Huomioita eduskunnan kyselytunnilla

Minun tuli katseltua eilinen eduskunnan kyselytunti ja siinä olikin paljon huumoria.

Kaikkein paras kohta oli, kun ministeri Tytti Tuppurainen kiukuspäiten kesken puhettaan pläjäytti, että ei aina tarvitse käyttää sitä ”neliraajajarrua”, en olekaan ennen kuullut. Se ihan oikeesti hymyilytti pitkään ehtopuolelle ja ministeri sai minultaa sympatiat, eli ei aina pidä olla naama peruslukemilla.

Se, mitä minä paljon ihmettelin, eli mahtavatkohan edustajat lukea yhtään päivän lehtiä, tai kuunnella uutisia radiosta ja televisiosta. Se miksi näin sanon, kun monta kertaa kysyivät asiaa, joihin minäkin osasin jo antaa vastauksen. Eikä kyse ollut mistään mielipidekysyksestä, vaan ihan puhtaasta asiatiedosta.

Jos vielä saan mainita, niin kovasti rennosti ne edustajat esiintyvät. Kuka puhuu kädet taskussa, kuka tavaa kännykkää ja kuka lähtee kesken pois.Täytyy vielä mainita ja antaa kehuja, muutama edustaja kumarsi puhemiehelle pois lähtiessään ja esiintyi muutenkin perin tyylikkäästi.

15 Replies to “Huomioita eduskunnan kyselytunnilla”

 1. Kyselytunnissa ei ole niinkään kyse siitä että kysytään kysymystä johon halutaan vastaus, vaan että osoitetaan äänestäjille että puhutaan tästä asiasta.

  Teoriassa kyselytunnilla on iso merkitys demokratialle.

  Käytännössä se on vain teatteria.

 2. VIIhteenä minäkin kyselytuntia lähinnä pidän ja kun ministerille kysymyksen esität, niin vastuu siirtyy kuulijalle.
  Eräs mies sanoi kun häneltä tiedusteltiin miksi hän ei tanssi, kertoi sen olevan vain saman tavaran ympärillä pyörimistä.
  Kyselytunnit ovat nyt samaa, yhden ”tavaran” ympärillä pyörimistä

  1. …..ja jos joku kuvittelee kyselytunnin olevan paikka, joka antaa vastauksen mieltään askarruttaneeseen kysymykseen, niin ummikoksi jää.

 3. Nämä viimeiset kyselytunnit ovat olleet pelkkää teatteria. Oppositiolla ei ole antaa mitään uutta annettavaa jo olemassa oleviin hallituksen päätöksiin. Varsinkin ihmetyttää Orvon jankutus yhdestä luvusta, josta ei ole mitään hyötyä epidemian hoidon suhteen. Marin vetää tosi hyvin tässä vaikeassa asiassa pääministerin velvoitteita. Samoin koko hallitus.

  1. Kyllähän minunkin mielestäni asiat ovat juuri kuten molle luonnehti.
   Tällä sivustolla vaan löytyy niin asiantunteva joukko, joka tietää ehdottomasti kuinka asiat hallituksen tulisi hoitaa, vaan eivät sitä kyllä tekstiksi julkaise.

 4. Nyt kun hallitus ei ole vastuussa mistään nämä kyselytunnit on kuin Neuvostoliiton ” vapaan puheen aikaa”..

  1. Niin, että ”hallitus ei ole vastuussa mistään!, niin mistä muusta hallitus on vastuussa kuin koko Suomen asioista juuri nyt, ja erityisesti siitä, että yhteiskunta selviää edes jotenkin tolpillaan tästä pandemiasta !
   Vastuuta ei näytä olevan yhtään mistään edellisellä kommentoijalla.

 5. Varsin samaa mieltä olen, Nämä puoluekytketyt, eiväthän he voi keskustella/puoluesidonnaisuus.
  Kun ei edusta minkään puolueen linjaa, avaimet vapaaseen keskusteluun ovat aivan omissa käsissä.

 6. Ainahan kyselytunnit ovat olleet lähinnä pelkkää teatteria. Eihän siellä mitään uutta tietoa jaeta. Kenellekään.

  Liian usein myös vastaus kysymykseen jää antamatta. Ympäri pyöreätä liirum laarumia tulee tuutin täydeltä. Tämä on vuosien perinne.

  Tässä teatterissa on sekin huvittava piirre, että kun yleisö poistuu, siis tv-kamerat; niin tyhjenee myös sali. Kyseessä on noin tunnin mittainen tv-teatteri esitys.

 7. Niinhän se hallitus tekee, pääministeri sanoo, että tehkää ihan niinkun tykkäätte, hän ei ota vastuuta.

 8. Taitaa olla niin, että uusavuttomat suomalaiset jo pyytävät Marinia pyyhkimään nenänsä ja perseensa, kun hallitusohjelmaan ei ole kirjattu kumpi käsi sen tekee, oikea vai vasen.

 9. Orpo meni vuosi sitten onnensa ohi, kun ei pyrkinyt hallitustunnustelijaksi. PS olisi saattanut tukea pyrkimystä, vaikka ei olisi kansallisvaltiovihamieliseen hallitukseen lopulta mennytkään.

Kommentoi