Yksi kokenut 80 vuotias vastaa kahta kokematonta 40 vuotiasta.( useimmiten )

Meillä nuoruus on valttia ja eipä olisi haitta sekään, että olisi vielä kaunis ja komeakin, kun politiikan hississä liikutaan.

Amerikassa taidetaan ajatella toisin, kun nytkin presidentiksi hakee kaksi herraa, joiden parasta ennen päivämäärä on aikaa sitten mennyt umpeen.

Titenkin tärkeintä olisi, minkälaiset ”hoksottimet” omaa ja meillä suomessa on käynyt niin ”onnellisesti”, että kauneus ja hyvät hoksottimet ovat sattuneet tulemaan samaan pakettiin ( Marin )

Itse lähentelen seitsemääkymmentä ja kai ne minunkin puruni ovat jo niin kostuneet, kun en Sannan hoksottimien oivalluksia aina tahdo ymmärtää ja hyväksyä ja mottoni onkin, että parempi vanha konsti kun pussillinen uusia ja vanhassa vara parempi.

Onhan se yhteiskunta meillä mennyt nuoruuden ja kauneuden ylikorostumiseen ja työmarkkinoillakin viisikymppinen on jo ikäloppu, kun paikkoja täytetään.

Ennenaikaan käytiin kysymässä kylän vanhimmalta, jos yhteisössä oli ratkaisemattomia ongelmia, nyt vanhukset ovat ongelma, jotka saavat kansantaloutemme kuralle.

Tosiaan, mailman mahtavimmalle valtiolle, joka on ylivoimainen kaikilla mittareilla mitattuna, niin presidentiksi valitaan joko muistinsa menettänyt tai muistinsa hukannut.

 

 

 

 

23 vastausta artikkeliin “Yksi kokenut 80 vuotias vastaa kahta kokematonta 40 vuotiasta.( useimmiten )”

  1. Veikko Ahvenainen 91- v veteli orkesterinsa kanssa hanuria virheettömästi tico ticosta samba novaan ilman nuotteja ja silmät kiinni. Mitäs 70- v kakarat tuohon sanovat ?

    1. Itse kun lueskelen entistenkin politikkojen blogeja ja kannanottoja maamme nykypolitiikasta, niin 92 vuotiaan Raimo Ilaskiven katson tulleen järkiinsä iän karttuessa.

  2. Asuin nuoruudessani Ikaalisissa Suomen vanhimmaksi 112-v eläneen Maija Rothoviuksen talon yläkerrassa.
    Maija Soitteli pianoa lähes 80- kymppisenä aivan kuin Rubinstein. Maija tuli joskus huutelemaan myös minua soittelemaan klassikoita rouvaseurueelle.
    No, mikä siinä, palkaksi sain paukut, joita rouvasihmiset nauttivat fingerporillisia pikkusormi pystyssä puhuessaan saksaa ja ranskaa.

    1. Luin justiinsa iltasanomista, että maailman vanhin mies on kuollut 116 vuoden ikäisenä.
      Hänen tyttärensä sanoi isänsä tupakoineen koko ikänsä ja oli kuin korsteeni ja viimeaikoina hän on oli stressaantunut, kun koronan vuoksi ei ole päässyt tupakanostoon.
      Kuolema ei johtunut koronasta.

        1. Lääkäri sanoi tupakoivalle 80 vuotiaalle ukolle, että tupakka on hitaasti tappava myrkky, johon ukkeli, että eihän tässä kiire mihinkään olekkaan.

  3. ”Titenkin tärkeintä olisi, minkälaiset ”hoksottimet” omaa ja meillä suomessa on käynyt niin ”onnellisesti”, että kauneus ja hyvät hoksottimet ovat sattuneet tulemaan samaan pakettiin ( Marin )”

    Kauneus on katsojan silmissä, Mariniin en moista yhdistäisi. Hoksottimet ovat varmasti jonkinlaisessa järjestyksessä kun on koulunsa käynyt ja 6 avustajan kanssa saa jonkinlaisia ajatuksia tuotettua ulos.

      1. Eihän tosiasioiden kertominen ole katkeruutta.
        Korkeintaan se on valtionsalaisuuden luvatonta julkistamista.
        Katkeruutta on nimenomaan se, että oman hypetyksen kohteensa arvostelusta hermostuu laillasi.

    1. Et tainnut Mika havaita, että laitoin onnellisuuden heittomerkkeihin ja sanoin myös, että Marinin ajatukset eivät itselleni kaikilta osin aukea enkä niitä allekirjoita.

      1. Suomi on sekaisin ”marista” ja pidempään käytettynä se johtaa katkaisuhoitoon.

  4. Minä en ole niin kaunis ja vielä vähemmän komee, joskus olen ollut nuori, mutta siitä on aikaa. Äskettäin olin tekemässä ihan aikuisten hommia, eli raivaamassa tienvarsia raivaussahalla. Pajupuskat pitää niin kiirettä, että saa melkein vuosittain ottaa sahan kainaloon. Nut vaan tuli keskeytys kun meni S.O.S remmi poikki, eikä saha pysy kainalossa.

    1. saas nähdä koska rumat tulevat taas muotiin suomessa, kun kauneus takaa vain sirkushuveja ja niitäkin velaksi.

  5. Tupakka on sellainen myrkky, että toiset se tappaa, toisia ei. Yleensä tappaa tai lyhentää ikää.

  6. Juu, lääkäri sanoi Villelle, että kun jätät viinan , naiset ja laulun pois, niin elät ainakin puoli vuotta pidempään.
    Ville siihen, että minkähän takia…

  7. Yhtä(kin) asiaa olen pohdiskellut (korpifilosfin pitää miettiä kaikenmaailman asioita): sitä että miten kansanedustajat ”vanhaan hyvään aikaan” osasivat päättää maan asioista, kun ei ollut käytettävissä konsultteja eikä leegiota ministerikohtaisia avustajia? Siis aikaan kun kansanedustajina olivat mm. kivityömies Aarne Saarinen ja maanviljelijä EIno Poutiainen, joka ei (muka) osannut sanoa d-kirjainta.
    Ja osasivat vielä päättää maan asioista ainakin kohtalaisen hyvin, Suomen itsenäisdestä lähtien, ja varsinkin itsenäisen Suomen ehkä haasteelllisimpina vuosina, siis aikakajanalla kun torjuttiin toveri Stalinin tuimat yritykset palauttaa Suomi takaisin Venäjän alusmaaksi, maksettiin sotakorvaukset sille joka vihanpidon oli aloittanut, asutettiin puoli miljoona Karjalan evakkoa, jällenrakennetiin Lappi ja rakennettiin Suomesta pohjoismainen hyvinvointivaltio.
    On siinä miettimistä.

    1. Kun nuoret miehet alta kaksikymppisinä ja vähän yli ottivat vastuun etulinjoissa 39-45 suomen puolustamisesta, niin se opetti isänmaallisuutta ja vastuuntuntoa myös rauhanajan suomessa, eikä maata utopioille rakennettu.

  8. Ovat monet asiat nykyään niin monimutkaisia ja vielä monimutkaisemmaksi ne tekee EU ja kansainvälisyys. Toisaalta kansanedustajain puolelta asioista ”päättäminen ” on yksinkertaista. Jos puolueesi ei ole hallituksessa äänestät vastaan ja jos on hallituksessa äänestät puolesta. Niin se suurinpiiretin on.

    1. Niin se näyttää olevn asian järkevyydestä piittaamatta.
      Jopa puolueen itsensä hallituksessa tekemää aloitetta vastustetaan, jos on jouduttu oppositioon.

  9. Raamatussa apostoli Paavali sanoo, että nainen vaietkoon seurakunnan kokouksissa, mutta minun mielestäni voisivat pitää suunsa kiinni myös eduskunnan kokouksissa!
    Heidän saavutuksina on ainakin järjetön valtion velka, joita me kaikki maksamme maailman tappiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *