Tuleeko Marinista täysverinen poliitikko?

Nyt on Marinilla yksi askel otettuna lisää politiikan taivaaseen, hänen eilinen valintansa SDP puolueen johtoon on merkittävä saavutus sinänsä. En tiedä miten paljon sitä saavutusta arvostetaan, kun vastassa ei ollut yhtään ehdokasta. Nyt on kuitenkin hoidettavana monta vastuullista virkaa niin oman puolueen, kuin valtakunnan politiikassakin.

Jäljet jättää ihan varmasti häneen tämä nyt vallassa oleva Koronaepidemiakin vaikka kaikki päätökset onkin tehty virkamiesportaissa, sekä terveysalan asiantuntijoiden toimesta.

Marin on tietääkseni ollut Tampereen kaupunginvaltuutettu, mutta se ei tee hänestä politiikan asiantuntijaa, ei valtakunnan eikä ulkovaltojen politiikassa. Hän on joutunut, toisin kuin moni edeltäjänsä, jos sanotaan, suoraan myrskyn silmään EU rahoitusneuvotteluissa joita yötä päivää käytiin vuorokausikaupalla.

Kaikesta huolimatta Marin on politiikassa uransa alkutaipaleella, kyllähän hänellä innostusta riittää, joskus hiukan liiankin kanssa. Hänellä on aina vastaus valmiina, kysyttiin mitä tahansa, meni sitten syteen tai saveen. Alkuaikoina nolasi itsensä eduskunnassa, jopa useammankin kerran. Kerran erehtyi sanomaan Kokoomuksen puheenjohtaja Orpolle koko eduskunnan kuullen ”HÄVETKÄÄ KOKOOMUS”

Marinissa on hiukan sitä ”kloppipojan vikaa”, kun nykyään ei tytötellä saa.

10 vastausta artikkeliin “Tuleeko Marinista täysverinen poliitikko?”

  1. Toivoisin kepulta nyt edes yhtä isänmaallista tekoa, että lopettaisi tämän vasemmistohallituksen utopioille rakentamisen ja palauttaisi maan tolkun tielle, jossa tulot ja menot ovat tasapainossa.
    Nyt tietysti kaikki ne, jotka Marinia pitävät jumalasta seuraavana ( ylöspäin ) sanovat, mutku korona sitku korona.

    1. Nytkin media on juossut monta päivää tämän ihmeen perässä ja hänen linjapuhettaan on odotettu enempi kuin Bidenin ja Trampin yhteensä, mutta tyhjän saa pyytämättäkin.

  2. Idioottimainen ehdotus marisijalta on lyhentää työaika kuuteen tuntiin kahdeksan tunnin palkalla.

    Jotkut punikit huutavat tietysti hurraata, mutta se olisi turmiollista Suomelle.

  3. Pentti !

    Kyllä kokoomuksen oli syytä hävetä ja, kun Orpo ei saa edes tikkua ristiin. Kokoomuksen taival on ikuinen oppositio tällä menolla ellei viisaampia ja osaavampia orpoja löydy. Häpeän jo minäkin kokkareita ja se on paljon.

    1. Heikki, onhan Juhanilla ja Marinilla täysi oikeus siinä, kuin meillä muillakin sanoa mielipiteensä, ei siihen puuttumista.

  4. Nyt kun poliittista otetta katsoo laajemmin, näyttää siltä, että demarien kokonaisvaltaien politiikka johtaa kaikkien kannalta parempaan tulokseen koko kansantalouden osalta kuin yks kantainen oikeistopolitiikka.

    Eli olipa tuo nimeltään vasemmistopolitiikkaa tai ei, se pitää kaikki mukana yhteiskunnassa laajemmin ja kohtuullisemmin kuin politiikka, joka ajaa vain varakkaimpien ja yritysten etua päätavoitteenaan.
    Yritysmaailmakin voi paremmin, jos porukka tekee paremmalla koulutuksella, palkkana rutommin töitä kuin vain selkänahasta raapimalla, pakolla, vihalla ja vastakkain asettelulla.
    Muuten, kun olen työntekoa katsellut useassa yrityksessä eri tasoilla, vähintään 30 % ajasta kuluu omiin hommiin, oheisjuttuihin, laiskotteluun, sosiaaliseen joutilaisuuteen, tupakointitaukoihin jne…palkallisesti ! Ja se on löperin johdon syytä.
    Marin on sen kaltainen poliitikko, joka yrittää pitää myös muut hallituskumppanit tiukasti mukana yhteisesti hyväksytyllä ohjelmalla. Siinä mielessä kansanríntamahallitus on ehdottomasti parempi kuin oikeistohallitus tai pelkästään vasemmistohallitus.

    Taidanpa miettiä pientä kallistusta entisestä tiettyyn suuntaan.

  5. Ainahan voidaan nostaa työaika 10 tuntiin/ vrk sekä tehdä työviikosta 6 päiväinen. Ottaa jo eläkkeellä olevat takaisin töihin vaikka kaupan kassajonolle täyttämään ruokakasseja, siivooman ja tekemään pihahommia tai eläke alennetaan 50%. Koskisi kaikkia jotka ei kulje rollaattorilla.

    Olisiko hyvä antaa kansalle keppiä.

  6. En ymmärrä otsikon kysymystä, milloin täysverisestä poliitikosta tulee täysverinen poliitikko, missä siis muutos?

  7. Mika, en ymmärrä minäkään kysymystäsi, onkohan siinä joku kompa.

    Yleensä ajatellen sanotaan täysveriseksi kaiken kokenutta ja nähnyttä ihmistä. Ei välttämättä mikään kaikkein fiksuin Ilmaisu se vaan tuli mieleeni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *