Pakko tunnustaa.

Näin hellepäivinä kun meidän ”nurmikoitamme” olen ajellut, aiemmin olin sitä mieltä, kyllä se ”perässäkäveltävä” riittänee.

Kun mittari kävelee + 22 – 28 asteen lukemia; sanoisin, ajeluhalut kyllä hiipuvat.

Ihme kyllä, ruoho kasvaa näin kuivallakin ja leikattavaa riittää; se aamukaste.

Kyllä minä ajoleikkuriin olen mieltynyt, vastaanpyristelyistänikin huolimatta, periksi piti antaa.

Erityisesti nämä Husqvarnan turvajärjestelyt. Konetta ei saa käyntiin, ellet polje jarrua pohjaan ja leikkuupöytä ei saa olla kytkettynä. Peruuttaa et voi, ellei virtakytkin ole kytketty peruutus-asentoon.

Tärkeimpänä turvallisuuskysymyksenä pidän sitä; jos ”ratsupaikkojasi” nostat sentinkin, kone sammuu. Uskomattoman helposti jalkaterä saattaa osua leikkuupöydän alle ja ”tuhmia tulee”.

Edelleenkin minulla tuo akkuleikkuri on tarpeellinen ”katveisten” paikkojen siistimiseen.

4 Replies to “Pakko tunnustaa.”

 1. Enpä minä juurikaan tätä mätäkuuta ole hahmottanut. Kalastettaessa pieniä nirhaamia tietenkin tulee, silti paranevat.
  Ei meillä kyllä tuoksu homeelta eikä mädältä vaikka tuota ruohoa kohtuu usein joutuu ajelemaan.

 2. Minä kirjoittelin tähän Kallen blogiin pitkähkönkin kommentin, se vaan ei näy täällä, ehkä ei tullut lainkaan perille. Joskus vaan käy niin, ikävää.

  Aika useinhan meidän pitää luopua vanhoista pinttyneistä tavoistamme, kuten leikkurin perässä kävely. Minä tein sen joskus 15- 20 vuotta sitten.

  Eilen olin naapuria auttamassa, kun oli sotkeentunut rastasverkko ajoleikkurin terien akseleiden juureen. Eihän sitä verkkoa pois saanut muuten, kuin ottamalla terät pois. Naapuri oli jo valmiiksi nylpännyt kiinnityspultin kulmat jollain peltiavaimella, mutta sain ne lopultakin auki kunnollisella kuuskanttisella hylsyllä.
  Sittenhän oli verkko helppo ottaa pois.

  Minulle kävi viime viikolla ihan samoin, mutta ei onneksi yhtä pahasti. Verkko on niin kehyt, että leikkurin ilmavrta repii sen kauempaakin alle.

 3. Kyllähän Sinä Pentti aika oikein muistit sen terälevyn kiinnityksen. Kyllä siihen kuuluu pultti, jousiprikka ja leveä aluslevy. Tuosta kun mainitsit tuon kunnollisen kiintoavaimen, epätarkoilla ja pehmeillä hylsyillä ei tosiaankaan saa kuin vahinkoa aikaiseksi.

Kommentoi