Meillä sitä syötiin tämmöistä.

Sattui sitten tänään vähän tulemaan tuota muikkua. Paistoin.

Söimme muikkuja kermaviilikastikkeen ja perunan kera. Oli muuten hyvää.

Moni vannoo voissa paistamisen nimiin, ei ihan toimi. Kun muikuista haluaa saada semmoisia rapeapintaisia, ne tulee paistaa öljy/voissa. Ensin pannulle oliiviöljyä ja kun öljy selkeästi on kuumaa, sitten voita. Kun voi lakkaa kuplimasta ja alkaa hieman ruskistua, pannu on  riittävän kuuma.

Muikut kieritellään ruisjauhossa, mausteeksi suolaa, valkopippuria ja valkosipulirouhetta, sitten pannulle.

Paistetut muikut lävikköön ja päälle ruohosipulia, annetaan isoimpien rasvojen valua pois ja  muikut vadille.

Laittakaahan joku muukin joskus ruokapuolen aikaansaannoksianne tänne, minä kyllä tiedän monenkin kokkaavan, vaan kuvia ei ole näkynyt.

Yksitoikkoiselta tuntuu kun monet kertovat mm pihvinpaistostaan, liekitetyistä lohistaan, vaan kuvia ei ole näkynyt.

Olisikohan se vaan sittenkin niin, että esim ”korpisoturin” arvolle se ei sovi, tai tuo ruuanlaitto ei muuten vaan imagoon sovi.

 

 

 

 

 

 

8 vastausta artikkeliin “Meillä sitä syötiin tämmöistä.”

  1. Herkullisen näköinen ateria. Me kanssa perjantaina syötiin muikkuja, mutta ei ihan noin laitettuna. Täytyy koittaa seuraavan kerran laittaa noin kun kerroit.

  2. Minulla tuli muuten tänään pieni keskeytyskin ruokahommiin kun pihalta kuului kova rääkäisy. Syöksyin katsomaan ja Mirrihän se kuritti tosi isoa vierasta kissaa; mirri kun on sellainen pienehkö uros mutta näkyy omaavan melko suuren sielun. Vieras kissa häipyi, tietenkin palkitsin Mirrin sen pihaan palattua muutamalla tuoreella muikulla.

  3. Teeveessä näytettiin, miten Linkola raateli silakan pelkin hampain. Voisiko muikun raatelua suositella riskittömänä?

  4. Poti kirjoittaa, että L raateli raa’an silakan. Eli voisko muikkua syödä raakana? Eli onko matoja tai muuta yliluonnollista?

    1. Aika heppoisia näyttävät tietosi olevan villikaloista.
      Kaikissa makean veden kaloissa on loisvaara, jota merikaloissa on hyvin vähän jos ollenkaan (ihmiseen tarttuvat loiset).
      Pakastettua makean veden kalaa voi syödä raakanakin (esim chevise, raakakypsytetty).

  5. Aamulla kalastaja tarjosi juuri perattuja muikkuja pussillisen ilmaiseksi. Savusti itse veneen vieressä. Valitetavasti en voinut ottaa. Eikä toinenkaan. Arvatkaa miksi ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *