Saulille kysymyksiä huomiseen YLE:n Aamu-TV:en!

 

TV1:n Ykkösaamussa presidentti Sauli Niinistö: Mitä haluat kysyä?

Kiina haluaa olla maailman johtava valtio vuonna 2049. Yhdysvallat ei aio katsoa sivusta. Mitä suurvaltojen välinen valtakamppailu tarkoittaa Suomen ja Euroopan kannalta? TV1:n Ykkösaamun vieraana on presidentti Sauli Niinistö.

Sauli Niinistö

Presidentti Niinistö otti valtiopäivien avajaisissa esille suomalaisen keskustelu- ilmapiirin kärjistymisen. Mitä seurauksia kärjistyneellä kielenkäytöllä ja ilmapiirillä on? Minkälaista keskustelua ja minkälaisia arvoja presidentti haluaa edistää?

Kiinan ja Yhdysvaltain valtakamppailun symboliksi on noussut kiinalaisen Huawein rooli Euroopan 5g-verkkohankkeissa. Yhdysvallat on varoittanut Eurooppaa Kii- nan uhasta ja tehnyt selväksi ettei Yhdysvaltain ystävien pidä tehdä yhteistyötä Kiinan kanssa. Minkälaiseen asemaan tämä suurvaltapeli asettaa EU:n ja Suomen?

TV1:n Ykkösaamun vieraana lauantaina 22.2. klo 10.05 on tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Seija Vaaherkumpu haastattelee.

Niinistölle voi lähettää kysymyksiä osoitteeseen tv1.ykkosaamu@yle.fi tai alla olevalla lomakkeella.

Mitä haluat kysyä? ”

Laitoin seuraavan kysymyksen:
 
” Tiedättekö Te, että Te olette patatyhmä terroristinen haistapaskantiedepresi- dentti, joka tapatte ihmisiä valtiollisilla puoskariopeilla?
 
Terrori on sotaa. ”
Saa nährä ny sitte…
.
***
.
Selvisi, että TIEDE ei kuulu ollenkaan Saulin ”arvoihin” (mikä ”ylläri”…), joiden perustana ovat hänen nyt kertomansa mukaan
– ”Jerusalem” ( = uskonkiihko )
– ”Rooma” ( = orjanomistus ja ”herrakansa” ), josta Saulin mukaan ”tulee yhteiskuntajärjestelmä” ja tietyin, tarkemmin määrittelemättömin varauksin
– ”Ateena”, joka myös oli kovettu orjaherravaltio (esimekiksi Sparta oli siinä suhteessa löysempi ja orjillakin mahdollisuus nostaa statustaan mm. armeijassa ainakin aika ajoin), vaikka siellä olikin myös välikerroksia, mm. ns. vapaita kansalaisia, taustaltaan orjanomistajaluokan jäseniä, joilla ei ole yhtään orjaa – esimerkiksi useimmat filosofit olivat heitä.
.
.
.

One Reply to “Saulille kysymyksiä huomiseen YLE:n Aamu-TV:en!”

 1. Kysyin: ” Koska Ulkopoliittinen instituutti lakkautetaan jauhamasta päätöntä ja perätöntä paskaa? ”

  https://yle.fi/uutiset/3-11242312?utm_source=facebook-share&utm_medium=social&fbclid=IwAR2yQNxNM3CL0gEvNGKDFvDBGBYCiH2873IZEgGC30cKXO_ucQWX8UMAfrA

  TV1:n Ykkösaamussa Mika Aaltola: Mitä haluat kysyä?

  Yhdysvallat on ollut maailman mahtavin valtio vuosikymmenet. Nyt Kiina haastaa sen. Mitä Kiinan tavoite olla maailman johtavin valtio merkitsee muulle maailmalle? TV1:n Ykkösaamun vieraana on Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola.
  ulkopolitiikka

  5.3.2020 klo 12.28

Kommentoi