Taas kerran

Niin vaimopa teki muikkukukkoa; eilen kun sain vajaat puolen kiloa muikkua. Kukonhan se vaimo siitä rakenteli.

Puoli tuntia sitten  sain maistiaiset … ah; mikä voisi olla parempaa?

Mirrikin sai puhkomisesta jääneet päät ja suolet, kovin oli itseppäinen vaikka kanat ahdistelivatkin. Herkkua se oli Mirrillekkin.

Minä kun en ole savolainen kuin ei muikkukukkokaan; tuolta itärajan takaa se kukkoperinne pursuaa. Ikivanha ruuan säilömismuoto; lihakukko, lanttukukko, avokukko, jos mistäkin kalasta, rönttöset. rieskat … sieltä niiden  historia juontuu.

2 Replies to “Taas kerran”

  1. Tulihan sitä maisteltua ja vähän enemmänkin.
    Ei tuntuneet ruodot kun kukko makoili uuninlämmössä runsaat kolme tuntia.
    Lanttukukkoa meillä tehdään myöskin ja maistuvaa.

Kommentoi