Oikeusvaltio ei horju Unkarissa eikä Puolassa (?)

Näin koronaepidemian aikana ei kannata unohtaa maailmanparantamista. Se on tärkeä asia meille ihmisille, maan eläimille, luonnon biodiversiteetille, koko helahoidolle.

Päinvastoin kuin EU-valtavirtainen media on esittänyt ja monet EU-poliitikot ovat kiivailleet, kansallismieliset Unkari ja Puola eivät ole uhkia oikeusvaltiolle. Todellisuudessa sekä Unkari että Puola pyrkivät palauttamaan todellisen oikeusvaltiotilan, kuten valaisee Suomen Uutisten artikkeli ”Mikä on Unkarin oikeusvaltion tila – Suomen Uutiset haastatteli Orbanin puolueen tiedottajaa” 5.7.2018.

Unkarissa ja Puolassa on kyse siitä, että noissa maissa oikeuslaitos kuten media ja talouselämäkin säilyivät kommunistien, sosialistien ja muiden marxilaisten hallussa siitä huolimatta ja senkin jälkeen, kun Unkari ja Puola poliittisesti vapautuivat kommunismista 1990-luvun alussa ja kun ne sittemmin liittyivät Euroopan unioniin. Oikeuslaitoksen marxilaiset juristit jatkoivat edelleen lain tulkintaa ja soveltamista marxilaisista ja todellisista länsimaisesta oikeusperinteestä poikkeavista esiymmärryksistään käsin. Nuo oikeuslaitokset ovat myös pitkälti täydentäneet itse itseään, joten vanha marxilainen perinne on säilynyt voimissaan noissa instituutioissa.

Unkarin ja Puolan nykyhallitusten toimet, joiden seurauksena tuomareita on siirretty eläkkeelle ja uusia on nimetty tilalle, ovat nimenomaan tähdänneet siihen, että oikeuslaitos vihdoinkin vapautuisi marxilaisuuden otteesta ja voisi ottaa yhteiskunnallisena paikkana aidosti länsimaisena ja eurooppalaisena oikeusvaltiollisena instituutiona.

Tosiasia on se, että siinä missä valtavirran EU ajautuu kulttuurimarxilaisine ja ateistisine ihmisoikeusideologioineen yhä kauemmas historiallisista länsimaisista kristillitisistä arvoista ja todellisesta oikeusvaltiosta, siinä Unkari ja Puola yhä selkemämmin vahvistavat aidon länsieurooppalaista kansallista ja kristillistä arvopohjaansa ja yhteiskunnallista vapautta.
———————————
Kirjoikseni lähteenä olen käyttänyt Juha Ahvion kirjaa ”Sananvapaus uhattun Suomessa” (2018), sivut 145-146.

24 Replies to “Oikeusvaltio ei horju Unkarissa eikä Puolassa (?)”

 1. Valtamedia on viime päivinä vaahdonnut, että Unkarin Viktor Orban keskittää valtaa itselleen ja pyrkii diktaattoriksi. Suomen Uutiset sanoo otsikossaan 1.4. 2018: Halla-aho puntaroi Unkarin tilannetta.

  ”Asiallisesti ottaen, mediasta saamieni tietojen mukaan, mitään vallankaappausta ei ole Unkarissa tapahtunut. Aiemmin parlamentin piti vahvistaa määräajoin hallituksen poikkeusvaltuudet. Nyt ne ovat voimassa toistaiseksi, kunnes parlamentti poistaa ne. Kummassakin tapauksessa parlamentilla on suvereeni valta päättää, milloin normaalioloihin palataan. Niin kauan kuin tämä suvereniteetti säilyy ja parlamentti on kansan valitsema, Unkarilla on demokratia (kyseessä on siis koronavirukse4n aiheuttamat toimenpiteet).”

 2. Mielekiintoinen on juttusi.

  Ohan meilläkin kommunisten vuonna 1954 perustama Demla.

  https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Oikeuspoliittinen_yhdistys_Demla

  Kommunistit olivat kansallisvaltiovihamielisiä ja sama vihamielisyys Suomen suvereniteettiä kohtaan tuntuu säilyneen näihin päiviin asti.

  Demlalaiset tuntuvat vaanivan erityisesti isänmaanhalaajia Suomessa, mutta vihaavat myös muita kansallisvaltioita kuten Unkaria, Itävaltaa ja Puolaa.
  ———–

  Itsenäisyytemme alkuaikoina Suomessa oli ylivalta ruotsinkielisillä lakimiehillä, joiden joukossa fennomania oli harvinaista, eikä poliittinen asennoituminen lakimiehillä toivottavaa olekaan, mutta konservatiiviset lakimiehet ylläpitivät vanhoja ruotsalaisia suosivia käytäntöjä.
  Todennäköistä on, että jotkut lakimiehet olivat saadtuttaneet itsensä rotufreudentalistisilla asenteilla.

  Haisee vähän siltä, että rotufreudentalismi svengaa yhä niin kuin tauti suomalaisissa oikeuskäsityksissä. Sen takia kansallisvaltiovihamielinen RKP pitäisi saada tuomiolle menneisyydestään.

  Onhan irvokasta, että Pohjoismainen vastarintaliike tuomittiin, mutta paljon ruskeampiin synteihin syyllistynyt RKP saa jatkaa kuin tyhjää vaan.

  Suomenruotsalaiset perustakoot uuden puolueen tyhjältä pöydältä tai tyytykööt ruotsalaisesta nationalismista ja imperialismista vapaisiin ruotsinkielisiin osastoihin eri puolueissa.

  RKP on äärinationalistinen puolue, mutta se vihaa kansallisvaltioita Ruotsia, Tanskaa, Norjaa ja Islantia lukuun ottamatta. RKP on siis aatteiltaan vinksahtanut eli henkisesti epätasapainossa.

  Suomen Sisu on paremmassa henkisessä tasapainossa, koska se myöntää kaikkien kansallisvaltioiden oikeutuksen ja ehkä tunnustaa myös kansallisten ryhmien oikruksia, kunhan eivät pyri kyykyttämään valtaväestöä. Koska RKP pyrkii nimenomaan kyykyttämään valtaväestöä, ei sen edustajia ole Sisussa näkynyt.

  Joka RKP:tta kannattaa, elättää kyytä suomalaisten povella.

  Siispä täällä pitäisi laittaa noidat tuomiolle Puolan ja Unkarin tapaan.

 3. On aivan totta, että Unkarissa ja Puolassa vieläkin eletään; Puolassa Jaruzelskin tyyliin, Unkarissa vielä pahemmin kuin kommunisti-Unkarin aikaan.
  Minulla on kummastakin maasta kosolti kokemuksia ihan henkilökohtaisesti, aina 70-luvulta asti.
  Tavallisesta kansasta sitä ei kovin helposti huomannut mutta kansan suhtautuminen kommunistihallintoon, se oli lähes käsin kosketeltavaa.
  Onkos teistä kumpikaan edes käynyt esim Unkarissa kommunistihallinnon aikaan; minä olen käynyt, jopa oleskellut.
  Monesti olen sanonut ja sanon nytkin; kansa ja hallinto (+ puolueet), ovat kaksi aivan eri asiaa. Yhteiskuntajärjestelmää ja kansaa ei tule sekoittaa toisiinsa.
  70 – 80-lukujen taitteessa tuolla Itä – Unkarissa (Pustalla), lähellä Transsilviniaa, juttelin lammaspaimenen kanssa kaikenlaista, tämä kun puhui hyvää saksaa, puolueista puheenollen, pyöritteli päätään ja lausahti; es währe nicht meine intresse,.. Ei kuulu minulle, näin vapaasti suomeksi.

 4. Mikähän copy-paste tauti Savikivi-Magea vaivaa, kun samaa freudental-tautia hän yrittää levittää joka blogiin. Eikös tässä koronassa ole jo tarpeeksi ?

  1. Fteudentalismin luteet ovat levinneet systeemiin niin laajalti, että harva niihin enää jaksaa kiinnittää huomiota. Myöskin freudentalistien älytöntä älämölöä pidetään normaalina.
   Asioita voidaan kuitenkin korjailla, kun ne ensin huomataan.

   ——–

   Ilmailuturisminkaan vahingollisuutta ilmastolle eivät pöhkövaivaa potevat ole huomioineet mitenkään. Jos vahingollinen ilmailuturismi olisi lopetettu, ei nyt olisi pandemiaakaan. Olen tuonut tautivaarankin kirjoituksissani julki.

   1. Hiljattain järjen lahjasta osattomaksi jäänyt oikeusmonsteri mölisi, kun Hesassa oli surulapsia joutunut suomenkieliseen päiväkotiin, vaikka päiväkodissa saatavaa nielikylöyä on pidetty pedagogisesti myönteisenä ja taxellistit lvat esittäneet, että suomalaislapsille pitäisi järjestää surukielisiä kielikylpyjä.
    Onko oikeusmonsterimme siis järkeä vailla vaiko mielipuoli?

    Vapaavuori kertoi TV haastattelussa hiljattain äidistään, joka oli 40:n vuoden aikana oppinut sujuva suomen, mutta joka viimeisen elinvuotensa aikana oli unohtanut suomen tykkänään. Silti hän joutui olemaan suomenkielisessä hoitolaitoksessa, jonka henklökunta ei pakkoruotsituksesta huolimatta osannut ruotsia.
    Jos Vapiksen äiskä olisi saanut päiväkodissaan suomalaise kielikylvyn, niin eipä olisi suomea unohtanut.

    Taxellin impivaaralainen eristäytymisoppi, jossa surukielinen erotetaan suomenkielisistä kehdosta aikuisuutee johtaa siihen, etteivät surut enää vanhainkodissa suomea osaa.

    Ja koska surukielisiltä estetään yhteydet suomenkielisiin on seurauksena sekin, ettei siteitä suomenkielisiin synny, vaan taxellistien lammaslauma lähtee helposti ulkomaille. Vähemmän intellektuelli rotufreudentalisti Lipponen luulee, että pako on suomalaisten syy.

    Taxellistien tavoite on valtapoliittinen. Rotufreudentalistien valtapoliittiset tavoitteet ovat vaarassa lammaslauman huvetessa.

    Kaikki tuo freudentalistien älytön vehkeily hukkaa valtavasti rahaa ja koululaisilla teetetty pakkotyö haittaa heidän menestystään opiskelussa.

    Rotufreudentamistit käyttäytyvät siis kuin mielipuolet. Eivät edes älyä olevansa yltiönationalisteja.
    Puolipöhkö Lipponen sanoi jo kausn aikaa sitten, ettei nationalisteille saa antaa tuumakaan periksi, eikä taatusti tarkoittanut freudentalisteja.

    RKP:n kaheleita ei saa ikinä, siis ikinä päästää hallitukseen. Arvopohja-Ana päästi ja ilmeisesti joutui lupaamaan fasistiselle RKP:n työrukkaselle, Folktingetille, lisää rahaa, jotta sai enemmistöhallituksen kasaan.

 5. N.s. demokraattisesti valittu EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen on huolissaan Unkarin demokraatiasta – suomalaiset, tietysti, ovat mukana huolestumisessa.
  .
  EU-maissa kuolee tuhansia ihmisiä päivittäin. Saksan, Ranskan, Espanjan ja Italian valitsemalla EU-komission puheenjohtajalla luulisi olevan nyt tärkeämpääkin pohdittavaa kuin Unkarin demokratia. Itse asiassa pohdinnat ovat turhia. Unkarissa poikkeuslain sääti Unkarin parlamentti ja se voi kumota lain milloin se niin haluaa.

  ********************************************************************************************
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006461848.html
  2.4.2020

  EU-komission puheenjohtaja huolissaan Unkarin koronalaeista: ”Tietyt toimet menevät liian pitkälle”

  EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kertoi torstaina olevansa huolissaan Unkarin koronaviruksen vuoksi säätämistä poikkeustoimista.

  Suomi ja 12 muuta EU-maata julkaisivat jo keskiviikkona lausunnon, jossa ne ilmaisivat huolensa koronaviruksen vuoksi säädettyjen poikkeustoimien vaikutuksesta demokratiaan, perusoikeuksiin ja oikeusvaltiokehitykseen.

 6. Minulla on ihan sellainen tunne, että olen nuo Magen kommentit muutamaan kertaan aiemminkin lukenut. Ei ilmeisesti mitään uutta ole löydettävissä. Toisaalta, Mainittiinhan sana Unkari edes kerran, saavutus sekin.

 7. Oletin että Kalle Pohjolan kysymys oli ns. retorinen kysymys.
  En ole käynyt Unkarissa kommunistihallinnon aikana enkä sen jälkeen. Matkustushalujani on eniten hillinnyt likviditeettiongelma.
  Miten tämä liittyy avaukseen?

  1. Tämä liittyy siten avaukseen, että se mitä tämmöinen Oikea Media kirjoittelee, siis poliittinen julkaisu, sillä lienee kovin vähän edes mielenkiintoa mitään muuta kirjoittaa kuin sitä puoluepropagandaa; puolueesta riippumatta, sama kaikilla vastaavilla julkaisuilla. En osaa oikein ymmärtää, että kommenttini sanoma ei olisi tullut esille, tai sitten kielellinen ilmaisuni on kovin vajavainen.

 8. Unkari taas tulilinjalla – valheita vallankaappauksesta ja diktatuurista.

  ”Valheelliset väitteet vallankaappauksesta Unkarissa leivävät yhtä nopeasti kuin koronavirus.”
  Näin kirjoittaa Unkarin oikeusministeri Judit Varga Politico-verkkolehdessä artikkelissaan ”Ei vallankaappausta Unkarissa”.

  Tällä hän viittaa Unkarin Parlamentin vast´ikään maanantaina hyväksymään ja tiistaina Unkarin presidentin Janos Aderin allekirjoittamaan poikkeuslakiin, koronavirusta koskevaan suojelulakiin, joka antaa hallitukselle lisää valtuuksia koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.

  Presidentti Ader totesi lausunnossaan lain olevan perustuslain mukainen eikä se riko mitään kansainvälistä sopimusta.
  Hallituksen erityisvaltuudet hyväksyttiin äänin 137-53. – –
  ————————————————————–
  Lainaus Oikean Median artikkelista, jonka otsikko sama kuin tässä ja joka julkaistu 2.4.2020.
  ————————————————————–
  Näin totuusmedian aikana Unkarissa on (muka) tapahtunut vallankaappaus, kun Unkarin parlamentti toimi nopeasti ja vastuullisesti koronapandemian leviämisen hillitsemisekseksi paitsi omassa maassaan myös muissakin Euroopan maissa.
  Paljonko pisteitä koronaviruksen suhteen ansaitsee länsinaapurimme Ruotsin hallitus ja parlamentti?

 9. Minusta tällainen poliittinen,väärän median, propaganda pitää kieltää Suomessa sakon uhalla.
  Mikä on Kallon intressi muu kuin puoluepoliittinen ja äärioikeistolainen ?

  1. Olet siis totalitaristien linjoilla. Haluat kieltää vapaan tiedonvälityksen, jos se poikkeaa omasta ajatusmaailmastasi.

 10. Minä nyt en oikein osaa arvostella kuka onkaan äärioikeistolainen, puolueistakaan en osaa ihan selkoa ottaa, toisaalta ei kiinnostakkaan kuten monesti olen maininnut.
  Kukin tulkoon uskollaan autuaaksi.

 11. Kalle Pohjola:”Tämä liittyy siten avaukseen, että se mitä tämmöinen Oikea Media kirjoittelee, siis poliittinen julkaisu, sillä lienee kovin vähän edes mielenkiintoa mitään muuta kirjoittaa kuin sitä puoluepropagandaa; puolueesta riippumatta, sama kaikilla vastaavilla julkaisuilla. En osaa oikein ymmärtää, että kommenttini sanoma ei olisi tullut esille, tai sitten kielellinen ilmaisuni on kovin vajavainen.”

  En ymmärrä minäkään. Avaukseni lopussa lukee, että kirjoitukseni lähteenä olen käyttänyt Juha Ahvion kirjaa ”Sananvapaus uhattuna Suomessa (2018) sivut 145-146.
  Avauksessani toin esille, ainakin yritin tuoda, Unkarin ja Puolan poliittisjuridista historiaa ja poliittiisjuridisia asetelmia kyseisten maiden Neuvostoliitosta vapautumisen jälkeen enkä itsestäänselvyyksiä kuten että hallinto ja hallinnon alainen kansa ovat kaksi eri asiaa.

  Kuten aikaisemmin sanoin, matkushalujani on eniten hillinnyt likviditeettiongelma. Ehkä myös se, etten ole kuulunut Suomi-Neuvostoliitto-Seuraan enkä sellaisen poliittiseen puljuun, joiden puitteissa olisin päässyt minimikustannuksilla katselemaan idän ihmemaita saati että olisin saanut jonkun vakanssin jostakin itäisestä maasta. Jos olisin ollut aatteen ihmisiä, varmaan sellainenkin olisi kelvannut. Jos kevennys sallitaan: lossivahdiksi Viroon en kuitenkaan olisi halunnut ; se olisi ollut tappavan tylsää.

  1. En nyt täysin, varsinkaan viimeisiäsi virkkeitä, ymmärrä.
   En ole koskaan ollut minkään poliittisen yhteisön jäsen, enkä tule olemaan.
   Reissuni kuten monasti olen kirjoitellutkin, olen aina tehnyt moottoripyörällä ja omin kustannuksin.
   Työtehtäväni Pv:n piirissä mahdollistivat jopa puolentoista kuukauden loman, sen usein käytin moottoripyörämatkusteluun.

 12. Juhani Karjalainen: ”Minusta tuollainen poliittinen, väärän median, propaganda pitää kieltää Suomessa sakon uhalla.
  Mikä on Kallon intressi muu kuin puoluepolittinen ja äärioikeistolainen?”

  Karjalainen siis ilmoittaa reippaasti kannattavansa sensuuria ja demokratian korvaamista diktatuurilla tai orwellillaistyyppisellä oligarkialla (?).

  Lapsuudenkotini perua olin nuorempana Keskustapuolueen jäsen, mutta noin neljäänkymmeneen vuoteen en ole ollut minkään puolueen jäsen, ja nuorempana suorastaan inhosin politiikkaa. Myöhemmin olen ymmärrellyt että hallinto täytyy järjestää tavalla tai toisella, muuten maailmassa vallitsee viidakon laki.
  Ääriolikeistolaiseksi tai miksikään muuksi ääri-immeiseksi en osaa mieltää itseäni. – Sanoisinko näin: kymmenisen vuotta sitten katsoin ikkunaan ja näin oikeistoliberaalin, jonka on hyvä ruveta tarkistamaan näkemyksiään korservatiiviseen suuntaan.

  Olisiko pääasiallinen tarkoitukseni jakaa valoa kansalle, joka pimeydessä vaeltaa ja kertoa samaa kuin kerrotaan nykyään kaiketi kaikissa länsimaissa: liian pitkään jatkunut liiallinen liberalismi johtaa kaaokseen tai totalitarismiin ja tämän vuoksi itsekorjaavuusliike on täydessä käynnissä niin Atlantin tuolla kuin tälläkin puolen. Jotkut sanovat sitä kahtiajakautumiseksi, itse sanon sitä iitsekorjaavuusliikkeeksi.

  1. Tuosta itsekorjaavuudesta näin omalta kohdaltani en sitten näe mitään konkreettista.
   Minä kyllä itsekorjaan esim talouttani, siinä sitä sitten onkin työmaata.´Mitä sitten politiikkaan tulee, siihen olen liian rajoittunut.

 13. ”Median pitää olla aukturisoitua puoluelehtineen. ”

  Häh ..

  Miten joku media auktorisoituu puoluelehtineen?

  Minkälainen on tämä aukturisoitumisprosessi?

 14. Itsekorjaavuusliikkeellä tarkoitan kansallismielisyyden kannatuksen lisääntymistä ja valkoisen miehen itseruoskinnan loppumista esi-isien syntien tähden (johan sitä on tullutkin). Itsekorjaavuusliike tarkoittaa paljon muutakin tolkullista, joista tärkein lienee Länsimaisen demokratian ja siihen kuuluvan sananvapauden kaventamisen ja halveksumisen toppaaminen. Tämä on edennyt vaarallisen pitkälle ja sen tien päässä on täysi kaaos tai totalitarismi kuten aikaisemmin sanoin. Kolmatta vaihtoehtoa en näe.

  Se että lisääntyvä kansallismielisyys johtaisi natsi-Saksan kaltaiseen hirmuvaltaan, on naurettavaa. Sellaista tasapainon liikahdusta ei tule (eikä tarvitse tulla). Tuleepahan vain pikkaisen enemmän tolkkua asioihin ja turvallisuutta immeisille, jos on tullakseen.

Kommentoi