EU:n mureneminen lähestyy, kuuntelitteko tänään Niinistön puheen.

”Jos aiemmin sovittua ryhdytään laveasti tulkitsemaan, on vahva yleensä vahvimmillaan. Ja heikko heikoimmillaan. Tulkinnan tie on ongelmallinen myös koko kansainvälisen sääntöpohjaisen järjestelmän kannalta.” (Presidentti Sauli Niinistö diplomaattipäivien puheessaan 25.8.2020)

Niinistö totesi mm EU:n hylänneen käytännön josta aiemmin oli sovittu, eli velalla ei aleta elämään. Nyt se on enemmän sääntö kuin poikkeus EU:ssa.

Samalla huomataan että olemme kohta kuin 30-luvulla, tilanteessa missä isot valtiot myllää ja pienet jää niiden jalkoihin, niin kauppasodissa kuin muissa toimissa. Yhdysvaltojen turva Euroopan muurina on murenemassa, kiitos Trumpin. Kiina ottaa kokoajan jalansijaa ja shakaalimainen Venäjä kyttää päästä haaskalle.

Veikkaan että Venäjä kyttää ja valmistelee joukkojaan, se maa ja sen diktaattori ei muuta ”työkseen” teekkään.

Näille heikko EU on kuin riistapelto…. tähtäät vaan kun kohdalle sattuu ja  käyt vain saaliin hakemassa.

 

9 Replies to “EU:n mureneminen lähestyy, kuuntelitteko tänään Niinistön puheen.”

 1. Seuraava koronan isku murentaa lisää ja seuraava taas lisää… haaskalle on tulijoita…

  1. Samaa mietin jo aiemmin kun Turkki meni kolistelelmaan Kreikan saaren eteen. Varsin hiljaa on media meillä ollut…

   Ja kun katsotaan isossa kuvassa kaikkea niin kaikki toimet vaikuttaa nyt moneen asiaan ja ei tämä ainakaan parempaan päin ole menossa.

 2. Niinistö on myöhäisherännäinen ja puhuu taas kansaa miellyttääkseen.
  Niniistö on itsenäisyytemme ajan yksi suurimmista ( Lipposen ohella ) itsenäisyytemme huutokauppaajista ( markka )

  1. Tämäkin blogi on niitä täynnä jotka halusi EU jäseneksi. Olisi pitänyt mennä vain Natoon.

   1. Ei näytä olevan väliä mikä on puolue kun vallan kahvaan pääsee, ensin ne ruokkii omat, syö kuormasta ja pakenee. Käteinen oli siitä oiva esimerkki.

 3. Yhteisvaluutta euro on ollut ollut unioni pahin vitsaus, koska sen arvo ei ole sopeutunut maan suhfanteisiin. Tämä on ollut pääsyy työttömyyden lisääntymiseen ja velkojen kasvuun. Velkojen kasvu on taas johtanut eurrosopimusten.pettämiseen.

  Meillä persuilla on 20 vuotta kestänyt älyllinen asenne euroon. Tämä asenne saattpi alkaa silloin kun historioitsija Ilkka Hakalehto tuli presidenttiehdokkaaksemme vuonna 2000. Euron vastustajana hän naulasi myöhemmin eurovastaiset teesinsä Suomen pankin oveen

  Epä-älyllisesti asennoituneet utopiapoliitikot eivät kuunnelleet järjen ääntä, vaan lähtivät solmimaan valuuttasopimuksia toivotaan-toivotaan periaatteella.

  Nobelisti Milton Friedman ennusti euron ongelmat jo ennen kuin valuutta oli otettu käyttöön.

  Perussuomalaisilla oli älyä omaksua tieteellinen asenne euroon, Mutta valitettavasti PS:lä ollut tarpeeksi valtaa. PS oli satojen miljardien arvoinen timantti, joka jäi käyttämättä.

  Tässä Friedmanin kirjoitus vuodelta 2004:

  https://euobserver.com/economic/16030

Kommentoi