Nagant revolveri

Tätä asetta löytyy edelleen Suomessa lukematon määrä mm sotamuistoina sekä perintöaseina joita ei ole kirjoissa eikä kansissa.

Tiedättekö miksi patruunan luoti on upotettu hylsyyn niin syvälle, että hylsynsuuta on jäänyt tyhjäksi noin 1 mm. Tässä piilee tuon kaasuvuodon eston salaisuus.

Patruunoistahan tehdään tasan rullan mittaisia, joissa luoti on millin verran patruunansuuta syvemmässä, koneisto siirtää rullaa laukauksen ajaksi sen verran eteenpäin että patruunanhylsyn suu menee piipun sisään. Kun ase laukaistaan hylsynsuu laajenee ja tukkii tuon välin niin, ettei kaasuvuotoa synny.

Nerokas keksintö.

Maailmassa ei ole myöskään samaa 7,62 mm kaliiperin revolveria.

Nagant revolvereja tehtiin kahta mallia, miehistömalli sekä upseeri malli. Miehistömalli on yksitoiminen ja upseerimalli kaksitoiminen.

Kun muistaa että rullaan mahtuu seitsemän patruunaa sekin tekee aseesta erikoisen.

Ruma kuin mikä se on, mutta toimii kuin junan vessa.

Tuli tässä korvessa aurinkoa ottaessa käsiin vanha Ase&Erä lehti jota luin.

Tuokin ase on osa historiaa ja historia kiinnostaa aina.

 

4 vastausta artikkeliin “Nagant revolveri”

  1. Nagantin merkitys Suomen armeijan aseistuksessa oli olematon, näitä on edelleen ilman lupia monelle. Pitäisi tehdä ratsia moneen talouteen jotka näillä ampuu…

    1. Lisäys, eräs tunsi näillä blogeille jo hiilihangon persiissään…💪😂

  2. Revolvereista olen ampunut S&W 38 specialilla poliisilaitoksen ampumaradalla ja dan wessonin magnum 357 lla Herralan kanuunassa, silloin kun se oli vielä toiminnassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *