Kenttämajoitus lukemista

Lukaisen näköjään huomaamatta uudelleen Puna-armeijan marssiopas Suomeen 1939 kirjaa. Edelleen seassamme on venäläismielisiä henkilöitä jotka antaa huoletta tietoja GRU:lle. Ei tämä maailma ole miksikään muuttunut kun naapurina on moinen valtio.

Menee hyvin lukemisena tälleen kenttämajoituksessa. Aamulla nokikahvit trangialla ja etätöiden pariin.

6 vastausta artikkeliin “Kenttämajoitus lukemista”

  1. Kuvaavaa ylimielisyyttä Stalinilta : ”Sellaisesta maasta kuin Suomesta selviämiseen te vaaditte niin valtavia voimia ja varoja. Ei niitä sellaisia määriä tarvita” Näin Stalin sanoi ennen Suomeen hyökkäystään yleisesikunnan päällikölle Saposnikoville kun hän halusi isommat joukot 1939 hyökkäykseen. (Kirjasta jota luen lainattu)

    Mietityttää että mitä sieltä olisi tullut kun muutenkin tuli kalustoa ja joukkoja hurjia määriä suomalaisia vastaan.

      1. Tulihan nämä nytkin oikein joukolla ”vapauttamaan suomalaisia kapitalismin ikeestä”. Samaa taktiikkaa alueiden anastukseen käytetään edelleen, nyt tullaan vaan ilman tunnuksia pelastamaan alueita itseltään.

  2. Ukrainan venäläisen osan irtautumispyrkimys oli ymmärrettävä, koska alkoi näyttää siltä, että eeuun liittovaltiofanaatikot olivat hamuamassa Ukrainan itsenäisyyttä.

    Krimin tapauksessa oli enemmän kaappausluonnetta, vaikka siihen varmaan vaikutti osin se, että se oli Hrutshevin lahja Ukrainalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *