Pihapiirin yö.

Se vaan on mainio kapine tuo riistakamera valvontakamerana.

Artikkelikuvasta näkyy mm täsmällinen pvm, aika, sekunnin tarkkuudella. Kameralla voi kuvata sekä videoida ja se lähettää niin halutessani aineistoa joko kameraani tai s-postiini.

Kohtuullisen selkeäkin on pilkkopimeässä, kuvaa  kokemukseni mukaan n kymmeneen metriin.

Artikkelikuva on sisäpihaltamme, etupihalla sijaitsee toinen kamera.

Varsin hyödyllinen laite kun haluaa tietää pihapiirinsä tapahtumia mm yölliseen aikaan.

Kameran akkusarja kestää n kuukauden verran ja sitten se on ladattava. Tavallisten AA-paristojen kestoisuus on huomattavasti lyhyempi.

Hankintahinnaltaan tuommoinen kamera maksaa halvan älypuhelimen verran, n 150€. Sanomattakin on selvää, että laite on Kiinassa valmistettu.

 

Kuvan tiedot: 017F  -0,8  7.3.2020  04:01:02

8 Replies to “Pihapiirin yö.”

 1. Naapurilla on noita riistakameroita muutama asennettuna pellon reunamille, metsään ja yhden lammen rantaan tästä noin 5-15 kilometrin säteellä, kova metsä ja luontomies kun on.

  Tarkkoja sijainteja en ole kysynyt, eikä varmaan kertoisi jos kysyisin,mutta kuvia olen nähnyt useita. Naapuri huikkaa aina aidan takaa kun on jotain mielenkiintoista osunut kuvaan ja onhan niitä osunut.

  Kauriita, peuroja, hirviä, kettu, ilves, susi ja mahdollisesti karhusta vilahdus.

  Täällä oli muutoin Porin Ulasoorissa susi vähän koiraa kurittanut, jos Kalle hahmotat alueen, tikkutehtaan ohitse kun lähdetään Mäntyluodon suuntaan niin tulee Ulasoorin aukea, oikealla puolella on vanha koulu ja sen takana Ulasoorin kylä.

  Jotenkin hassu paikka sudelle, mutta vähän siellä sun täällä niitä nyt tuntuu liikkuvan.

 2. Mulla tulis kuviin pelkkiä rusakoita ja niitä oliskin paljon terv tepivaari

  1. Se tuo kameran asentaminen kaava-alueelle on melkoisen rajattua, toisin kuin omalle maalle kuvaamaan. Minulla kun ei ole mitään tarvetta asettaa kameraani, ei taajamaan, eikä toisen maalle.

 3. Kieltämättä kameroiden laatu on kova tänä päivänä. Itse rakennan vähän järeämpiä kamerajärjestelmiä itse. Kovasti menee eteenpäin etenkin pimeän laatu.

  1. Kyuu, no ihan juurikin näin. Kamerakalusto ja valokuvaus ovat kohdanneet uskomattoman kehityksen aivan lähivuosina ja suoraan sanoen, parhaat kännykkäkamerat ovat jo nyt parempia kuin muutaman vuoden takaiset harrastajaluokan järjestelmäkamerat jos ajatellaan sitä miten valtaosa kuvista nykyään tuodaan esille.

 4. Minä tuohon valokuvaukseen en oikeastaan ole koskaan innostunut, osin siksikin, että minulla ei tosiasiallisesti ole uhrata 2 – 3000€ siihen harrastukseen ja siihen uppoavaan kalustoon.
  Dokumentoivassa mielessä kyllä kuvaan paljonkin.
  Minulle riittää kuvan kontrastin ja terävyyden oleellinen taso, sen saavuttaa kännykälläkin kuten Mika jo mainitsikin.
  Sinänsä valokuvaus on hieno ja rikaskin harrastus.

 5. Tänä aamuna kun tarkastelin riistakameraani; kevään ensimmäinen siili ilmaantui pihaan 30.3. klo 21.10 – 21.40.
  On se vaan mukava tämä kamera ja siinä videoasetus. Pääsee seurailemaan yötapahtumia ihan livenä.
  Ei ole siiliparalla helppoa, tänään pitää laittaa kostutettua koiranmuonaa ja tuoreita muikkuja pihaeläjämme ateriaksi.

Kommentoi