Sisäministeri Ohisalo tasa-arvon ohituskaistalla

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi kirjoituksessaan sisäministeri Maria Ohisalon radikaalia, tasa-arvon koko käsitteen olennaista muutosta koskevaa ulostuloa. Halla-ahon mukaan Ohisalon tarjoilema intersektionaalinen feminismi ”ei pyri tasa-arvoon sen enempää sukupuolten kuin etnisyyksienkään välillä. Itse asiassa sen tavoitteet ovat täysin päinvastaisia. Se on pohjimmiltaa uhrikultti ja kastijärjestelmä, joka asettaa ihmiset hierarkiaan heidän syntymässä saatujen ominaisuuksien perusteella.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) kirjoitti aiemmin tänään uudesta tasa-arvo-ohjelmasta, jonka ”kantavana näkökulmana on nyt eri syrjinnän muodot tunnistava intersektionaalinen feminismi”.

Suurimmalle osalle kansalaisista intersektionaalisen feminismin käsite on täysin outo. Ottaen huomioon, että yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat perustuslain määrittämistä perusoikeuksista kaikkein keskeisempiä, on aiheeseen suhdaututtava erittäin vakavasti. Ei käy päinsä, että ministeri eräänä päivänä ilmoittaa kansalaisille, että tänään tasa-arvon merkitystä on muutettu vastaamaan feminististä marginaalifilosofiaa. – –

Intersektionaalisessa feminismissä kaikkein uhreimmat ovat hierarkiassa korkeimmalla.
Hiaerarkiassa alimpana on tietysti valkoinen heteromies. Hänelle saa kuka tahansa sanoa mitä tahansa, ja hänen on väistettävä kaikkia. Muiden keskinäinen järjestys selviää tarkkailemalla tilanteita, joissa sorrettujen ryhmien kesken vallitsee konflikti tai intressiristiriita. Vaikka esimerkiksi naiset ja homoseksuaalit ovat melko korkealla hierarkiassa, he ovat huomattavasti muslimien alapuolella.
Siksi naisen ja homoseksuaalien objektiivisesti ajatellen surkea asema muslimimaissa ja – yhteisöissä ei soita kelloa intersektionaalisen feministin aivoissa. – –
————————————–
Blogini lähteenä olen käyttänyt: Suomen Uutiset 25.6.2020 artikkelia otsikolla ”Sisäministeri Ohisalo ilmoitti juuri tasa-arvon käsitteen radikaalista muutoksesta intersektionaaliseksi – Halla-aho: ”Hierarkiassa alimpana tietysti valkoinen heteromies”.

46 vastausta artikkeliin “Sisäministeri Ohisalo tasa-arvon ohituskaistalla”

  1. Eikös tämä aihe liene jo moneen kertaan läpikäyty ja mielipiteiden kirjo samoin.
    Eikö tasavallassa tosiaankaan tärkeämpiä asioita löydy; luulisin ehkä löytyvän.

  2. Toisaalta on ihan hyvä, että suomalaiset kärkifeministitkin ovat lähteneet innolla mukaan älyvapaimpaan, vahvasti marxilaisuuteen sidoksissa olevaan feminismin haaraan, mitä kuvitella voi.
    Ehkä se vieroittaa yhä enenevässä määrin tervehenkisiä naisia kuin myös feministien hameen helmoissa pyöriviä miehiä pois yhdestä maailman myrkyllisimmästä ideologiasta. Sic!

  3. Mitäs sitten; kapitalisti on kapitalisti, feministi on feministi, kommunisti on kommunisti, populisti on populisti, sosialisti on sosialisti; pitäisikö vielä jatkaa?
    Aivan ja tasan samojen asioiden turhaa, jatkuvaa jauhamista, ilman lopputulosta.

  4. Niin kauan Suomen sisäministerinä on Maria Ohisalo (vihr), hänen toimiensa ja kannanottojensa tarkastelu on ajankohtaista.

    *************************************************************************************
    https://www.pirkanblogit.fi/2020/albanus/sisaministeri-ohisalo-sanoo-etta-suomi-on-valmis-tarjoamaan-apuaan-ruotsille-koronaepidemian-hoitamisessa/

    Nyt Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) halua esiintyä höövelinä – Olemme täällä teitä varten, Ohisalo sanoo SVD:lle.

    On kivä esiintyä koko maailman pelastajana suomalaisten veronmaksajien kustannuksella.

  5. Tasa-arvosta ja naisista ei voi puhua koskaan liikaa. (Ei ehkä kuitenkaan samassa virkeessä.) Molemmat ovat tärkeitä, ainakin heteromiehen näkökulmasta.

    1. Juuri näin,

      ”Niin kauan Suomen sisäministerinä on Maria Ohisalo (vihr), hänen toimiensa ja kannanottojensa tarkastelu on ajankohtaista.”

  6. Maria Ohisalo (vih.) : ”Ohjelmassa hyödynnetään intersektionaalisen feminismin tarkastelutapaa.”

    Niin, kuulostaako Marian juttu tasa-arvopohjaiselta? – Mielestäni ei kuulosta.

    **************************************************************************************
    https://www.vihreat.fi/artikkeli/2020/06/maria-ohisalo-hallituksen-uuden-tasa-arvo-ohjelman-myota-suomi-nousee-tasa-arvon-karkimaaksi

    – Meidän hallituksessa päättämämme tasa-arvo-ohjelma on yksi niistä monista paikoista, joissa vihreä kädenjälki todella näkyy. Ohjelma on kunnianhimoinen listaus toimenpiteitä, joilla edistetään sukupuolten tasa-arvoa niin Suomessa kuin ulkopolitiikassakin, Ohisalo toteaa.

    Ohjelmassa hyödynnetään intersektionaalisen feminismin tarkastelutapaa, jossa huomioidaan yksilön yhteiskunnalliseen asemaan vaikuttavat moninaiset taustatekijät. Niitä ovat esimerkiksi sukupuoli, sosioekonominen tausta, asuinpaikka, alkuperä, perhetausta, koulutus, ikä, vammaisuus, seksuaalinen suuntautuminen, sukupuoli-identiteetti sekä sukupuolen ilmaisu.

    – Vain tunnistamalla syrjinnän mekanismit voimme tehdä ratkaisuja, joilla niitä puretaan ja ehkäistään. Uusikaan tasa-arvo-ohjelma ei ole täydellinen, mutta se on reipas askel oikeaan suuntaan. Ohjelmassa asetetaan toimenpiteitä, joilla puututaan sukupuolivähemmistöjen kokemaan rakenteelliseen syrjintään ja entistä paremmin myös raskaussyrjintään. Lisäksi ohjelmassa on mainittu myös tällä hallituskaudella tapahtuva perhevapaiden uudistaminen, Ohisalo sanoo.

    Hallituksen tasa-arvo-ohjelma löytyy verkosta täältä.

    täältä:

    https://valtioneuvosto.fi/documents/1271139/20825107/Valtioneuvoston_periaatep%C3%A4%C3%A4t%C3%B6s_hallituksen_tasa-arvo-ohjelma_2020-2023+.pdf/abc3b771-8611-8b85-937d-34531e90f712/Valtioneuvoston_periaatep%C3%A4%C3%A4t%C3%B6s_hallituksen_tasa-arvo-ohjelma_2020-2023+.pdf?t=1593083333541

  7. Huti jatkaa perinteistä valehtelua ” Vuosikymmeniä kestäneen järjestöjen ja aktiivisten kansalaisten vaikuttamisen jälkeenkin naisen euro on Suomessa 84 senttiä.”
    Tämähän on osoitettu vääräksi moneen kertaan.
    Toki palkkaeroja mies- ja naisvaltaisten alojen välillä on, mutta samalla alalla erot ovat olemattomia ja työtunteihin suhteutettuna miesten ”euro on n. 90 senttiä.

  8. Herrarotu pahnan pohjimmaisena, niin .. valkoinen ..niin ja hetero no, jo’vain
    ..
    Onko iranilainen, saudi- arabialinen, iranilainen, afganistanilainen valkoista rotua? – ei varman ole

    Satun tunteman muutaman ihmisen, jotka ovat työskennelleet muslimimaissa. Näissä maissa eurooppalaisen on syytä pitää todella matalaa profiilia – jo oman turvallisuuden vuoksi.

    .
    P.S.

    Mulle myös on yhdentekevää onko Eemeli pahnan pohjimmainen. Herrarotuahan hän on, vai onko?

    [ Kuvitellen Eemelin olevan valkoinen heteromies – niin siis vain kuvittelen ]

  9. Mistäs Eemeli on rotuoppinsa kaivanut? Kuulostaa ihan kansallissosialismilta.

  10. Katsotaanpa asiaa globaalisti. Intersektionaalisuus on iso ajava voima USA:n protesteissa.

    Vaan jos katsot mikä on ongelman alkulähteillä, mikä ajaa ihmisiä rikollisuuteen, kurjuuteen – samat asiat tekevät sen niin valkoisille, mustille, latinoille, alkuperäisasukkaille, ym. Mutta koska intersektionaalisuus, he eivät voi löytää toisiaan ja taistella yhdessä ongelmaa vastaan.

    Kyllä, mustilla prosentuaalisesti on isompi määrä tuossa suossa, mutta onko se oikeasti kaiken A ja O? Ihmiset eivät ole prosentteja vaan yksilöitä. Eivätkä he ole etnisyyksiä, vaan yksilöitä. Ja tämä lapsi hukkuu pesuveden matkaan.

  11. Heh Eemeli mitään rotuoppia kannata. Vaan tarkoitin valkoisilla se on valta ainakin niissä maissa joissa enemmistönä ovat valkoiset. Että tartteeko valkoiset enempää uhoamista?

    1. Miten niin ”valkoisilla on valta”? Jaottelet ihmiset rotujen mukaan. Millä perusteella Suomessa ”valta on valkoisilla”? Millä perusteella edes USA:ssa ”valta on valkoisilla”? Eikö perustuslaki ja demokratia takaa kaikille samat oikeudet?

    2. No, miten on niissä maissa joissa enemmistönä on muut kuin valkoiset?

      Että tartteeko valkoiset enempää uhoamista? – ei tarvitse. Eemelikin voisi vähentää uhoamistaan

  12. Joopa joo, Eemelillä aika erikoinen argumentti. Mustilla on valta niissä maissa, joissa mustat ovat enemmistönä, joten eihän mustienkaan tarvitse uhota.

  13. Periaatteessa intersektionaalisuus voi olla rasismia, sillä jos esimerkiksi tummaihoisilta ei vaadita samaa kuin valkoihoisilta niin pohjalla voi olla samanlainen ajattelu kuin millä imperialismia perusteltiin: ”tummaihoiset ovat kuin lapsia”. Kurin sijaan nyt vain tarjotaan ”vapaata kasvatusta”.

    1. En myöskään ymmärrä. Tuskin kannatta olla huolissaan tästä.

      Maria Ohisalo (vih.) : ”Ohjelmassa hyödynnetään intersektionaalisen feminismin tarkastelutapaa.”

  14. Luetaanko Tsingis-kaani ja hänen väkensä valkoiseen herrarotuun? Wikipedian mukaan 16 miljoonaa eli kahdeksan prosenttia (0,5 % miehistä maailmassa), jotka elävät entisen Mongolian valtakunnan alueella, ovat sukua Tsingis-kaanille.

    Pitäisikö puhua valkoisesta herrarodusta vai valkoisesta rouvarodusta? Esimerkiksi Troijan sota käytiin naisen takia. Naisilla on myös paljon ennen feministien valtakautta, etupäässä kristinuskon vaikutuksesta, ollut paljon valtaa siihen mitä miehet tekevät tai jättävät tekemättä. Se oli sitä aikaa, jolloin naiset olivat nyrkin ja hellan välissä ja miehet olivat pomon piiskan ja perheen elatuksen välissä.
    Valkoiset naiset ovat myös paljon viisaampia kuin valkoiset miehet. Vaikka miehet kaiketi ovatkin tehneet kaikki tärkeimmät keksinnöt, miehet ovat erehtyneet uskomaan, että nainen on heikompi astia, joka tarvitsee miehen suojelua. Tämän seurauksena on tullut mm. sukupuolikiintiöt (paitsi rakennus- metsä- kaivostöissä jne), sukupuolentutkimus (entinen naistutkimus), joka ei valmista mihinkään ja jonka ilmeisestä seurauksesta on tullut nyt tämä – intersektionaalinen feministinen tasa-arvo, jossa palataan alkulähteille eli Karl Marxin utopiaan siitä, että tasa-arvo, niin sukupuolten välillä kuin yleensäkin, on täysin mahdollista, kun muistetaan se, että maailmaa ei pidä ymmärtää vaan muuttaa. Tosin hintana on se, että nykypäivän pahimmat kulakit ja verenimijät eli patriarkaatin edustajat ja arvokonservatiivit, pitää listiä ja muut toisinajattelijat pitää uudellenkouluttaa leireillä kelpoiseksi uuteen hyvään ja tasa-arvoiseen järjestelmään, – mutta ehkä se on hintansa väärti.
    —————————————————–
    Takavuosina Ruotsissa melkoisen kohun nostattaneessa tv-dokumentissa Könskriget kerrotiin, että ruotsalaisfeministien Bella Vänner-nimisen järjestön kokouksissa huuudettiin kuorossa ”Tappakaa miehet! Hirttäkää miehet!” Samainen dokumenti päättyi siihen, kun Naispäivystys-nimisen organisaation johtaja kertoi, että miehet ovat eläimiä, ja päivitteli silmät pyöreinä, etteikö toimittaja ajattelekaan samalla tavalla!
    Ruotsissa syyskuun 2006 eduskuntavaalien alla feministipuolue Feministiskt Intitiativ järjesti Tukholman Sergelin torilla tilaisuuden, jossa sielläkin osallistujat huusivat rytmikkäästi. Mikä oli se poliitinen iskulause, jota siellä huudettiin” ”Vagina! Vagina! Vagina! Vagina!”
    Lainattu lähteestä: Kirja ”Mies vailla tasa-arvoa (2007)”, sivut 185 -186.
    —————————————————-
    Minusta tuo tapaus Tukhollman torilla meni ruotsalaisfeministeiltä overiksi. Tuskinpa patriarkaatin edustajilta tuollainen realiteetti olisi päässyt unohtumaan.

  15. Olisikohan paras sanoa , että länsimaissa valkoiset ovat enemmistö. Niin Suomessakin. Eivät esimerkiksi romanit tai arabit. Taitaa olla paras valita sanansa huolella kun näistä puhuu, että ei käsitetä väätin. Venäjälläkin on enemmistö venäläisiä ei tsetseenejä.

  16. Kutakuinkin joka maassa jotkut ovat enemmistönä – siis mitä?

    Missä vähemmistöllä on pienemmät oikeudet kuin vakoisella muslimimaassa?

    1. Mutta intersektionaalinen feminismi näyttääkin olettavan, että olet sortaja, jos olet valkoinen. Ja muihin etnisiin ryhmiin kuuluville pitää antaa etuoikeuksia.

      Joskus sanottiin, että kapitalismi ja kommunismi eroavat siten, että kapitalismissa toinen sortaa toista, mutta kommunismissa toinen sortaakin toista. Tuntuu, että nyt yritetään samaa.

      Britanniassa, joka tietenkin on eri tapaus kuin Suomi kolonialistisen historiansa takia, on kiistelty saako sanoa ”White lives matter”. Mikään rikos se ei ole, mutta kun äärioikeistolainen porukka veti mainittua kylttiä lentokoneen perässä Fulhamin pelin edellä, heille ollaan lätkäisemässä ikuista porttikieltoa peleihin. Kun taas aasialaistaustainen Cambridgen yliopiston tutkija julkaisi twiitin ”White lives don’t matter”, yliopisto asettui puolustamaan häntä ja professorin paikkakin tupsahti. Ehkä valkoisilla ei ole aihetta sanoa ”valkoisten elämällä on merkitystä” samalla tavalla kuin mustaihoisilla, mutta onko se rangaistuksen arvoinen teko ja pitääkö voida sanoa ”valkoisten elämällä ei ole merkitystä”? Kaikkihan loppujen lopuksi lähti USA:sta, jossa poliisin toiminta on ollut ongelmallista pitkään. Sitten tämä vedettiin joka maahan ikään kuin kaikki eläisimme USA:ssa jossa ongelma ei ole pelkästään poliisin väkivalta vaan älytön asepolitiikka.

      Suomen ”kolonialistinen historia” on sitä, että Ruotsi ja Venäjä ovat hallinneet Suomea.

  17. Suomessa ei ole paljoakaan näkynyt – ’ enemmistönä ei tartte elämöidä ja valitella olevansa muka sorrettu’

    *
    Kuitenkin jotakin rajaa pitäisi olla suomalaisten loukkaamisessa Suomessa.

    https://www.pirkanblogit.fi/2020/juhak/kuka-valvoo-valtakunnansyyttajaa/

    27.6.2020 00:01

    Ja entäpä vihreiden edustaja joka julkisesti esitti ettei ”metsässä” eli maaseudulla asumiseen löydy paljon muita syitä kuin insesti? Kiinnostuko tämä maaseudulla asuvia pervoiksi herääminen ketään? Eipä arvatenkaan, koska kiihottaminen kansanryhmää vastaan on rangaistavaa mutta kansanryhmän statusta ja suojaa nauttivat vain tietyt ryhmät.

  18. HS=Animaatiokomediasarja Simpsonit lopettaa valkoisten näyttelijöiden käytön ei-valkoisissa roolihahmoissa. Televisiosarjan tuottajat ilmoittivat asiasta lyhyellä tiedotteella lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa. (ääninäyttelijöistä lienee kysymys)

  19. Onpa kivaa, että tekevät jotain.

    Suomessa tuskin juuri kukaan on selvittänyt minkä väriset ihmiset puhuvat Simpsonit. sarjassa. Puheäänestä ei voi päätellä puhujan ihonväriä – ei myöskään nimestä.[ netistä kyllä asia selviäisi, ehkä]

    1. Fetsin poistoa esitti henkilö, joka sanoi sen viittaavan islamisteihin ja olevan Turkin maallisen hallinnon perustajan Mustafa Kemalin (Kemal Ataturkin) kieltämä. Ehkä Erdoganin kannattajat iskevät takaisin ja vaativat fetsin säilyttämistä? Valio joutuu valitsemaan puolensa, hah!

  20. IS=Fazer harkitsee Geisha-suklaan nimen vaihtamista – ”Olemme saaneet palautetta sekä puolesta että vastaan”

    1. Siinähän on selvää kulttuurista omimista. Vain japanilainen saa olla geisha. Toisaalta siihen ei voi laittaa suomalaistakaan, koska se olisi nationalistista kiihkoilua. Parempi vetää koko patukka markkinoilta ja esittää julkinen anteeksipyyntö japanilaisille.

  21. Voidaanko mitenkään olettaa tuotemerkeissä tapahtuvien muutosten liittyvän Maria Ohisalon (vih.) ohjelmaan intersektionaalisen feminismin tarkastelutapaan?

  22. Länsi polvillaan.

    – – Kaikissa lännen tiedotusvälineisä alkaen CNN:stä ja BBC:stä aina Ranskan televisioon saakka leviävät kuvat tuhansia ihmisiä kokoavista mielenosoituksista Washingtonissa, Lontoossa, Berliinissä, Roomassa, Pariisissa. . .Televisioruudut ovat täynnä Black Lives Matter-kylttejä ja äänentoistolaitteista kaikuvat rytmikkäätt iskulauseet kaikkialla.
    Toteennäytettyä tai väitettyä poliisiväkivaltaa taustoitetaan viittauksilla orjakauppaan, kolonisaatioon, rotuerotteluun tai valkoisen ylivallan ideologiaan. Kyseessä on kaikki länsimaiset yhteiskunnat läpäisevä liike, mutta siitä ei näy vihiäkään Kiinassa, Venäjällä, Ahfrikassa tai arabimaissakaan.
    Länsimaisten yhteiskuntien modernit perustuslait painottavat kansalaisten yhdenvertaisuutta ja kieltävät kaikenlaisen syrjinnän. Koskaan aikaisemmin ei mustalla lännessä ole mennyt yhtä hyvin kuin nyt, ei ainakaan sen jälkeen, kun he lähtivät Afrikasta, missä keskinäiset heimososdat ja islamin nousu yhdessä länsimaisen kolmikantakaupan kanssa johtivat neekeriorjuuden syntyyn.

    Mielenosoituksissa on tavallista nähdä, kuinka miehet ja naiset polvistuvat katuakseen ”valkoisia etuoikeuksiaan” ja anelevat niille synninpäästöä. Heidän rinnallaan seisovat ”rodullistetut” puolestaan julistavat komplekseitta rotuylpeyttään ja esittävät myös vaatimuksia tavalla, joka viittaa siihen, että vastedes pelkkä simppeli tasa-arvo ei heille riitä. Tämä kommunitaristinen paine, joka saa voimakasta sivustatukea militanteilta vasemmistoverkostoilta, tulee kaiken todennäköisyyden mukaan jättämään omat jälkensä niin poliittisiin ja juridisiin rakenteisiin kuin mediaankin. Jo nyt lukuisat eturivin poliitikot USA:ssa, Kanadassa ja Englannissa ovat laskeutuneet polvilleen joko kirjaimellisesti tai vähintään kuvaannollisesti antamaan nöyristeleviä julkislausumia.- –

    Vallitsevan uuden oikeinajattelun, katuaktivismin ja median manipulaation edessä länsi hajoaa päivä päivältä pahemmin. – –
    Tässä ideologisessa ja demografisessa sodassa USA:n keskilännen tasankojen, Pohjois-Englannin Yorkshiren tai autioituvan Keski-Ranskan maaseudun ihmiset joutuvat hiljaisina ja hiljaisuuteen pakotettina katselemaan sivusta, kuinka heidän isiensä sivilisaatio hitaasti mutta varmasti katoa maan päältä.

    Lännen toinen polvi on jo maassa. On vain ajan kysymys, miloin toinenkin polvi seuraa.
    ———————————————————–
    Edellä oleva on lainaus verkkolehti Sarastuksen artikkelista, jonka otsikko on sama kuin tässä. Kirjoittaja on ranskalainen kirjailija ja toimittaja Axel Vontargier. Kirjoitus on julkaistu Boulevard Voltaire-verkkolehdessä 9.6.2020. Suomentanut Mika Keränen.
    ———————————————————–
    Oma näkemykseni ei ole yhtä lohduton kuin ranskalaiskirjoittajan, mutta ei kaukaakaan liippaa.
    Frankfurtin koulukunta ja heidän seuraajansa ovat tehneet työnsä hyvin. Oma osansa tässä lienee myös kristinuskolla. Siinä kun on se hankala Jeesus, joka käskee kääntämään toisen posken ja antamaan anteeksi vihamiehellekin seitsemänkymmentä kertaa seitsemän eli loputtomiin. Myös tämä dogmi, että kaikki muu annetaan anteeksi paitsi pyhän hengen pilkkaaminen, kun ihminen vain katuu ja tekee parannuksen. Entäpä jos kaikkea ei saisikaan antaa anteeksi? Onko ihminen koskaan valmis tällaiseen oppiin? En nyt kannata Hammurabin lakiakaan mutta kuitenkin.

    Niin tai näin, länsi uppoaa ellei itsekorjaavuusliike eli tervehenkisen kansallismielisyyden lisääntyminen, ehdi väliin. Ja voi upota siitä huolimatta, koska kulttuurimarxilaisilla on ehkäpä liian pitkä etumatka. No, koronavirus voi tässä asiassa muuttaa asioita suuntaan tai toiseen, ja ennustajien kirjat ovat aina tahtoneet kastua.

    Tilanne ei Suomessakaan ole tässä mielessä kaksinen. Metoo-liike oli alkusoittoa, nyt on tullut tämä intersektionaalisuus, ja myös demokratian tärkeimmät kulmakivet sananvapaus ja vallan kolmijako-oppi, niitä koetellaan.
    Tapaus valtakunnan syyttäjä Raija Toiviainen ja kansanedustaja Juha Mäenpää, on sinänsä pieni mutta lähitulevaisuusmerkitykseltään ehkä suuri: tuomiovalta pyrkii sekaantumaan lainsäädäntövaltaan. Ei hyvä merkki.

  23. Kyllähän tässä käy päinvastoin. Noiden niuhojen Geisha-patukoiden kiellot nostavat oikeistopopulistien suosion taas uusiin ulottuvuuksiin. Johan tässä ehdittiinkin välillä sortua pohtimaan pikkuasioita kuten koronaa ja taloutta, nyt palataan taas identiteettipolitiikkaan. Halla-aho voisi lähettää kiitoskortin noille niuhoille maailmanparantajille ja patsaiden kaatajille. Gallupeissa tämä näkyy.

  24. Nuo tyypit jotka hääräilevät näissä asioissa eivät ole koskaan kuulletkaan Frankfurtin koulukunnasta. Savat tarpeekseen nuo mustat kun äijä tukahdutettiin hengiltä. Tekijä viruu sellissä oikeudenkäyntiä odotellen. Länsi ei uppoa minnekään ja Sarastus on yhtä tärkee lukemisto kuin Totuuden torvi aikoinaan.

  25. Saska Saarikoskikin näyttää saaneen tarpeekseen nykyisistä noitavainoista. Hesarin kolumnissaan toteaa, ettei enää ole kysymys asetelmasta konservatiivit vastaan liberaalit vaan mukaan on tullut asetelma liberaalit vastaan radikaalit. USA:ssa potkuja jaetaan urakalla ”vääräoppisille” kuten sille toimittajalle joka kirjoitti ”Buildings matter, too” protestina rakennusten tärvelylle. Saarikosken liberaalin amerikkalaisen toimittajakaverin paikka on myös liipasimella, koska tämän järjestämiin juhliin oli tullut isännän tietämättä ”blackface” osallistuja joka protestoi blackfacea vastaan… Taitaa mennä jo pidemmälle kuin MacCarthyn kommariparanoia.

    1. Siltä näyttää.
      Nyt mennään sokeassa lynkkaushysteriassa syistä, kohteista ja seurauksista piittaamatta.

  26. Kirjamesuilta pois jätetty kustantamo sai messuilta vahingonkorvauksia.

    Runsaasti julkista keskustelua herättänyt kiista Kiuas Kustannuksen jättämisestä pois Helsingin Kirjamessuilta on nyt saatu päätökseen. Suomen Messut maksaa kustantamolle 2000 euroa vahingonkorvausta. – –
    Lainaukseni lähde: Yle Uutiset 3.12.2018. Artikkelin otsikko sama kuin tässä.
    ——————————————————
    Mistä voi tietää mikä julkaisu on ”Pravda”, jos sitä ei saa lukea?

    Kielletyn hedelmän maku on vähintäänkin kaksipiippuinen juttu.

  27. Saattaapa hyvinkin olla tuossa ylilyöntejä. Vaan pääasia lienee, että ei tartte heti ampua ”niggeriä” ja sitten vasta kysyä.

    1. USA; ssa poliisiksi pääsee puolen vuoden kurssilla ja rikollisilla aseita riittää. Slummeissahan mustaihoisten jengit ampuvat toisiaan kotipihoilleen. Homma tietenkin ratkeaa kun Eskimo-puikot ja Geisha-patukat saadaan pois markkinoilta ja kaikki suomalaiset katuvat rasismiaan.

  28. Milloinka Suomessa on ensin ammuttu ketään?
    Toki poikkeuksia on tyypillisesti eräässä pussihousukansassa ja rikollisissa…

  29. Kosmetiikkajätti L’Oreal’lle sanan black käytöllä ei tietenkään ole mitään esteitä, eihän?

    ************************************************************************************
    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/6de558e5-e424-4381-a25a-4a2459724938

    Kosmetiikkajätti L’Oreal ottaa kantaa rasismikeskusteluun – poistaa tuotteistaan sanat ”valkoinen” ja ”vaalentava”

    *
    https://qz.com/africa/1730016/black-hair-skin-care-research-led-by-african-scientists-loreal/

    For decades, the innovation and formal research on products for black skin and hair was limited on the global stage as beauty brands multinationals focused their research on caucasian skin with only slight modifications to products for potential customers with darker skin.

    But in recent years, there has been a sharp rise in African beauty brands or African diaspora niche brands that have organically built a customer base providing products made for those with black skin and hair. With Africa’s beauty and personal care market estimated at $11 billion in 2017, the continent is being seen as a major growth frontier for majors including L’Oréal and Unilever pursuing increasing activity in the region.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *