Lomalaiset eivät tee pesäänsä maaseudulle.

Kun luin äsken verkkouutisista, että heinäkuussa Helsinkiin muutto oli vilkkaimmillaan kymmeneen vuoteen.

Joten olin taas oikeassa, kun epäilin täälläkin olevia kirjoittajia, jotka sanoivat pyörän kääntyneen maaseutua kohti koronan vaikutuksesta.

Tekisi mieleni sanoa että mitäs minä sanoin, mutta jätän sen sanomatta.

19 Replies to “Lomalaiset eivät tee pesäänsä maaseudulle.”

  1. Sanoin tämän hetkellisen muuttohalukkuuden loppuvan samaan aikaan, kun ensimmäisestä koronan tuomasta ”psykoosista” virkoavat.
   Ei kukaan nuori lapsiperhe lähde paikkaan, jossa koulut ja harrastukset ovat kymmenien kilometrien etäisyydellä kotoa ja vanhemmat ikäluokatkin hakeutuvat paikkaan, jossa on lyhyt matka sairaalasta hautuuumaalle.

 1. Kaiketi se korona ei liene tänne maallemuuton perimmäinen syy olevan, vaan nykymahdollisuus etätöihin, sekä asumisen tason ja elämisen tason kohentuminen vaikkakin elintaso hieman laskisikin. Maalla muuten yrittäminen on miltei yhtä suuri mahdollisuus kuin esim Helsingissä.
  Näin minulla oli runsaat 40 vuotta sitten ja katunut en ole.

  1. Kalle,- ei ne etätyöt tuo kouluja ja harrastuksia lähemmäksi kotia lapsille ja nuorille, enkä usko, että tulevaisuudessa etäopiskelu korvaa koulussa opiskelun.

 2. Tuskin ihmiset korpeen muuttavat vaan nykyaikaisiin kuntiin palvelujen lähelle. Ei aikaa sitten pystyynkuolleelle takahikiälle.

  1. Kyllä ne ”nykyaikaisistakin” kunnista palvelut karkaa keskuskaupunkeihin ja ympäristökuntiin, jotka ovatkin kuin yhtä suurta perhettä.
   Tampere, Nokia, Ylöjärvi, Kangasala, Lempäälä, Pirkkala…
   Eihän näissä yhmäristökunnissa elminen ole mitään maaseutumaista elämistä.

 3. Kyllähän siellä ”korvessa” ”etätöitäkin” pystynee tekemään, vaan vaan kovin rajoitetusti jos nyt sitten edes ollenkaan.
  Olen nimittäin nähnyt tyttäreni etätyöpöydän, en osaisi kuvitellakaan sitä jonnekkin ”korpeen”.

 4. Kallen reppana on näistä asioista ihan pihalla. Mutta se siitä. Sinä voit luulla, minä tiedän.

 5. No, niinhän sitä monikin ”tietää”, tosiasia vaan on , että missään ”korvessa” ei kyllä etätöitä tehdä.
  Marko se nyt sitten taas kommentoi; Kalle ei mistään mitään tiedä.
  Minäpä nyt ihan perhekohtaisesti näistä etätöistä sentään jotain tiedän.
  Tietysti siellä ”korvessa” voi työntekoakin vältellä mutta kyllä sen ”anssin” takarajakin lähestyy ja sitten taas edessä ihan työn tekemistä.

  1. Päivän makeimmat naurut, kiitos siitä Kalle 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤟

 6. Nauraahan saat ihan mieliksesi mutta kommenttini asiapitoisuudesta sitten vaan et ihan naurulla selviä.
  Etätyö vaatii varsin moniakin elementtejä; kertoili tyttäreni, pitää olla nettiyhteys, tulostimet, skannerit, yms; tuskin ”korvessa” onnistunee.

 7. Aika suppea otos, jos vain yhden ihmisen tilanteeseen vertaa. On monenlaisia etätyöntekijöitä. Skannerit ja tulostimet voivat olla jollekin tarpeen, vaikka en kyllä oikein ymmärrä että miksi?

  Kovasti paljon riippuu työn laadusta. Kyllä läppäri ja puhelin vie jo aika pitkälle, koska samoilla välineillähän sitä itse toimistossakin työskennellään.

Kommentoi