Covid tartunnat lisääntyy

Kreikan tilanne piti olla rauhallinen nyt se on syöksymässä kaaokseen. Maahan elää turismista, mutta matkailijoiden löyhä käyttäytyminen on saanut covid viruksen leviämään ruton lailla.

Koko Suomea ympäröi ns punainen vyöhyke (eli tartunnat lisääntyneet)

Jos nyt on ihmisillä vähänkään järkeä niin pitäkää ne etäisyydet. Välttäkää turhaa matkailua. Tai jos saatte sen taudin niin jääkä mätänemään sinne minne menitte ettei se enää muihin tartu.

 

5 vastausta artikkeliin “Covid tartunnat lisääntyy”

  1. Kannattaa myös miettiä riskit jos huonosti käy, tässä esimerkki kun matkustaa Viroon. Se on muuten sinkkiarkussa paluumatka kallis….

    ”Matkavakuutus on tarpeen. Kotiuttaminen sairas- tai kuolemantapauksissa on kallista. Oikeus sairaanhoitoon osoitetaan Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla. Virossa on paljon HIV-tapauksia.

    Jos sinulla on sairaus, olet raskaana, matkasi suuntautuu vaarallisille alueille tai harrastat riskialttiita lajeja, tarkista vakuutuksen kattavuus ja voimassaolo omalta vakuutusyhtiöltäsi. Sairaan tai kuolleen kotiuttaminen on kallista ja vaikea järjestää ilman kattavaa matkavakuutusta, eikä hoitoa aina saa ulkomailla ilman maksusitoumusta tai ennakkomaksua.”

    (Ulkoministeriö, Viro matkustustiedote)

    1. Lisäys. Laivoja ei kohta juuri mene Viroon

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a5b60f75-a767-40ff-9c51-3397f10830e5

      ”Eri maissa on matkustusrajoituksia sekä karanteenisuosituksia, ja niiden muutoksista on tiedotettu hyvin nopeallakin aikataululla, joten monet varmasti myös pelkäävät joutuvansa yllättäen jäämään karanteeniin matkansa jälkeen, kertoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

      – Tämä on johtanut siihen, että monet asiakkaat ovat jo peruneet syksyn matkansa”

  2. Eikö lainsäädännön yhtenä tärkeimpänä tehtävänä ole suojella ihmisiä?

    Näyttäisi siltä, että kirjanoppineet ja publikaanit haluaisivat turvata koronviruksen kuskaamista Skopesta Suomeen.

    *************************************************************************************
    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d8fc55c2-85d3-42e7-955a-8fe3a8e16dbd

    22.8.2020

    Skopjen-lentojen kieltäminen mutkistui – Ministeri Harakka: ”Lainsäädäntö on epämääräinen”

    Pohjois-Makedonian Skopjesta Suomeen tulleiden lentojen matkustajilla on todettu lukuisia koronavirustartuntoja. Lentojen kieltäminen ei olekaan varmaa.
    .
    Skopjesta Turkuun saapuneilta lennoilta on toistaiseksi todettu 60 koronavirustartuntaa. Pohjois-Makedonia on luokiteltu korkean riskiluokan maaksi.
    ,
    Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd) kertoi maanantaina esittävänsä hallitukselle, että lentoyhteys Turun ja Pohjois-Makedonian Skopjen välillä lopetetaan.

    Keskiviikkona hallituksen tiedotustilaisuudessa Harakka kertoi, että asiasta päätöksen tekee Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, mutta tästä huolimatta Skopjen-lennot on määrä saada lopetetuiksi ensi lauantaihin mennessä.

  3. ”Ulkoministeri Haavisto avaisi matkustamista [Suomeen]– edellytyksenä negatiivinen koronatesti.”

    Mielestäni kaikki Suomeen Skopesta Suomeen lähdössä olevat pitäisi testata. Testistä kieltäytyvät saisivat jäädä pois lennolta. Uskoisin tämän olevan mahdollista Pohjois-Makedoniassa, jossa lainsäädäntä ei luultavasti estä kaikkea järkevää toimintaa.

    ***************************************************************************************
    https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/36ccad4b-5b90-40aa-868e-883a10b6dfb1

    24.8.2020

    Kahdella Skopjesta lauantaina saapuneella matkustajalla koronatartunta – 25 kieltäytyi testistä

    Kahden matkustajan koronavirustestin tulos ei ole vielä tullut. Koronatestistä kieltäytyi 25 matkustajaa.
    .
    Pohjois-Makedonian Skopjesta Turkuun lauantaina 22. elokuuta saapuneen lennon kahdella matkustajalla on todettu koronavirustartunta, tiedottaa Turun kaupunki.
    Kahden matkustajan koronavirustestin tulos ei ole vielä tullut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *