Berliinin vappuriehaa: Vesemmistolaiset hakkasivat tv-ryhmän kadulla – Suomen media vaikenee

Berliinissä vappuna mielenosoituista seuramassa ollut television ajankohtaisohjelman kameraryhmä joutui vasemmistoradikaalien hyökkäyksen kohteeksi. Useat kuvausryhmän jäsenet loukkaantuivat hyökkäyksessä. Osa hyökääjistä saatiin kiinni, mutta tuomari on jo päästänyt heidät vapaalle jalalle.

Berliilinäiskoomikko Zemhoute kuvailee hyökkäystä ”raukkakkamaiseksi, brutaaliksi ja antisosiaaliseksi”. Hänestä tuntui, kuin hän olisi yhtäkkiä joutunut sotaelokuvan keskelle. – –

Berliinissä asuva vapaa toimittaja Pertti Rönkkö kertoo Facebook-seinällään, että tapaus on herättänyt Saksassa paljon huomiota.
– Vaikka tekijät ovat vasemmistolaisia, niin tapaus on saanut Saksassa paljon huomiota. Saksalaiset journalistit pitävät sitä iskuna lehdistövapautta vastaan. Poliittisia tekoja tutkiva poliisiopisto tutkii tapausta.
– Mitenkähän tapaus on uutisoitu suomalaisessa mediassa? Rönkkö ihmettelee.
————————————–
Lähde: Suomen Uutiset 9.5.2020

7 Replies to “Berliinin vappuriehaa: Vesemmistolaiset hakkasivat tv-ryhmän kadulla – Suomen media vaikenee”

 1. Miksi tapaus olisi pitänyt herättää huomiota Suomessa? Suomessahan, varsinkin YLE:llä, riitää työtä tuottaa lähes nonstoppina dokumentteja natsien hirmutöistä, holokaustoptio pitää ammentaa pohjaan asti. Myös siinä, siis Suomessa, ja varsinkin YLE:llä riitää työtä, että pestään kansallissolialismista sosialismipääte pois. Sen vuoksi puhukaamme siis mieluummin natsismista ja fasismista kuin kansallisosialismista, Kommunismi ja kansallissosialismi kun ovat sisaraatteita.

  Toki kansallissolialismin nurjasta puolesta saa ja pitääkin näyttää sen tekemät hirmutyöt, vaikka uusintojen uusintoina, mutta miksi sen sisaraatteesta, kommunismin tekemistä hirmutöistä ja ihmisten sortamisesta ei puhuta juuri mitään eikä näytetä juuri mitään dokumentteja? Kirjan ”Musta kommunismin kirja” (jonka ovat kirjoittaneet etupäässä ranskalaiset sosialistit) perusteella ei luulisi olevan puutetta aiheista.

 2. Yle voisi tehdä vähän lisää raportteja nykyisestä natsikiinasta ja siitä, kuinka ne valmistautuvat elintilansa lisäämiseen.

  Tehtaisiin olisi hyvä.mennä. Olisi hauska tietää, millä menetelmillä ne tärvelevät tuotteenda niin, että se leviää käyttäjän käsiin alta aikayksikön.

  Jos osti kommunistisen Neuvostoliiton aikaansaaman työkalun, niin kyllä se kesti isältä pojalle.

 3. Joskus on teeveessä tullut dokumentteja freudentalistienkin natsahtavista toimista, mutta ei ilmeisesti tarpeeksi, koska epämääräinem toiminta yhä tuntuu jatkuvan siinä puolueessa.

 4. Se on aina hyvä muistuttaa että kansallis sosialistinen työväenpuolue on hyvin lähellä vasemmistoa ja sosialismia. Jos liität rasismin demareihin ja vasemmistoliittoon, sulla on käytännössä natsipuolue.

  1. Natsisaksa ja natsikiina sovelsivat systeemiin kapitalismin, joka on asiantuntijoiden ohjaksissa vapaana politrukeista. Kansallissosialismin politrukit ainoastaan valvovat, että yrityksen ja kansan edut ovat samansuuntaiset.

   Akuaikoina natsi-nimitys juontui Saksassa puolueen nimestä. Myöhempien tapahtumien takia natsinimitykseen tuli vovahde imperialistisesta (ääri-)nationalismista, joka tukeutui Ruotsista omaksuttuihin rotuoppeihin ja kansallisiin tarustoihin.

 5. Ehkä ajatellaan, että äärivasemmiston väkivallasta kertominen voisi johtaa ajatukset pois ongelmasta, joka on äärioikeiston väkivalta.

 6. Jussi Halla-aho: Äärivasemmiston väkivalta uhkaa.

  – Vasemmistoa tai valtamediaa kuuntelemalla saa helposti sen kuvan, että fasismi ja fasistinen väkivalta olisivat suurimmat uhat yleiselle turvallisuudelle Euroopassa, Halla-ahoi sanoi EU-parlamentin istunnossa Strasbourgissa.
  Hän painotti, että kaikenlainen väkivalta tulisi ehdottomasti tuomita.

  – Näyttää kuitenkin siltä, että islamilainen ja vasemmistolainen radikalismi ovat paljon olellisempia ongelmia tämän päivän Euroopassa. Tähän lukeutuu myös juutalaisia vastaan kohdistettu väkivalta.

  – On hyvin valitettavaa, että kun tavalliset ihmiset ilmaisevat huolensa maahanmuuttajien tekemästä tai islamiin liittyvästä väkivallasta, leimataan heidät välittömästi fasisteiksi, rasiteiksi ja natseiksi.

  – Viimeaikaiset tapahtumat Saksan Chemnitzissä ovat hyvä esimerkki tästä. Äärivasemmisto on systemaattisesti terrorisoinut kansallismielisiä poliitikkoja ja puolueita monessa Euroopan maassa. Mielestäni on huolestuttavaa, kuinka vähän julkisuutta ja tuomitsemista tämä ilmiö on saanut julkisessa keskustelussa, Halla-aho sanoi. – –
  —————————-
  Lainauksen lähde: Verkkouutiset 4.10.2018, artikkelin otsikko sama kuin tässä.
  ———————————————————
  Jospa vasemmistolainen väkivalta on yksinkertaisesti parempaa väkivaltaa…

Kommentoi