Taas kerran

Niin vaimopa teki muikkukukkoa; eilen kun sain vajaat puolen kiloa muikkua. Kukonhan se vaimo siitä rakenteli.

Puoli tuntia sitten  sain maistiaiset … ah; mikä voisi olla parempaa?

Mirrikin sai puhkomisesta jääneet päät ja suolet, kovin oli itseppäinen vaikka kanat ahdistelivatkin. Herkkua se oli Mirrillekkin.

Minä kun en ole savolainen kuin ei muikkukukkokaan; tuolta itärajan takaa se kukkoperinne pursuaa. Ikivanha ruuan säilömismuoto; lihakukko, lanttukukko, avokukko, jos mistäkin kalasta, rönttöset. rieskat … sieltä niiden  historia juontuu.

2 vastausta artikkeliin “Taas kerran”

  1. Äiti teki lanttukukkoa ja oli hyvää. Kyllä sinulla on nyt pötsi täynnä.

  2. Tulihan sitä maisteltua ja vähän enemmänkin.
    Ei tuntuneet ruodot kun kukko makoili uuninlämmössä runsaat kolme tuntia.
    Lanttukukkoa meillä tehdään myöskin ja maistuvaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *