Sotahistoriaa Varkaudesta

Talvisodassa sotasaaliiksi saadulla ja korjatulla T-28 vaunulla ajellaan Varkaudessa 1.4.1940.

Captured and repaired T-28 tank on a test drive after the Winter War. Varkaus, Finland 1. April, 1940

(Kuva ja teksti: Sota kalusto ja dioraamat)

Varkaudessa korjattiin venäläisiltä kaapattuja ja vallattuja panssarivaunuja ja muuta kalustoa. Raadot ulos vaunuista, pesu ja korjaus. Suomen tunnukset vaunuihin , ja takaisin linjaan pienen koulutuksen jälkeen.

5 vastausta artikkeliin “Sotahistoriaa Varkaudesta”

  1. Varkauden konepajalla korjattiin lukuisia panssareita joita oli heittää nopeasti takaisin etulinjaan pysäyttämään ryssän eteneminen. Harmi kun tästä ei puhuta tarpeeksi.

  2. Tuota kutsuttiin talvi- ja jatkosodassa postijunaksi. Yksi t-28 on myös Hämeenlinnan panssarimuseossa, kun kävin siellä kesällä.

  3. Meikäläinen koulutettiin tuhoamaan nuo panssarimiinoilla, kevyillä ja raskailla singoilla. Kauhea kuolema, kun singon kuti osuu tai panssariohjus.
    Nykyään ne istuu nojatuolissa maan alla, seuraa tutkaa läppärin ääressä, painelee nappeja ja syö pullaa .

    1. Nykyään niitä tuhotaan ajastetuilla miinoilla, singoilla ja muulla panssarintorjunta materiaalilla. Ei tämä ole juuri muuttunut.

      Edelleen on tulppapartio, kärkipartio ja tuhoojapartio. Motorisoidut joukot motitetaan, tuhotaan ja siirrytään seuraaviin asemiin, hidastaen ja tuhoten. Tekniikkaa on tullut lisää. Taktiikka on hyvin samaa…tälleen lyhyesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *