Ovat ne uutisaiheet vähissä näin hellekesällä.

Meidän paikallisessa lehdessämme oli puolen aukeaman juttu ja etusivun lööppi, varsin merkittävästä asiasta noin valtakunnallisestikkin kait.

Sanni Grahn-Laasonen odottaa toista vauvaa; merkittävä uutinen poliittisestikkin kait.

Saman lehden sivuilla ei ollut mainintaakaan siitä, että monen masennukseksi, hallituksen toimet koronan  suitsemiseksi ovat saaneet kansainvälistä huomiota onnistuneista toimenpiteistä koronan suhteen tosin pieni uutinen oli siitä, että rajoitusten lieventäminen ei olekkaan lisännyt tartuntoja.

No, olihan siinä pikkujuttu siitä, että keskussairaalassamme on ilmennyt yksi oireeton koronatartunta rutiinitarkastuksen yhteydessä. No, mielestäni huomattavasti tärkeämpi uutinen kuin jonkin kansanedustajan alkanut raskaustila.

16 Replies to “Ovat ne uutisaiheet vähissä näin hellekesällä.”

 1. No, enpä nyt juuri näillä sanavalinnoilla uskaltanut luonnehtia uutista; tosin aivan oikein argumentoit.
  Toisaalta, maatalouslomittaja kun tulee raskaaksi; paikallinen vaikka olisikin, tuskin uutisaihe.

 2. Kun tietää, että merkittävä osa suomalaisista (muuallakin maailmassa) katselee Kauniita ja rohkeita, niin ymmärtää lehtien uutisvalintojen suuntauksen.

 3. Kyllähän ainakin täällä näyttää olevan persujen uutisbloggareita pilvin pimein. Ei tänään eikä eilenkään tainnut olla muita kuin linkkiuutisia persujen mieleen.
  Kallea ja Hannua ei lasketa siihen porukkaan.
  PB pitää siis hyvin nimenä paikkansa.

 4. ”Kyllähän ainakin täällä näyttää olevan persujen uutis..”

  Sama virsi jatkuu – kun äijällä ei ole mitään muuta kuin luokitella toisia blogaajia.

  Onko toisiaan liikaa vaadittu? – lukea blogin avaus ja lausua oma mielipide

  *
  Voihan aina olla kirjoittamatta mitään, kun kerran ei ole mitään kerrottavaa aiheesta.

 5. Persujen uutiset ovat persuploggauksia toisista mediosta. Yksinkertaisimmille pitää muiden tehdä jutut, kun copy paste on persun uutinen.

  1. Niin, me toiset olemme siinä määrin yksinkertaisia, että joudumme lukemaan mistä milloinkin on kyse, kun ei olla syntymälahjana saatu kaikkea mahdollista tietoa ja ymmärrystä kaikista mahdollisista asioista.

   Ymmärrän kyllä, että tämä saattaa aiheuttaa turhautumista terävimmille, mutta niin kauan kuin ylläpito sietää meidän yksinkertaisempien osallistumisen, pitää teidän vaan yrittää jaksaa.

 6. Esiintyyhän täälläkin kommentaattori, joka tyytyy pelkän otsikon perusteella antamaan painavan kommenttinsa asiasta kuin asiasta tietämättä itse asiasta yhtään mitään.

  Sama kommentaattori on myös useasti kieltäytynyt lukemasta tiettyjä tekstejä peläten kai, että omat mielikuvat saattavat osoittautua täysin vääriksi. Faktat saattavat pilata hyvän tarinan.

  Jos viittaa kommentissaan/blogissaan johonkin artikkeliin, niin mielestäni oikea tapa on liittää mukaan lähdeviite, vaikkapa linkki ko. artikkeliin.

  1. Kannattaa kommentoida aineistoja luotettavista medioista, ei persumedioista.

   1. Kannattaa lukea esimerkiksi Demaria, se on hyvin toimitettu, Kansan Uutisia samoin, näkee vähän monipuolisemmin maailmaa näitä tutkistellessa. Maakuntalehdet on hyvä runko ml. Hesari. IP-lehdet pääosin otsikkopotaskaa täynnä ml. vainoharhaiset ja julkisuuskipeät erikoistoimittajat.
    Suomen Uutisilla voi pyyhkiä takalistoaan.

 7. Minusta tuo ”tiineys” on sanavalintana hiukan outo tässä yhteydessä, kun puhutaan ihmisestä, naisesta. Saattaa ollakin jossain murteessa,tai puhetavassa, joten en lähde siitä kinaamaan. Meilläpäin se tarkoittaa jostain eläimestä, koirasta hevosesta jne. puhuttessa. Olisi mukava kuulla, onko se ihan oikeasti käytössä jossain päin Suomea.

  1. Pentti, kyllä sana ”tiineys” on ollut käytössä ihan myös ihmisestä näillä main länsirannikkoa, mutta tunnustan kyllä, että onhan se käytännössä kadonnut puhekielestä ikäihmisten mukana.

   Täällä tulee paljon juteltua ikäihmisten kanssa, ne kun edustavat saaren enemmistöä ja olen huomannut ottaneeni käyttöön sellaisia sanoja tai ilmaisuja, jotka luulin jo unohtaneeni kauas lapsuuteen.

   Välillä ihan itseäkin naurattaa.

 8. Tällä kelillä ei paljon viitsi kirjoitella kun ei ole ihan pakko terv tepivaari

Kommentoi