkumaat, kuten Suomi ja Viro kykene Ranskaa pelastamaam, vaikka koko valtion budjetti näissä maissa Ranskan pelastamiseen laitettaisiin.

  Muuan talouden nobelisti on ehkä retorisesti sanonut, että jokaisella maalla pitäisi olla oma euronsa, jonka arvo määräytyisi kunkin maan suhdanteiden mukaan.

  ———

  Takaisin siihen kirjaan ”Näin ei pitänyt käydä”. En ole kirjaa lukenut, mutta takakannessa tulee ilmi Väyrysen pettymys Sipilään. Kysyin Väyryseltä syytä tuohon pettymykseen. Hän sanoi syyksi, että olivat Sipilän kanssa päätyneet samaan käsitykseen euron turmiollisuudesta, mutta että Sipilä oli paennut rintamasta eli eurosta irtautumisesta.

  Väyrysellähän on idea kaksoisvaluutasta, jossa euro säilyisi ulkomaankaupan valuuttana, mutta euro-ongelmaiset, kuten (lakkokenraalien sabotoima Suomi) ottaisivat maan sisäiseen rahaliikenteeseen oman valuuttansa.
  Meppinä ollessaan Vänä mainosti ideaa ongelmamaiden mepeille. Nyt Italiassa on ilmaantunut halua kokeilla ideaa. Mutta katastrofitietä tepastelevat liittovaltiofanaatikot ovat esteenä.

  Historioitsija Ilkka Hakalehto arvatenkin ennusti euro-ongelmat naulatessaan teesinsä Suomen Pankin oveen vuonna 2004 (?). En löytänyt noita teesejä nyt netistä. Hakalehto oli PS:n presidenttiehdokkaana vuonna 2000. Mutta intellektuelliosastolle lohkesi vain pari prosenttia äänistä.

  Väyrysellekin olisi voitu pressanvaalien yhteydessä ilmoittaa suoraan, ettei täällä intelletuellit juhli ja ohjata äijä ulos ovesta.

Kommentoi