Jälkipolvi perii pelkkiä laskuja

Kuten on uutisoitu niin todellisuushan on se että asuntojen arvo romahtaa tulevaisuudessa lähes kaikkialla Suomessa. Jälkipolvet tulevat perimään ei mitään, korkeintaan laskuja.

Yli 10 asuntoa Lahdesta omistava Markus kertoo suoraan hintojen laskusta: moni eläkevuosille rahaa odottava pettyy pahasti https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000006402418.html

 

27 Replies to “Jälkipolvi perii pelkkiä laskuja”

 1. Jos on ostanut omaan käyttöön omistusasunnon niin hyvä siinä on majailla halvalla yhtiövastikkeella. Säästyy paljon kun ei tarvitse kallista vuokraa maksaa. Jos ei sitten saa jostain syystä kaupaksi niin entä sitten. Sijoitusasunnot on erikseen.

  1. Tarkoittaa lähinnä sitä kun syrjässä olevia taloja vapautuu mummojen ja ukkojen potkastessa tyhjää…. reaaliarvo muuttuu painolastiksi, omaiset perii taloja joita kukaan ei osta…

   1. Tämä on ihan totta, joissain tapauksissa olisi ehkä helpompaa kieltäytyä perinnöstä.

  1. Niitä taitaa olla sellaisiakin, ettei edes ilmaiseksi ole kukaan huolinut taakakseen.

   1. Ja jos menet lahjoittamaan sen jollekin niin pitää valtiolle tilittää kumminkin rahaa sekä jos tästä lahjoituksesta löytyy jotain vikaa maksaa aikaisempi omistaja rempat hamaan tappiin.

    Dynamite plan!

  2. Valtio maksaa hurjia asumistukia niille, jotka viis veisaavat yhteiskunnan edusta ja jäävät asumaan kalliille seudulle nostamaan asumisen kalleutta kysyiselle seudulle.

   Ehkä valtion kannattaisi antaa muuttoavustusta asumistuen sijaan.

   Eläkeläiset saattavat väärinkäyttää asumistukea esimerkiksi siten, että ostavat kalliin sähköauton, jolloin tilit tyhjenevät, jolloin asumistuki alkaa juosta.

   1. Hyvä keino heittäytyä asumistuen saajaksi on myös ilmastonpilaamislentojen harrastelu ympäri Tellusta.

    1. Mistä nuo ”hurjat asumistuet” keksit? Niitä maksetaan yleensä vuokra-asuntoon pienituloiselle ja jos sillä rahalla alkaa sähköautoja ostella niin häätö tulee heti kun vuokra jää maksamatta.

     1. Jotkut panevat tilinsä sileäksi (mahdollisesti) vaikka ilmastonpilauslennoilla ympäri Tellusta sadakseen maksimaalisen asumistuen.

     2. Asummistukea ei myöskään makseta sen perusteella, mitä ”tilillä” on vaan tulojen. Vaikka eläkeläinen tuhlaisi säästönsä, ei sillä ole merkitystä asumistuen suuruuteen, koska siihen vaikuttaa eläkkeen suuruus. Kelan sivuilla on asumistukilaskuri, siinä voi testata erilaisia tuloja ja asuntoja, paljonko voisi saada tukea.

       1. Joo, olin näköjään väärässä tuossa asiassa. Olipa muuten erikoinen ketju siellä kun Kelan neuvojat ensin antoivat toistuvasti väärää tietoa ja sitten lopussa joku korjasi, sori siitä!

   2. Omistusasunnosta ei makseta asumistukea. Ne sanoo :”myy se” ja jos et saa myytyä niin siinähän istut talosi pihassa kalliissa sähköautossa… ilman virtaa kun ei ole varaa maksaa…

 2. Siinä se pikkuyrittäjä tai tavan duunari on pitkää päivää tehnyt, lopussa sen omaiset saa riesaa, vanhan talon. Jopa uudemmat talot on riesaa jälkipolville kun on alueita joista lähinnä lähdetään, tyhjiä näyteikkunoita, palvelut 100 km päässä. Mitäs lottootte, kuka näiden asuntoja ostaa, pelkkää kulua.

 3. Vielä nyt ovat monessa maaseutukeskuksessa palvelut lähellä, kävelymatkan päässä.

  Nyt on alettu antaa tukea maaseudun yrityksille palvelujen säilyttämiseksi. Valtio saattaa saada sille sijoitukselle huiman koron.

 4. Onko tarkoitus pelotella meikäläiset, viimeisetkin maaseutulaiset pois kodeistaan?

  Kertokaa kaikki kaupunkilaiset miten te elätte, kun viimeisen maaseudun torpan valot sammuu.

 5. Laskuilla tienaa nykyään hyvin!

  Tänäänkin sähköpostiini tuli pyyntö, että: Myy laskusi meille, saat rahat tilillesi heti!

  ;))

 6. Siinä velallinen riepotellaan helposti henkihieveriin ja jos kuolee, niin sitten suvun voi käydä köpösti.
  Kekkosen aikaan kaikki oli paremmin.

 7. Jollakin paikkakunnalla ei kerrostaloon voitu tehdä putkiremonttia, koska pankki ei myöntänyt lainaa. Asuntojen arvo oli laskenut niin alas, että ne eivät enää riittäneet lainan vakuudeksi.

  Nykyisinhän eläkeläinen voi ottaa myös ns. käänteisen asuntolainan. Siinä pankki ostaa pikkuhiljaa asunnon. Eräälle vaan kävi köpelösti. Eli niin pitkään, että pankki ehti ostaa pikkuhiljaa asunnon ja lopulta joutui muuttamaan asunnostaan vuokralle.

Kommentoi