Härskit silakat

Suomeen on nyt sitten perutettu Italian ”Sardiineja” apinoiden uusi ”fasismin ja rasismin vastainen  kansanliike”, Silakat.  Perustaja Johannes Koski on Feministisen puolueen entinen ehdokas. Mukaan kiirehti kansanedustajista Eva Biaudet, nainen, joka ”tietää”, etteivät Al-holin leirillä olevat suomalaisnaiset ole tehneet muuta kuin keittäneet puuroa kotona. Keskuskauppakamarin puheenjohtaja Juho Romakkaniemi ehdittiin jo erottaa liikkeestä kirjoituksensa takia jossa hän totesi, ”ettei pidä ummistaa silmiään myöskään vasemmistolaisilta, fasistisia piirteitä sisältäviltä liikkeiltä”.

Tässäpä meillä siis aito ”kansanliiike”! Lähinnä keskinäisen kehumisen kerho tai punavihreä kupla sopisi nimeksi paremmin ja koska meillä on sellaisia jo ennestään niin mitä uutta? Aamulehti on kyllä moiselle kyhäelmälle auliisti uhrannut palstatilaa.

9 vastausta artikkeliin “Härskit silakat”

 1. Uskoisin ja toivon että ilmiö meillä jää kovin lyhytkestoiseksi. Ei sovi mielestäni suomalaiseen kansanluonteeseen ja hyvä niin, riittää meille poliittiset puolueet ja AY ylläpitämään suomalaista elämisen muotoa.

 2. Härskit silakat tarkoittavat varmaan ruotsalaisia hapansilakoita, jota ovat herkkua heillä, mutta härskejä meillä.

  Ei nyt heti ammuta alas, katsotaan, mitä uutta saavat aikaiseksi muuta kuin mielenosoituksia. Pariaatteessa asia on hyvä, mutta onko tapa oikea ?

 3. Haluamatta pahoittaa kenenkään mieltä, mutta on pakko todeta ettei vaadi kovin paljon vaivaa huomatakseen sitä, että ”silakkaliike” on uusin nimi ihan sille samalle höyrypää ryhmälle, joka on aiemmin ollut milloin alpakoita, milloin meillä on unelma ja milloin mitäkin ja nimi vaihtunee myös tulevaisuudessa, kun ensihuuma laimenee.

  No Suomi on vapaa maa, ainakin vielä toistaiseksi.

  1. No, on sillä vähän eroa, koska se lähtee Italian sardiini-liikkeestä, joka vastustaa Salvinin populistista, äärioikeistolaista ja rasistista toimintaa vähän niin kuin persuja Suomessa.

   1. Jaa juu, se äärioikeistolainen ja rasistinen puolue, no ihan miten vaan, mielummin vaikka rasisti kuin basisti.

    Ei vaadi paljoa vaivaa sekään, että huomaa kaikien muiden mainitsemieni ”liikkeiden” lähtenee milloin mistäkin muualla alunperin syntyneestä, joten liiasta omaperäisyydestä niitä ei voi syyttää.

 4. Vastustaa perussuomalaisia, joo. Eivätkö vihreät ja feministit ole aiemmin heitä vastustaneet. Kovin kummoista ”kansanliikettä” tuskin syntyy kun tuollainen äärilaita sitä kyhää. Hyvänä esimerkkinä Romakkaniemen heittäminen ulos heti kun kritisoi äärivasemmistoa. Ja Biaudet ei todellakaan herätä luottamusta, Samaa tavaraa eri paketissa.

  Jos joku perustaisi ”tolkun ihmisten” liikkeen jossa oltaisiin presidentti Niiniistön linjoilla niin siitä voisi tulla jopa oikea kansanliike kaikenlaista rasistista huruilua ja sinisilmäistä terrorismin syleilyä vastaan. Äärilaidoista esimerkkinä ovat juuri Biaudet joka tv;ssä väitti, että Al -holin leirillä olevat naiset ovat vaan olleet kotosalla kotia hoitamassa, vaikka jesidien edustajat ovat puhuneet heidän osallistuneen julmuuksiin jesidi-orjia kohtaan. Ja toisena ääripäänä se perussuomalainen joka ehdotti kaikkien leirillä olevien ampumista. Kummastakaan ei kansanliikettä saa. Lisäksi matkiminen ei ole aitoa kansanliikettä vaan matkimista. Joten härskejä ovat silakat, haisee kauas.

 5. Silakkaliikkeellä on järjestelmä, jossa he pommittavat Twitterissä tietynlaisella vastauksella jokaista viestiä, joka on ”törkeän rasistinen”. Hyvä yleisö, ohessa twiittini joka todettiin törkeän rasistiseksi.

  1. Joo, ei mitään äärilaitaa vaan ihan aito kansanliike, haha 😀

   Oulan arvostelu on ”rasismia”.

   Mielenkiintoista muuten, miten Wikipediaan on laitettu professori Vesa Puurosen määritelmä rasismista. Samainen professori on ollut SKP;n jäsen ja painosti opiskelijansa poistamaan Mannerheimin kuvan seinältä.

Kommentoi