Amerikka: Ei tässä etene fasismi ja rasismi, vaan sosialismi

Viime päivinä Suomenkin laatumediasta (YLE,HS) on voinut lukea, kuinka fasismi etenee, rasismi roihuaa ja äärioikeisto änkyröi.

”Avoin viha ja rasismi sekä lakien halveksunta on Yhdysvalloissa uusi normaali”, kuvaa tilannetta Washingtonissa asuva toimittaja Markus Tiittula.
Toimittaja Tiittula kertoo Vastapainon kustantamassa kirjassa, kuinka ”rasistien valtaaman” republikaanipuolueen taktiikat on otettu ”fasistien pelikirjasta”.

Oma kokemukseni on vastakkainen. Vietin kesän South Bronxissa ja muualla New York Cityssä: keskeinen havaintoni oli demokraattipuolueen sosialismilinjausten vahvistuva kaikupohja.
Jopa korkeasti koulutetut ja arvatenkin historian tuntevat ihmiset jaksoivat jauhaa ”demokraattisesta sosialismista” ja ”kansandemokratiasta”, jotka molemmat arvatenkin poikkeavat Leninin, Stalinin, Maon, Castron, Pol Potin ja Chavezin tarjoamista malleista.
”Sosialismin oppeja ei vieläkään ole sovellettu oikein. Sosialismi on vastaus aikamme tarpeisiin” kuuluu vihervasemmiston taisteluhuuto.

Sosialismin ykkösäänitorveksi on noussut Alexandria Ocasio-Cortez (D-N.Y).
AOC ei markkinoi totalitaristista kommunismia, vaan höystää tulontasausajattelua sosiaaliseen asemaan, rotuun, sukupuoleen, ja ”ilmastokriisiin” liittyvin ajatuksin. Tuttua kauraa Suomessakin.
Tässä ajattelussa Karl Marx on muodikas partaäijä, historian hupaisa alaviite. Aikamme oire on se, että jopa nuorisolehti Teen Vogue teki Marxista ihailevan artikkelin.

Median suosikki AOC ja toinen sosialisti Bernie Sanders lähtevät ajattelussaan siitä, että ”rikkaiden” tuloverotuksen voi kiristää vaikka aina 70 prosenttiin. He puhuvat myös ”Green New Deal”-ohjelmasta ja ”maksuttomasta” terveydenhuollosta sekä ”ilmaisesta” opiskelusta.
Kaksikon avaukset ovat mielenkiintoisia, koska ne vaativat maksajikseen kapitalismiin ja markkinatalouteen luottavia ihmisiä. Sosialismin tavoitetilassa ahkeruudesta rangaistaan.

Amerikkalaisen sosialismin esiinmarssissa hämmästyttää ajattelun historiattomuus.
Toimittaja Viktor Sebystuen viittaa juuri tähän ja kirjoittaa ansiokkaassa kirjassaan ”Lenin”, kuinka ensimmäisen sosialistisen valtion perustaja oli populisti ja valehtelija.
Bolsevikki Lenin lupasi kansalle maata, rauhaa ja leipää, mutta proletariaatin diktatuuri tarjosi sotaa, pakkokollektiiveja ja nälänhätää. Samaa valehtelun linjaa edustavat myös USA:n ”demokraattista sosialismia”, markkinoivat marionetit.

”Demokraattista sosialismia” kauppasi vuosikymmenet Castro eikä siitä ole pitkäkään aika, kun sosialisti Sanders kehui Venezuelan ”demokraattista kehitystä”. Sandersin mukaan ”amerikkalainen unelma toteutuu Chavesin maassa paremmin kuin USA:ssa”.
Voitte uskoa, etteivät aikamme sanderssit puhu niinkään Venezuelasta, Neuvostoliitosta, Kuubasta, Pohjois-Koreasta, Albaniasta, Algeriasta, Angolasta, Burmasta, Etiopiasta, Laosista, Somaliasta tai Jemenistä tai itäisen Euroopan kiehtovista yhteiskuntakokeiluista, joiden joukossa oli suomalaisen vasemmiston ihailema ”DDR”

No, eivät tietenkään puhu, koska mainituissa maissa sosialismi jätti jälkeensä vain savuavia raunioita. Nyt tarjottava narratiivi lähtee siitä, että ”demokraattinen sosialismi” toimii.

Ja kuitenkin kokemus osoittaa, ettei varmasti toimi.
——————————
Kirjoitukseni lähteenä olen käyttänyt: Kauppalehti, toimittaja Olli Herralan blogi 6.8.2020, blogin otsikko ”Ei tässä etene fasismi ja rasismi, vaan sosialismi.

36 vastausta artikkeliin “Amerikka: Ei tässä etene fasismi ja rasismi, vaan sosialismi”

  1. Kommunisti Alendria Ocasio-Cortez paljastaa fasistiset fantasiansa.

    Vasemmisto USA:ssa paljastaa välittömästi todelliset kasvonsa ja fasisminsa, kun heidän liitolaisena toimiva marxilainen media julistaa ennenaikaisesti vaalien päättymistä.

    Vasemmisto on neljä vuotta huutanut, että Trump on fasisti ja totalitaristi – ja mitä tapahtuu kun lehdistö ennenaikaisesti alkaa julistaa Joe Bidenin tulevan valituksi. – he paljastavat olevansa toisinajattelijoiden keskitysleireistä unelmoivia fasisteja ja totalitaristeja.

    Vihaa lietsovana kiihkokommunistina tunnettu Alexandria Ocasio-Cortez vaatii, että Trumpin kannattajista kerätään lista ja varmistetaan etteivät Trumpin kannattajat tule koskaan saamaan mitään virkoja yliopistoissa eikä missään julkisissa positioissa. AOC:n fantasiat eivät todennäköisesti pääty tähän, mutta loput hän jättää sanomatta.

    Tämä ei tietenkään tule yllätyksenä kenellekään, joka on seurannut edes muutakin tietolähdettä kuin marxilaista mediaa (Yle HS, Mtv3, iltapäivälehdet, CNN…)

    ”Meillä on lista teistä ja te ette tule koskaan saamaan töitä, jos olitte tukemassa Trumpia, kommunistit julistavat Twitterissä (linkki).”
    ————————————————

    Yllä oleva on lainaus Jukka Rahkosen artikkelista 8.11.2020 Oikeassa Mediassa, artikkelin otsikko sama kuin tässä.
    Jk. Alexandria Ocasio- Cortes (s.1989) tunnetaan mediassa lyhenteellä AOC, hänet valittiin vuonna 2018 Yhdysvaltain edustajainhuoneeseen, ja hän on nuorin edustajainhuoneeseen valittu nainen.

  2. Amerikassa on vallalla rrpunlikaanien ihanne ”filosofi” Ayn Rand, jolle äärimmäinen yksilön vapaus tehdä rahaa vain itselleen oli raamattu.
    Jos Usa ottaa askeleenkin kaikkia ihmisiä koskevaan terveydenhuoltoon, se on näiden äärirepublikaanien ka kansallismielisten sosialismia.

  3. Muuten, taas sadannen kerran, miksi täällä ei ole kommetoijallekin ”muokkaa” näppäintä niin kuin ok alustajallekin.
    Tämä kännykkä on kirjoittamisen helvetti !

  4. Olen myös itse harmitellut sitä, että toisen avaukseen kommnentoidessa ei pääse korjaamaan tekstiään. Joskus eikä aina niin joskuskaan, tulee kirjoitusvirheitä harmittavan paljon.

  5. Jos määritellään käsite ”sosialismi” siinä hengessä kuin avaus sen tekee käsittämään kaikki poliittiset voimat ja suunnat jotka ovat trumpismia, orbanismia ja perussuomalaisuutta vastaan, avaajan johtopäätös pitää paikkansa. Näin ymmärretty sosialismi todellakin etenee.

  6. Juuri niin! Sosialismi todellakin etenee kun se noin on. Kaikki mikä ei ole trumpismin jne mukaista on ilman muuta sosialismia.

  7. Demokraattinen sosialismi.

    Yhdysvalloissa tehty kysely osoittaa, että peräti 68% 1982-2004 syntyneistä nuorista kannattaa Yhdysvaltain siirtymistä Venezuelan tapaiseen sosialismiin. Puhutaan demokraattisesta sosialismista ja muistetaan mainita, että nuo sosialismin historialliset epäonnistumiset johtuivat vain huonoista johtajista.

    Niin se utopia iskee nykyiseen sukupolveen samalla tavalla kuin se iski aikaisempiin sukupolviin. Harva tajuaa syntyjään miksi sosialismi ei toimi, joten otan esimerkin:
    ”Oli (tasa-arvon nimissä) tyttö ja poika. Poika istui illat pitkät kotonaan ja pänttäsi edessä oleviin kokeisiin. Hän halusi olla hyvä. Tyttö makasi sängyllään ja näpräsi viestejä kamuille samallla, kun kirjat makoivat sängyn alla. Tuli koe, saatiin tulokset ja poika sai täyden 10. Tytön suoritus hylättiin. Koska oltiin juuri perustettu demokraattinen sosialistinen kansantasavalta, niin pojan kympistä annettiin 3 pistettä tytölle, joten molemmat saivat todistukseen seiskan.”

    Arvaatko miksi sosialsmi ei toimi. Älä jatka jos uskot, että tuo toimii.
    ———————————————–
    Edellä oleva on lainaus: Perusuomalainen, Blogeja verkossa 6.8.2019, alkuosa Kaj Granlundin blogista.

    Neuvostoliiton romahdettua omaan mahdottomuuteensa, jotkut ehtivät toivoa, että myös kommunismi olisi siirtynyt saattohoitoon. Muutama vuosi myöhemmin ilmestyi vielä kirja, jonka olivat kirjoittaneet etupäässä ranskalaiset sosialistit -”Mustan kommunismin kirja”. Kirja romutti myytin hyvästä Leninistä ja kertoi, että kommusmin nimissä olisi tapettu sata miljoonaa ihmistä. Jotkut arvelivat, että 75 miljonaa olisi oikeampi lukumäärä. Niin tai näin, luvut ovat niin suuria, että on jokseenkin sama kumpi luku on lähempänä oikeaa.
    Kun vielä muistetaan, kuinka 1971 länsimaissa ilmestynyt Solzenitsynin kirja ”Vankileirien saaristot” oli järkyttänyt länsimaiden kommunistista aatetta, niin usko siitä että kommunismi olisi auringonlaskun ideologia, oli perusteltua.
    Tietenkään läheskään kaikki ei-kommunistit eivät uskoneet sitä – Ne, jotka olivat perillä siitä kuinka tehokkaasti Frankfurtin koulukunta ja sen synnyttämä kulttuurimarxismi oli pesiyttänyt, sanoisiko piilomarxismin, länsimaisiin valtarakennelmiin ja kulttuuriin.

  8. Hävettää seurata Yhdysvaltojen luisumista läntisestä arvovaltiosta Fake johtajan kauden jälkeen kaaokseen. Bidenillä menee seuraavat 4 vuotta selvitellä Trumpin solmuja ja luoda suhteet takaisin ex kumppakumppaneille ja liittolaisille.

    Venäjä nauttii …

  9. AOC eli kongresissa oleva demokrattista sosialismia kannattava Alexandria Ocasio-Cortez, hänestä muutama sana. AOC s. 1989, valittiin edustajainhuoneeseen 2019, ja hän on nuorin edustajainhuoneesen valittu nainen.

    Kommunisti Alexandria Ocasio-Cortez paljastaa fasistiset fantasiansa.

    ”- – Vihaa lietsovana kiihkokommunistina tunnettu AOC vaatii, että Trumpin kannattajista kerätään lista ja varmistetaan, etteivät Trumpin kannattajat tule koskaan saamaan mitään virkoja yliopistoissa eikä missään julkisissa positioissa. AOC:n fantasiat eivät todennäköisesti pääty tähän, mutta loput hän jättää sanomatta.

    ”Meillä on lista teistä ja te ette tule koskaan saamaan töitä, jos olitte tukemassa Trumpia, kommunistit julistavat Twitterissä (linkki). – -”
    Lainaus Jukka Rahkosen artikkelista 8.11.2020 Oikea Media.
    ————————————————-
    Saanen kysyä miten tuollaiset listat ja demokratia mahtuvat samaan virkkeeseen.

  10. Demokraattinen sosialismi.

    Koko läntinen maailma kulkee hitaasti mutta varmasti kohti sosialismia. Me olemme astuneet katalasti viritetyyn ansaan ja paljon on tapahduttava, jotta muutos saadaan aikaiseksi.

    Miten tuo mielipuoli ja väkivaltaa ihannoiva Marx oli asiansa suunnitellut.

    1. Siirretään kaikki omaisuus valtion haltuun.
    2. Siirrytään ankaraan ja progressiiviseen verotukseen, koska se takaa sen, että yhteiskunnan keskiluokka näivettyy.
    3. Tehdään alin yhteiskuntaluokka riippuvaiseksi valtiosta.
    4. Lopetetaan kansallisvaltiot ja sekoitetaan kansakunnat laajoilla muuttoaalloilla, jotta kansalliset identiteetit murtuvat. Tämä estää vastavallankumouksen.
    5. Murretaan yhteiskunnan valtauskonto ja erilaiset instituutiot kuten avioliitto, perhe, yhteisöllisyys jne.
    6. Lainoitetaan kansalaisvaltioiden toiminta niin, että valtiot tulevat riippuvaisiksi lainanantajista ja lainanantajat ottavat määräysvallan.
    7. Langetetaan mielivaltaisia ja yleisen oikeustajun vastaisia tuomioita. Näin sekoitetaan käsitteet oikea ja väärä.
    8. Perustetaan tiukka ja kansalaisia valvova ja ilmiantajiin perustuva järjestelmä.
    9. Sosialismin tulee opettaa ihmiset vihaamaan, sanoi Lenin. On aloitettava nuorista, ja lapsia on opetetteva vihaamaan vanhempiaan! Täytyy luoda uusi kieli, jolla kylvämme vihaa ja kammoa kaikkia niitä kohtaan, JOTKA EIVÄT OLE SAMAA MIELTÄ KANSSAMME.

    Nämä ovat kaikki vihaa myöten Marxin oppeja sovellettuina nykyaikaan. Lukekaa rauhassa ja miettikää kuinka moni näistä on jo toteutunut.
    ——————————————————-
    Edellä oleva on loppuosa Kaj Granlundin blogista Perusuomalainen, Blogeja verkossa 6.8.2019 otsikolla ”Demokraattinen sosialismi”.

  11. Karl Marxin ideologia on ollut tuhoisin ihmiskunnalle. Jotenkin pitäisi saada kitkettyä tämä aate yliopistoista ja kouluista. Marx ei ollut mikään filosofi, vaan paskanpuhuja.

  12. Suomessa sellainen kitkeminen olisi mahdollista sitten kun perussuomalaiset saisivat eduskuntaan ehdottoman enemmistön. Ei muuten. Paljon menisi kirjallisuutta makuloitavaksi ja poltettavaksi.

    Kuitenkin on todettava että kehitys ei näytä mahdolliselta ainakaan lyhyellä tai keskipitkällä aikavälillä.

    1. Jotenkin on minulta tuo persujen sensuuri-intoilu mennyt täysin ohi.
      Missähän sitä on ilmennyt?

  13. Marxismin kitkemisessä ja sen meikäläisenä ilmenemismuotona pitämänsä vihervasemmistolaisuuden täydennettynä porvari-patkuleilla kukistamisessa perussuomalaiset on pyrkimyksessään yhtenäinen liike.

    Liike on kuitenkin kahtia jakautunut suhtautumisessaan USA:n trumpismiin. Valtavirta perusSUOMALAISISTA on intomielisesti trumpismin kannalla koska näkee tämän suorittavan pyhää tehtävää kaikenlaisen marxilaisuuden – mm. obamacare ja Pariisin ilmastosopimus – hävittämisessä.

    Perussuomalaisten pyssyuskoinen siipi, joka on valinnut perussuomalaisuuden siksi että näkee sen puolueistamme pyssyuskomyönteisimpänä, on kuitenkin tiukasti trumpismia vastaan koska näkee tämän uhkana vaalimalleen aseiden kalistelulle Venäjää vastaan.

  14. Kommunismin nimissä on tapettu ja sorrettu enemmän ihmisiä kuin minkään muun uskonnon tai aatteen nimissä. Tämä johtunee ideologian uskonnollisesta luonteesta. Sozenitsynin mukaan kommunismi on maan päälle langennut uskonto, vihan uskonto.

    Karl Marx kirjoitti aikoinan näin:

    ”Prometheuksen tunnustus. ”Sanalla sanoen minä vihaan joka ainutta jumalaa”, on filosofinen tunnustus, sen oma iskulause kaikkia taivaallisia ja maallisia jumalia vastaan, jotka eivät tunnusta ihmisen itsetajuntaa ylimmäksi jumaluudeksi. Älköön sen rinnalla olko muita jumaluuksia.”

    Heti Bidenin vaalivoiton varmistuttua (median mukaan) Yhdysvaltain ”demokraattisen sosialismin” kannattajat ovat ilmoittaneet, että heillä on listat niistä, jotka ovat osallistuneet Trumpin vaalikampanjan tukemiseen, ja nämä ”rauhankyyhkyt” sanovat pitävänsä huolen, ettei näistä Trumpin tukijoista kukaan tule saamaan töitä, ei yliopistovirkoja eikä muita julkisia positioita.
    Tästä tällaisesta on kukonaskel, jos nuo ”rauhankyyhkyt” pääsevät valtaan, siihen mistä Musta kommunismin kirja kertoo – sata miljoonaa kuollutta ja suunnattomasti kärsimystä ja sortoa, leskien valitusta ja orpojen itkua.
    Paljonko tuo Marxin esiin manaama ja maan päälle asetettu verenhimoinen jumala eli aate vaatisi tällä kertaa ihmisuhreja, onhan nykyään ihmisiä paljon enemmänkin kuin aikaan, josta Musta kommunismin kirja kertoo,? Riittäisikö miljardi ensi alkuun?

    1. Mistäköhän tämä ”tieto” noista ”rauhankyyhkyistä” mahtoi tulla?

  15. Hyvää tekstiä, Lasse, jälleen kerran.

    Sleepy-Joe Biden, näennäisesti poliittisesti keskellä, on ’Trojan hevonen’. Hänen kautta AOC ja Bernie Sanders pääsevät toteuttamaan kommunistisia tavoitteitaan, mikäli vaalin tulos jossain vaiheessa saadaan vahvistettua.

    1. Ei tarvitse, sillä Korona tuhoaa USA:n epäjärjestelmät trumppein hölmöilyn vuoksi. Kiina kommunismeineen on pannut koronan ja asiat tärkeysjärjestykseen ja jyrää USA:n katujyrällä maan rakoon jo viiden vuoden sisään.

  16. Se, mikä jenkeissä on kommunismia, on Suomessa lähinnä demaria eikä sekään vasenta laitaa.

  17. Jukka Rahkonen on kirjoittanut Oikeassa Mediassa 8.11.2020 artikkelin otsikolla ”Kommunisti Alexandria Ocasio- Cortez paljastaa fasistiset fantasiansa”. Artikkelista löytyy mm. tämä ”Meillä on lista teistä ja te ette tule koskaan saamaan töitä jos olitte tukemassa Trumpia”, kommunistit julistavat Twitterissä. Siinä on myös linkki, joka johtaa englanninkieliselle sivustolle Pjmedia, jossa on artikkeli otsikolla ”The Left Threatens GOP: ”We Have a List´ and you´ll Never work again if you helped Trump”. Artikkeli päivätty 6.11.2020.

    Kuinka monesti tämä sama pitää sanoa (mikä löytyy myös helposti googlettamalla, jos vain on halua löytää) ennen kuin asiakirjoittajat, trollit, myyrämatikaiset ja kaikki siltä väliltä ovat tyytyväisiä?

    Vaikuttaako tuollaiset listat pohjoismaalaiselta sosiaalidemokratialta?

    1. Onhan meilläkin samankaltaisia hulluja, kuten vasurinuoret, mutta ei niitäkään koko sakin edustajiksi lueta.

  18. Keskiverto amerikkalaisiin uppoaa mikä vaan, mikä uhkaa vähänkin heidän lompakkoaan, koska heillä ei ole mitään sosiaaliturvaa kuin oman lompakon maksama äärimmäisen kallis vakuutus. Eurooppalaisesta sosialismista tai lievemmin, sosialidemokratiasta he eivät tiedä yhtään mitään, vaan Kuuban Castron kommunismista ja sillä varjollahan Ayn Randilaiset republikaanit pelottelevat tyhmiä amerikkalaisia. Toisaalta heidän koulusivistyksessä vrt. Suomi on tasoa 4 miinus.
    On yllättävää, kun keskustelle New Yorkilaisten pulliaisten kanssa, eivät he tiedä, Euroopasta juuri mitään, juuri ja juuri Ranskan, Saksan ja Englannin siksi, että esi-isät ovat osallistuneet maailmansotaan. Pohjoismaista he tuntevat paraiten Ruotsin nimen- ei muuta.
    Ai niin- yllätys. Ollessani pitkällä työmatalla New Yorkissa, asun keskeisellä avenuella hotelli Roosevetissa. Hyppäsin taksiin, kun kuski äänsi ja tsekkasi tilaajan nimen, sukunimeni yllättävän hyvin. Aloimme keskustelemaan ja hitto, hän tunsi Ahti Karjalaisen ja siitäkö nauru ja juttu alkoi luistamaan. Hän tunsi Suomen politiikkaa ja historiaa hyvin. Selvisi, että hän on tullut Moskovasta yliopistosta lehtorin paikalta tienaamaa rahaa. Poikkeavaa ”amerikkalaisuutta”.

  19. Voiko kongressiedustaja Alexandria Ocasio- Cortezia verrata Suomen vasurinuoriin?

  20. ”Yhdysvaltain presidenttinä 2016-20 toimineen Donald Tumpin arkkivastustajaksi
    profiloitunut Alexandria Ocasio-Cortez (dem.) twiittailee levottomia: istuvaa presidenttiä hänen kaudellaan kannattaneet ja erikoisia piirteitä sisältänyttä
    ääntenlaskentaa arvostelleet henkilöt eivät saa välttyä demokraattien (marxilaisten?) kostolta, vaikka muuttaisivatkin näkemyksiään. Heidät on arkistoitava, so. listattava ja muistettava.” – Sivusto Extra uutiset 8.11.2020 otsikolla ”Ääridemokraatit tekevät listoja Trumpin kannattajista tulevaisuuden varalta”.

  21. Tässä seuraavassa sama Extra uutiset sivusto ja sama artikkeli kuin edellisessä kommentissani.

    Jennifer Rubin (dem.) täsmentää oppiäitinsä doktriinia:
    ”Jokainen R., joka nyt kannattaa vaalien hylkäämistä tai kehottaa olemaan noudattamatta äänestäjien tahtoa tai esittää perusteettomia petosväitteitä – hänen ei koskaan pitäisi toimia virassa, liittyä yrityksen hallitukseen, saavuttaa tieteellistä asemaa tai tulla hyväksytyksi ”hyvätapaiseen” yhteiskuntaan. MEILLÄ ON LUETTELO.”

    Viimeinen lause ”meillä on luettelo”, on hyvin hyytävä, ja tuo mieleen edellä jo mainitun Josef Stalinin menetelmät ja kuuluisan sloganin:
    ”Sillä ei ole merkitystä, kuka saa enimmät äänet, vaan kuka laskee äänet.” Josef Vissarionovitsh Stalin, Neuvostoliiton diktaattori.

    1. Joe Biden puhuu nyt kauniisti kansakunnan yhdistämisestä
      Alexandria Ocasio-Cortez (dem.) ja Jennifer Rubin (dem.) kyllä saavat aikaan päivastaisen ilmiön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *