Lisää satuja

Pitkään on luvattu ja puhuttu kotimaisten kasvosuojusten valmistuksen alkaminen. Eräskin ministeri on luvannut tuotannon aloittamisen ihan lähiviikkoina, tai ainakin ihan lähiaikoina. Niiden valmistuksen aloittaa kaksi, tai kolmekin kotimaista yritystä. Enää ei valmistuksen esteenä ole, kuin raaka- aineen puute ja pienenä sivujuonteena valmistuksessa tarvittavat koneet.

Minäkin olen päättänyt aloittaa vastaavan tuotteen valmistuksen. Ei minultakaan puutu muuta, kuin nuo pikkuasiat ja tietysti tarvittava taito. Nehän ovat kuitenkin asioita, joita ei ilmeisesti tarvitse osatakaan ja ne oppii matkan varrella.

Minä puhun yhtä paljon totta, kuin ne kolme muuta kotimaista yrittäjää, niiden puheista ei ota kukaan selvää. Niiden tuotanto alkaa tässä kuussa, tai vähintäänkin kolmen viikon päästä, sitten ollaankin jo toukokuussa.

Nyt vaan odottelen, että tililleni ilmestyy muutama miljoona rahaa, sitten voin aloittaa tuotannon, taikka ostaa kiinalaista hukkatavaraa. Tulossa tilille on vähintään viisi miljoonaa euroa, tai eihän sen määrää kukaan tiedä, kun se tulee hämärän välittäjän kautta.

Miten voi olla näin huteralla pohjalla jonkun valtion omistaman yrityksen elämä. Sitä ehdittiin jo etukäteen paljon kehua, kun Suomi on ainoa Euroopan ainoa maa…

Kerronko lisää satuja?

4 Replies to “Lisää satuja”

 1. Alla on tietopaketti sairaalatasoisista hengityssuojaimista. HVK:n tilaamat suojaimet eivät varmaankaan täytä alintakaan vaatimustasoa (FFP1). [ k.s. taulukko]

  Suomesta puuttuu ilmeisesti ainakin tarvittava tietotaito ja valmistukseen tarvittavat laitteet. Väitetään, että materialain hankinnassakin olisi nykytilanteessa vaikeuksia.

  *******************************************************************************

  https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/hengityksensuojaimien-kaytto

  Hengityksensuojaimet

  Hengityksensuojaimia käytetään, kun hoidetaan potilasta, joka sairastaa ilmateitse (hiukkaskoko alle 5µm) tarttuvaa tautia. Hengityksensuojaimen tulee olla oikea ja vaatimukset täyttävä.

  Hengityksensuojain on tässä tarkoituksessa henkilökohtainen ja kertakäyttöinen, mikä tarkoittaa, että se on myös toimenpide- ja potilashuonekäyntikohtainen.
  Kertakäyttöisiä suojaimia on olemassa sekä uloshengitysventtiilillä varustettuja että ilman uloshengitysventtiiliä. Hengityksensuojaimet jaetaan suojaustehokkuutensa mukaan eri luokkiin (taulukko).

  Suojaimissa tulee olla CE-merkintä, ja niiden on täytettävä henkilönsuojainasetuksen (EU) 2016/425 vaatimukset.
  Hoitohenkilökuntaa suojaavien henkilökohtaisten suojainten tulee olla valtioneuvoston päätöksen mukaisia. (Valtioneuvoston päätös henkilönsuojainten valinnasta ja käytöstä työssä 1993/1407).

  Työpaikalla on varmistuttava, että työntekijän terveydentila on riittävä hengityksensuojainten käyttöön. Tarvittaessa työterveyshuolto voi auttaa asiassa.
  Hengityksensuojainten käytännön suojauskertoimia, jotka ilmoittavat, kuinka moninkertaisesti suojain vähentää hengitettävän ilman aerosolipitoisuutta 95 %:lla henkilöistä, kun suojain istuu hyvin ja käyttäjä on opastettu käyttämään suojaintaan.

 2. Tässä traaginen esimerkki siitä, mitä voi tapahtua, jos hoitohenkilökunnalla ei ole riittäviä suojia.

  **************************************************************************
  https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/0a5aa892-f62a-46c0-96bc-5d6652d495a2
  .
  Pyysi turhaan Boris Johnsonilta apua – brittilääkäri menehtyi, pääministerin kunto kohenee
  .
  Yksi heistä [menehtyneistä] on 53-vuotias urologi Abdul Mabud Chowdhury. Hänen kohtalonsa järkyttää erityisesti, koska Chowdhury oli lähettänyt tunteikkaan vetoomuksen pääministeri Johnsonille juuri ennen sairastumistaan.

  – Arvostettu herra pääministeri. pyydän, että varmistatte jokaiselle terveydenhuollon ammattilaiselle omat henkilökohtaiset suojavarusteet, Chowdhury kirjoitti Facebook-viestissään.

  – Me olemme suorassa yhteydessä potilaisiin, ja meillä on samat oikeudet suojella terveyttämme kuin muilla.

  Kahden lapsen isä Chowdhury työskenteli lääkärinä Itä-Lontoon Hackneyn kaupunginosassa. Johnsonin ei kuitenkaan reagoinut vetoomukseen, ja Chowdbury sai koronavirustartunnan maaliskuun puolivälissä.

  Valitettavasti hänen kohdallaan tehohoito ei tepsinyt yhtä tehokkaasti kuin pääministerillä..

Kommentoi