Twitterin viimeisin linjaus, jossa vasemmisto haluaa omistaa virallisen totuuden

Tahattoman ironisesti itseään liberaaleiksi kutsuvat vasemmistolaiset ovat jälleen onnistuneet ajamaan omaa liberalismin vastaista agendaansa, tällä kertaa yritysmaailmassa. Heidän tähtäimessään pitkään ollut sosiaalisen median pikaviestintäpalvelu Twitter on tästä viikosta lähtien määritellyt sen mikä on virallinen totuus ja mikä taas disinformaatiota.
Ylen uutisessa ”Professori: Twitterin kauan odotettu päätös puuttua väärän tiedon levittämiseen voi edistää demokratiaa ja julkista keskustelua” kerrotaan innostuneesti, kuinka Twitter lisäsi ensimmäistä kertaa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin twiitteihin merkinnän, jossa kehotetaan lukijaa tarkistamaan siinä esitetyt faktat.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Twitter puuttuu alustallaan julkaistuun sisältöön, mikäli ne eivät vastaa vasemmistoliberalistisen hegemonian julistamia ”totuuksia”. Viesteihin lisätyillä ”faktantarkastusmerkinnöillään” Twitter ilmoittaa tietävänsä lopullisen totuuden kuten Neuvostoliiton NKP:n pää-äänenkannattajana tunnettu päivälehti Pravda (totuus). – –

Ylen uutisessa tarkoin valittu, poliittisesti oikeaoppiseksi sertifioitu Tampereen yliopiston puheviestinnän professori Pekka Isotalus toteaa yllätysettömästi, että ” yhteisöpalvelu Twitterin päätös puuttua valheellisen tiedon levittämiseen on hyväksi demokratialle ja julkiselle keskustelulle”. Punaisen yliopiston politrukille on ominaista kovaääninen demokratian ja totuuden korostaminen, koska ne on nykymuodoissaan muokattu palvelemaan vasemmistolaista ideologiaa. Tuon harvinaisen opin ytimessä on Suuri valhe ”pyhästä” tasa-arvosta, josta kaikki tuhoontuomitut yhteiskuntakokeilut sitten johdetaan.

Liberaaleina esiintyvien vasemmistolaisten keinot päästä ideologiseen tavoitteeseensa ovat jo historiasta tutut. Ensin tulee sensuuri, sitten rangaistukset virallisesta totuudesta poikkeamisesta ja lopulta totalitaarisen järjestelmän keinot hiljentää lopullisesti toisinajattelijat. Professori Pekka Isotalus on sensuurin kannalla, eikä hän luultavasti epäröi rangaistusten antamista niille, yrityksille ja yksityisille kansalaisille, jotka kyseenalaistavat vasemmistohegemonian virallisen totuuden.
————————————
Kirjoitukseni lähteenä olen käyttänyt: Yle Watch 27.5.2020. Kirjoituksen otsikko sama kuin tässä.

57 vastausta artikkeliin “Twitterin viimeisin linjaus, jossa vasemmisto haluaa omistaa virallisen totuuden”

 1. Suomen sananvapausrajoittajat seuraavat teknoglobalistien esimerkkiä.

  ”Kansainväliset ja globalistiset netti- ja somepalvelut ja tekniset alustat pyrkivät rajoittamaan ja tukahduttamaan nimenomaan arvokonservatiivista ja kansalliskonservatiivista sananvapautta ja mielipiteenmuodostusta internetissä ja muualla sosiaalisessa mediassa. Esimerkin tästä tarjoaa Breitbart-uutissivuston tuoreesti haltuunsa saama 85-sivuinen muistio, jonka on laatinut nettipalveluyhtiö Google sisäiseen käyttöönsä. – –

  Kannattaa lukea myös Gatestoneistitute-sivuston 30.9.2018 päivätty artikkeli ”EU: Politicizing Internet”, jonka on kirjoittanut Judith Bergman. Tässä artikkelissa osoitetaan se äärimmäisen vakava tosiasia, että EU-eliitti ja varsinkin Merkelin Saksan EU-eliitti pyrkii – yhteistyössä netti- ja somepalveluiden kanssa -tukahduttamaan kaikenlaisen kansalliskonseratiivisen, maahanmuuttokriittisen ja islamkriittisen sananvapauden ja mielipiteenmuodostamisvapauden internetissä ja sen myötä julkisesta poliittisesta mielipiteenilmaisusta ja vaikuttamisesta. Tähän sananvapauden tukahduttamiseen pyritään nimenomaan EU:n vihapuhelainssäädännön ja sen suomien totalitaaristen pakkokeinojen avulla.
  Googlen muistion mukaan etenkin presidentti Trumpin valinta USA:ssa ja AFD:n nousu Saksassa pakottavat luopumaan perinteisestä amerikkalaisen sananvapauden ihanteesra, joka katsotaan nyt aikansa eläneeksi.
  Se että kansalliskonservatiiviset vaikuttajat ovat saaneet laajaa kannatusta, osoittaa , että sananvapautta ja sitä tarjonneita internetpalveluita on globalistien mielestä käytetty väärin ja huonosti. Nyt täytyy korostaa ”turvallisuutta ja arvokkuutta” ja tämä tapahtuu konservatiivien sananvapautta rajoittamalla.

  Päinvastoin kuin mitä Google on aiemmin väittänyt, Google myöntää nyt, että se, kuten Facebook, Twitter ja YouTube, on puolueellinen tiettyyn suuntaan ja toimii ja on toiminut kaiken aikaa julkaisijan ja toimijan luonteisesti, eikä vain neutraalin alustan luonteisesti. Tällä on merkitystä, koska Google korostaa muistiossaan, että se ja Twitter ja Facebook, kontroillavat suurinta osaa netissä käytävistä keskusteluista.
  Merkittävää on sekin, että Google toteaa muistiossaan avoimesti, että Googlen on omaksuttava ohjelmallinen sananvapautta rajoittava ja sen teknisesti mahdollistava sensurointiasenne, jos ja kun Google mielii vahvistaa asemiaan kommunistisen Kiinan markkinoilla. – -”
  ———————————————————–
  Lainauksen lähde. Juha Ahvion kirja ”Sananvapaus uhattuna Suomessa ” (2018), sivut 118-119.

 2. On huomattava, ettei Trumpin potaskaväitteitä poistettu Twitteristä – ne ovat edelleenkin siellä näkyvissä.

  Twiterin toimitus liitti Trumpin viestiin USA:ssa arvostettujen (oikeisto?) medioiden Trumpin väitteet vääriksi osoittavat artikkelit. Siihen kai Twitterin toimituksella on jo sanavapauden nimissä oikeus?

  *****************************************************************************************
  Trumpin väite:

  Donald J. Trump @realDonaldTrump

  26. toukok. 2020

  There is NO WAY (ZERO!) that Mail-In Ballots will be anything less than substantially fraudulent. Mail boxes will be robbed, ballots will be forged & even illegally printed out & fraudulently signed. The Governor of California is sending Ballots to millions of people, anyone.

  ******************************************************************
  Twitterin antamat linkit artikkeleihin, jotka kumoavat Trumpin väitteet

  https://twitter.com/i/events/1265330601034256384

  Trump makes unsubstantiated claim that mail-in ballots will lead to voter fraud
  On Tuesday, President Trump made a series of claims about potential voter fraud after California Governor Gavin Newsom announced an effort to expand mail-in voting in California during the COVID-19 pandemic. These claims are unsubstantiated, according to CNN, Washington Post and others. Experts say mail-in ballots are very rarely linked to voter fraud.
  …..
  What you need to know

  – Trump falsely claimed that mail-in ballots would lead to ”a Rigged Election.” However, fact-checkers say there is no evidence that mail-in ballots are linked to voter fraud. – Trump falsely claimed that California will send mail-in ballots to ”anyone living in the state, no matter who they are or how they got there.” In fact, only registered voters will receive ballots. – Five states already vote entirely by mail and all states offer some form of mail-in absentee voting, according to NBC News

 3. Twitter on kuulemma vastakkoin rokottanut presidentti Trumpia kun hän oli käyttänyt Minneapolisin mellakoista sanamuotoa ”kun ryöstely alkaa, niin ampuminen alkaa”. Tämä oli Twitterin mukaan ”väkivallan ihannointia”.

  280 merkin puitteissa ei pysty turhia lätisemään, mutta kyllä siinä pitää pystyä täsmentämään mitä mieltä on ko.mellakoista, niin ettei jää tulkinannanvaraa kaheleille eikä poliittisille vastustajille eikä muillekaan. Liiallinen lakonisuus kostautuu.

  Mitä muuten tulee Minneapolisin mellakoihin, eilinen Iltalehti otsikoi: ”Suomalainen Johanna,30, todistaa väkivaltaisia mellakoita Minneapolisissa: ”Pahempaa kuin Euroopan medioissa kerrotaan”.
  Väkivaltaiset mielenosoitukset alkoivat Minneapolisissa alkuviikosta, kun tummaihoinen Georgy Floyd-niminen mies menehtyi poliisin aiheuttamiin vammoihin.
  Viime päivinä mellakat ovat pahentuneet. Kauppoja on Johannan mukaan ryöstetty, asuintaloja on yritetty polttaa.
  Hän ei uskalla lähteä kävelylle ulos tai kauppaan.
  – Ruokakauppakin poltettiin täällä viime yönä, hän sanoo.

 4. Ahvion kirja on soopaa. Ja vale, emävale, Trump. Trumpin on todistettu valehdelleen tuhansia kertoja ja sen on tehnyt mm. kaikkea muuta kuin vasemmistolainen lehti USAn puolessa.

 5. Onko nyt ymmärrettävä niin, että Facebook, Youtube ja Twitter voivat joutua vastuuseen Trumpin näihin kirjoittamista perättömistä väitteistä?

  ********************************************************************************
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/3b8dfd70-62a0-4bfc-bce7-cb45f0faa136

  29.5.2020

  Trump allekirjoitti presidentin asetuksen some-yhtiöiden vastuusuojan viemiseksi

  Twitterin lisäämät faktantarkistuslinkit eivät miellyttäneet Trumpia, ja nyt presidentti pyrkii viemään sosiaalisen median yhtiöiden vastuusuojan.
  *
  Tällä hetkellä sosiaalisen median yhtiöt kuten Facebook, Youtube ja Twitter eivät ole juridisessa vastuussa kanavillaan esitetystä käyttäjien tuottamasta sisällöstä, eli yhtiöitä vastaan ei voi nostaa syytettä käyttäjien päivityksistä.

 6. Jos Juha Ahvion kyseinen kirja on soopaa, millä tavalla soopaa? Onko siinä asiavirheitä vai miten?

 7. Twitterin voi haastaa nyt oikeuteen, koska ovat sisällöntuottajia, eivätkä pelkkä alusta tällä liikkeellä. Faktantarkistus tekee sinusta tuottajan.

 8. Riittää kunl ukee verkosta kriittisiä huomioita ko. kirjaltajasta. Ei kannata vaivautua tuihlaamaan aikaansa.

 9. Tässä on yksi perusteltu syy, miksi minulla on oma kotisivu, enkä ole julkaissut mitään Facebookissa, Twitterissä, jne.

  Ainakaan vielä tähän mennessä ei ole tiedossani, että kotisivullani oleviin ”ziljoonaan” artikkeliin olisi kohdistunut sensurointia.

  jput.fi

  Lukukertoja 1 794 403 – tähän mennessä.

  1. Onhan sitä minullakin kotisivuni, joskaan en muista lukukertoja, kun ei kiinnosta ja yksi syy lienee, että kotisivuni eivät sisällä mitään, lähinnä huvittavia blogeja.
   Minä kun en ole ”sotahistorioitsija enkä enää edes mikään sotilas”, sivustoistani kun ei saa irti edes mitään naureskelun aiheita, saattaa siksi vähentää ehkä lukukertoja.

 10. Taitaa Kallo elää punaisen yliopistonsa = yhteiskunnallinen korkeakoulu ( Tampere) 1970- lukua, että silleen.
  Twitteri-persujen-rakastama puolihullu trumppi tapattaa kansaansa twitterillä. Täällä sitä sitten hillutaan twitterillä vasemmiston kätyrinä olemista.

 11. Blogin avauksesta : ”Tahattoman ironisesti itseään liberaaleiksi kutsuvat vasemmistolaiset ovat jälleen onnistuneet ajamaan omaa liberalismin vastaista agendaansa, tällä kertaa yritysmaailmassa.”

  *****************************************************************************************
  En ymmärrä mikä ihmeen vasemmisto liittyy Trumpin viestien arvostelu Twitterin toimituksen toimesta. Mikä edustaa USA:ssa vasemmistoa? – CNN ja Washington Post, vai?

  ”Trump makes unsubstantiated claim that mail-in ballots will lead to voter fraud”

  On huomattava, että Twitterin toimitus ei kumonnut Trumpin väitettä , että postiäänestys olisi epäluotettava, omilla tiedoillaan, vaan tukeutui USA:ssa luotettavina pidettyihin medioihin.

 12. Heikki Karjalainen: ”Taitaa kallo elää punaisen yliopistonsa = yhteiskunnallinen korkeakoulu (Tampere) 1970-lukua, että silleen”

  Etko taaskaan lukenut mitä avaukseni alla lukee: Kirjoitukseni lähteenä olen käyttänyt: Yle Watch 27.5.2020. Kirjoituksen otsikko sama kuin tässä.
  Vai tykkäätkö vain ammuskella viestintuojia.

  1. ”Punaisen yliopiston politrukille on ominaista kovaääninen demokratian ja totuuden korostaminen, koska ne on nykymuodoissaan muokattu palvelemaan vasemmistolaista ideologiaa. ”

   Mitä tämä avauksessasi sitten tarkoittaa ?

 13. Trump perui kriittisten sanomalehtien tilaukset – Valkoinen talo kehottaa koko hallintoa samaan.

  ”Presidentti Trump on jo pitkään ollut sodassa amerikkalaismedian kanssa, jonka hän kokee kohdelleen itseään epäreilusti. Presidentin tulilinjalla ovat olleet erityisesti isot sanomalehdet New York Times ja Washington Post, jotka ovat kunnostautuneet Trumpia kritisoivilla jutuilla ja häneen kohdistuvilla tutkimuksilla. – -” -_ilta-sanomat 25.10. 2019.

  Olen antanut itseni kuulla, että Suomen valtamedia siteeraa usein uutiskanava CNN:ää.
  Tämänkö pitäisi osoittaa, että kyseinen uutiskanava on luotetttava ja puolueeton.

  1. ”Trump perui kriittisten sanomalehtien tilaukset – Valkoinen talo kehottaa koko hallintoa samaan.”

   Trump osoittaa jälleen järkensä köyhyyttä. Asiallinen perusteltu kritiikki ei hänelle kelpaa, Ilmeisesti Trumpin mielestä kaikkien pitäisi niellä hänen valheensa sellaisenaan.

   ************************************************************************
   ”Olen antanut itseni kuulla, että Suomen valtamedia siteeraa usein uutiskanava CNN:ää.
   Tämänkö pitäisi osoittaa, että kyseinen uutiskanava on luotetttava ja puolueeton.”

   Hah ..

   Onko missään olemassa täysin puolueetonta uutiskanavaa? – onko Hesari, onko Aamulehti?

 14. Kahtiajako leimaa Yhdysvaltain mediaa.

  ”Vastakkainasettelu liberaalien ja konservatiivien välillä näkyy entistä vahvemmin amerikkalaisessa mediassa. Ideologiat ja kärjistykset voimistuvat, kun syväanalyyseille ei ole kysyntää. – -” -UP-sivusto, artikkelin kirjoittanut Lauri Seppälä.

  1. USA:ssa ei ole demokratiaa, vaan täydellinen epätasa-arvo, jota nykyinen vallassa oleva ”kaheli” käyttää hyväksi pönkittääkseen laittomin keinoin omaa jakkaraansa. Lakikin on USA:ssa kuin Orbanin Unkarilla = vallassa olevan laki oikeuden nimityksineen.
   Avaus on täyttä puuta heinää ja soopaa sekä sananvapauden väärinkäyttöä.

   1. Tuosta USA:n demokratiasta olen Heikin kanssa täysin samaa mieltä ja ihmettelen henkilöitä, jotka vannovat sen nimiin.
    Mielestäni USA on Venäjän kanssa yhtä demokraattinen ja Unkari sekä Puola lähes samaa kaartia.
    Aikanaan reissaillessani Unkarissa pidin Unkaria yhtenä edistyksellisimmistä ns itä-blogin maista, tuskin enään.

    1. Sinällään on hieman hassua se,että EU:ta pidetään kuitenkin demokratiana, vaikka todellisuus on aivan jotain muuta.

     1. Aivan oikeassa Mika olet; ei EU edusta mitään demokratiaa ja varsin vaikeata lienee esittää puhtaasti ja oikeaoppisesti demokraattista valtiota.
      Demokratia on käsite, ei sen toteutus kovinkaan yksinkertaista liene.

   2. ”Avaus on täyttä puuta heinää ja soopaa sekä sananvapauden väärinkäyttöä.”
    Ottamatta millän tavalla kantaa avauksen sisältöön, totean vain, että ei ole ensimmäinen kerta, kun Karjalainen itse haluaa rajata sananvapautta mieleisekseen ja sensuroida itselleen epämieluisat kommentit.

    1. Sinänsä en ole avauksen kanssa aivan samaa mieltä, mutta sananvapaudessa erilaiset mielipiteet sallitaan.

 15. Juha Ahvio on koulutukseltaan teologian tohtori ja hän myös Helsingin yliopiston dogmatiikan dosentti, joka on kirjoittanut liki parikymmentä kirjaa.

  En pidä Ahviota soopakirjoittajana, mutta kaiketi makuasioitahan nämä.

 16. Tässä eräs kirja ja varmaankin kauheeta vasemmistolaista hölynpölyä. Oikea tieto on tietysti, että USA on uskovien maa ja sen vallassa on nyt harras kristitty. (lol). Samanlainen teos on kirjoitettu Venäjästä joka sekin on varkaitten paratiisi.

  =Rosvojen valtio on Charles H. Fergusonin kuvaus siitä, miten saalistava eliitti on vaihe vaiheelta ottanut valtaansa Yhdysvallat, ja hän kertoo, miten yliopistomaailman, rahoitusmaailman ja poliittisen vaikutusvallan verkostot ovat valmistelleet näiden rosvojen valloitusretkeä Yhdysvaltain muutaman viimeisimmän hallinnon aikana.

  Muutaman viime vuosikymmenen aikana Yhdysvalloissa on tapahtunut yksi historiansa radikaaleimmista sosiaalisista ja taloudellisista muutoksista:

  Rahoituksesta on tullut Yhdysvaltain dominoiva teollisuuden ala ja muut ovat jääneet sen varjoon.
  Rahoitusala on korruptoitunut yhä voimakkaammin ja nykyään sen toiminta perustuu laajalti petokseen.
  Vauraat yksilöt ja erittäin kannattavat yritykset maksavat vähemmän liittovaltion veroa kuin kertaakaan edellisen 60 vuoden aikana.
  Yhdysvaltain perinteinen kaikille tarjoama mahdollisuus yhteiskunnalliseen nousuun on nyt loppumassa.
  Nämä muutokset eivät ole syntyneet sattumalta ja Charles Ferguson kertoo, millaista toimintaa ne ovat edellyttäneet.

  Pelottavasti Yhdysvaltain nykykäytännöt ovat leviämässä muuhun maailmaan ja uhkaavat nyt koko maailman taloutta.

  Tämän kirjan pohjana ollut dokumentti Sisäpiirin homma herätti maailmanlaajuista huomiota ja palkittiin Oscarilla vuonna 2011.

 17. Kuinkahan moni täällä kirjoittavista on asunut USA:ssa ja vielä niin pitkään, että voi muodostaa oman mielipiteensä presidentti Trumpista. Kyllähän kaikki tietysti voi matkia kuulopuheita ja lehtijuoruja, mutta ei niillä ole mitään tekemistä totuuden kanssa.

  1. Ei tarvitse asua USA:ssa muodostaakseen perustellun mielipiteen Trumpista niin hänen kirjoitustensa kuin erityisesti hänen tekojensa perusteella.
   Ei jossain Floridassa, Havaisilla tai Alaskassa sen lähempää Trumpia ole.

  2. Kutakuinkin kaikki informaatio tulee meille erilaisten uutiskanavien kautta -TV, lehdet, netti ..

   Mikään media ei ole täysin luottetavaa. On kuitenkin varsin outoa kutsua kaikkia uutisointeja ’juoruiksi’.

   Trumpin tapauksessa ei edes aina tarvitse turvautua mihinkään uutismediaan. Voimme itse lukea hänen usein outoja kirjoituksiaan esimerkiksi Twitteristssä.

 18. USAssa ei todellakaan tarvitse asua tietääkseen jotain Trumpista. Yhtä vähän kuin tarttee Venäjällä asua. Jos asun Amerikassa luen niitä samoja lehtiä kuin siellä ilmestyy ja joita voi lukee verkossa. Trumpia en koskaan pääse tapaamaan. Ajatuksessa että pitäisi asua jossain maassa ”muodostaakseen mielipiteensä” ei ole mitään järkeä. Minulla on muuten mielipide Pohjois-Koreasta. Sitä varten mun ei tartte asua siellä.

 19. En ole Trumpin henkilöstä muistaakseni ,kirjoitellut, tosin en Putininkaan.
  Ei edes kiinnosta ko henkilöiden mahdollinen tapaaminen,
  Minun ajatukseni pyörivät täällä Tammelassa, Suomessa; isompia ympyröitä en kaipaa.

 20. Kukaan ei oikeasti pystyy asiatarkastamaan etukäteen kenenkään tulevaisuuteen liittyviä ennusteita tai mielipiteitä. Kuitenkin Twitter kuvittelee voivansa näin tehdä käyttämällä todisteena toisten tahojen vastaavanlaisia tulevaisuuteen liittyviä mielipiteitä ja ennusteita. Twitter on valinnut vertailukohdiksi, siis faktoikseen, näkemyksiä sellaisilta tahoilta, joiden historia viime vuosilta sisältää runsaasti vääriä oletuksia, näkemyksiä ja ennusteita. Nuo Twitterin mukaan totuuden tulevasta tietävät tahot luottivat Hillary Clintonin voittoon vuoden 2016 vaaleissa ja uskoivat sokeasti Venäjän ja Trumpin välisiin yhteistyöväitteisiin. Nähdyn perusteella luottamus Twitterinn ”faktatietoihin” ei oikein vakuuta.

  Jotta Twitterin käyttämien ”faktojen” luotettavuus pääsisi oikeisiin mittasuhteisiin, voi itse kukin halutessaan tarkistaa, mitä lehdet Trumpin twiittiä seuranneena päivänä 27.5.2020 kirjoittivat. Vinkkinä voin kertoa, että tuona päivänä Länsi Virginialaista postimiehestä vastaan nostettiin syyte vaaliväärennyksestä, koska (hieman rummun pärinää…) hän oli vaihtanut postitse lähetettyissä äänestyslippuissa demokraattien ääniä republikaanien ääniksi.

 21. Kun asuu jossain maassa pääsee tekemisiin paikallisten ihmisten kanssa ja heidän kauttaan voi aistia maan ilmapiiriä. Voisin kuvitella, että tältäkin pohjalta tarkasteltuna USA on kahtia jakautunut maa.

  Eikä se välttämättä tarkoita sitä, että konservatiivien porukka on pelkkiä pahiksia ja demokraatit hyviä ihmisiä.

  Voisin aivan hyvin median varassa olevana väittää, ettei esim Clintonin ja Obaman aikakaudetkaan olleet pelkkää auvoa ja hyvän tekemistä.

 22. Heikki Karjalainen; ”Punaisen yliopiston politrukille on ominaista kovaääninen demokratian ja totuuden korostaminen, koska ne on nykymuodoissaan muokattu palvelemaan ideologiaa.”

  Mitä tämä avauksessa sitten tarkoittaa?

  Kysy sitä Yle Watchilta, hän sen on kirjoittanut. Kun ilmoitan lähteen, kerron kyllä jos olen peukaloinut alkuperäistä kirjoitusta muuten kuin tiivistämällä.

  Vai leikitkö tahallisesti tyhmää, jotta keskustelu lähtisi sivuraiteille?

 23. Yhdysvallat on perustuslaillinen liittovaltio. Ylintä valtaa käyttää kolme elintä kongressi – presidentti – korkein oikeus, jotka ovat riippumattomia toisistaan ja jotka valvovat toisiaan. Liittovaltion lait ylittävät osavaltioiden lait.
  Maassa on käytännössä vain kaksi puoluetta republikaanit ja demokraatit. Tietenkin vaaleissa voi olla ehdokkaana vaikka missä puolueessa, mutta jos aikoo päästä vaikuttamaan maan asioihin, on oltava republikaanien tai demokraattien listalla.
  Liittovaltion tasolla lähes kaikki kuvernöörit, senaattorit ja kongressin edustajat kuuluvat jompaankumpaan puolueeseen. Vuonna 2019 ainoat poikkeukset ovat senaattorit Bernie Sanders ja Angus King. – Wikipedia.
  Amerikan hallinto vaikuttaa oudolta näin eurooppalaisittain katsoen. Se että onko maassa samanlainen demokratia kuin muiden länsimaiden demokratia, riippuu kaiketi näkökulmasta. (Voihan tätä tietenkin vertailla sosiaaliturvalla, verotuksella, sananvapaudella ja silleen.)

  Eräs Amerikassa pitempään asunut suomalainen: ”Kun Amerikassa asuu muutaman vuoden, luulee tuntevansa Amerikan. Kun sitten asuu pitempään, tuntuu siltä, ettei tätä maata tunne juuri lainkaan.”

 24. Niin muuten , mitä mieltä olette tällaisesta väitteestä?

  ”Twitterin viimeisin linjaus, jossa vasemmisto haluaa omistaa virallisen totuuden”

  *
  Hah ..

 25. Vastaus Albanukselle: Suomessa on,(vai pitäisikö sanoa Somessa on) ainakin toistaiseksi, jokseenkin hyvä sananvapaus ja mielipiteen ilmaisuvapaus.

  Kysymys Albanukselle: Nykyään kun kokoomuskin on viskannut isänmaallisuudella kuikkaa ja pyrkii (yhtenä pahimmista) kaventamaan sananvapautta vihapuhe- ja maalitusjankutuksella, ja kaikki puolueet paitsi kristilliset ja perusuomalaiset, ovat liikuttavan yksimielisiä siitä, että EU:n liittovaltio olisi hyvä ajatus ja että koululapsille pitäisi opettaa totuutena sukupuolineutraaliutta (eli valehdella päin näköä että sukupuoli on pelkkä sosiaalinen konstruktio) ja homomyönteisyyttä, ja kun sana ”porvari” on korvattu sanalla ”kansallismielinen” (siis natsi, fasisti, paha, paha ihminen), – niin miten itse määrittelisit sen mikä on vasemmisto ja mikä on oikeisto?

 26. Niin, miten demokratian eli kansanvallan toteutuminen mitataan, kas siinäpä kysymys.
  Esimerkiksi USA:ssa on palkkaeläkekatto ja palkkakatto, Suomessa ei ole, joten Suomi kuuluu siinä asiassa samaan pieneen ryhmään kuin Irlanti, iso-Britannia, Portugali, Tanska, Viro.
  Suomessa on noin miljoona köyhyysrajan alapuolella olevaa ihmistä. Amerikan köyhien määrää en osaa sanoa, mutta jos työllisyydestä puhutaan, muistelen että ennen koronavaikutuksen alkamista, Amerikassa oli Trumpin hallinnon aikana saavutettu korkein työllisyys viiteenkymmeneen vuoteen (tämän kertoi Alfa-kanavan amerikankirjeenvaihtaja, Jenkeissä varsin pitkään asunut suomalainen jonka nimeä en nyt hoksaa).
  Lipposen asettama taitettu indeksi (siis työeläkkeisiin) lienee demokraattisesti hyväksytty asia, koska vaikuttajaihmiset eivät ole tietävinään siitä mitään. Luvataan vain vappusatasia ja miloin mitäkin, mutta taitettu ideksi vaikuttaa olevan maassamme tabu.

  Koronapandemia tulee panemaan asioita uusiksi niin Amerikassa kuin koko telluksella, joten tulevat asiat lienevät hämärän peitossa.

 27. Niitä ja näitä USA:sta ..

  Onko kellään mitään uutta Trumpin viimeaikaisista sammakoista.

  Niin tai blogin aiheesta – kuinka kauhea Twitter- porukka uskaltaa tuoda esille Trumpin valheita.

 28. Jooopa joo upporikas USAssa viis veisaa eläkekatosta. Sairausvakutusta siellä ei ole-sehän olisi sosialismia. Vai on saavutettu korkein työllisyys. Alfakanava se vasta mahtava tietolähde. Sen vei korona ja työtömiä nyt miljoonatolkulla. Köyhiä on Amerikassa vaikka muille jakaa. Minkähän takia Suomi on kuulemma maailman onnellsiin maa. USA ei lähelläkään. Herra Kallolla on roskia silmässä. Jahka Trumpista päästään eroon hänet tullaan muistamaan painajaisena ja pahana unena. Ammattivlehtelija ja satusetä. Kansaansa sortavan Pohjois-Korean Kim joonnkkiuunin paras kaveri. Kuin myös Venäjän Puutiaisen. Minkähän ko. tolloa Kallot sun muut ihailee. Taitaa johtua siitä, että on saatu valtaan kova oikestolaisia arvoja ajava tyyppi , jolla on sysimusta aatemaailma.

 29. En ihannoi mr. Trumpia henkilönä (eikä henkilöpalvonta kuulu muutenkaan mielenmaisemaani), hän voisi ja hänen pitäisi olla diplomaattisempi, mutta USA:n presidenttinä hän on oikea henkilö oikealla paikalla. Hän uskaltaa olla kansallismielinen ja hän on pannut topin, siis ainakin yritänyt panna, valkoisen miehen itseruoskinnalle esi-isien syntien tähden, eikä hän kumartele poliittisen korrektiuden aikaan saamia epäterveitä ilmiöitä kuten lähes hysteerinen monikulttuurisuuden ihannointi kuin myös ihmislasten aivopeseminen sosiaalisilla konstruktioilla ja muilla sukupuolten moninaisuushöpinöillä a la kulttuurimarxismi. Tässäpä päällimmäiset.

  Olen sanonut tämän ennenkin, mutta kertaushan on opintojen äiti. Länsimaissa liian pitkään jatkunut liiallinen liberalismi olisi upottanut lännen, ja voi upottaa vieläkin, jos sen vastavoimaksi ei olisi noussut tervehenkistä kansallismielisyyttä ja tervehenkistä realismia muutenkin.
  Jotkut puhuvat kahtiajaosta, itse pidän sitä iitsekorjaavuusliikkeenä. Se joko onnistuu tai sitten ei. Jos länsi uppoaa, se tapahtuu siten että Islamista tulee maailmanvalta tai sitten ajaudutaan totalitarismiiin. Kolmatta vaihtoehtoa en tahdo pohtia, koska se tarkoittaisi koko sivisaatiomme romahtamista.

  Se että kaikenlainen kansallismielisyys johtaisi hitlerismiin, on naurettavaa. Kannattaa muistaa, että hitlerismin aatteen nimeen sisältyy sana ”sosialismi”.

 30. ”- – Jordan Peterson niminen kanadalainen kliinisen psykologian professori on nyt osunut sellaiseen hermoon, joka lopulta tuhoaa identiteettipolitiikan, sen lakeijat ja hyötyjät. Petersonin kirjoja ja youtube-esitelmiä on hyvin lyhyessä ajassa myyty kymmeniä miljoonia kappaleita.
  Yritykset leimata hänet alt right´iksi, natsiksi, uudeksi Hitleriksi, ovat vain lisänneet hänen suosiotaan. ”
  Lainaus lääkintöneuvos Mikko Paunion (sd) blogista 2.4.2018 Uusi Suomi Puheenvuoro, blogin otsikko ”Jordan Peterson – Punavihreiden painajainen alkanut.”

  Ei Paunio turhaan kehu Jordan Petersonin kirjaa ”12 Elämänohjetta (2018), josta Paunio pääasiassa blogissaan puhuu. Kyseinen kirja on ollut supersuosittu mm. Kanadassa, USAssa, Ranskassa, Saksassa, Iso-Britanniassa.

  Oletko, Karjalainen, lukenut kyseistä kirjaa? Jos et, kannattaisi lukea. Peterson kun on paitsi etevä kertoja, myös psykologi, vieläpä jungilainen teoreetikko.

  1. Minua vähät kiinnostaa poliittinen psykologia, manipulaatio tai Machiavelli joka tässä ikään kuin trumppimaiseen valheviestintään naamioidussa blogissa on kyseessä.
   Sen sijaan luovuusajattelu kuten Kari Uusikylä, musiikkipedagogia, luova filosofia kuten Henrik von Wright, erityisesti luonto ja sen filosofia, avarauustiede, selittämättömät ilmiöt jne..
   Totuutta en ole löytänyt, eikä kukaan muukaan ole muuta kuin kulloinkin vallalla olevan totuuskäsityksen ja oman ”totuutensa”. Universaalinen totuus saattaa löytyä sieltä Pietarin portin takaa.

 31. Twitterin haastetta tässä kuvasti mielestäni erinomaisesti alati valpas mediatarkkailija, Suomen Uutisten Matias Turkkila:

 32. Jordan Peterson ei mitään tuhoa. Ja unohdetaan pian. Noita tyyppejä on ollut maailman sivu ties kuinka monta. Kukaan ei heitä enää muista. Peterson kuuluu osastoon helppoheikki. Se että on myyty kymmeniä miljoonia ei todista mitään.

 33. Yleisen petoksen vallitessa totuuden puhumisesta tulee vallankumouksellinen teko. – Geoge Orwell

 34. Totuusmedia YLE julkaisi taannoin toimittaja Mölsän luultavasti pohjustaman puistohaastattelun, missä muuan Paavo Lipponen – niminen henkilö toi julki huolensa siitä, että ruotsalaistoimittajia oli uhkailtu. (Uutisten mukaan uhkailut oli lähetetty freudentalistiprofessorin tietokonetta hyväksi käyttäen.)

  Myös vähemmistöläisistä haastateltu oli ollut huolissaan ja olikin luultavasti lähtenyt lohduttamaan Veijo Baltzaria haastattelun jälkeen?

  Haastateltu jakoi myös viisauttaan:
  ”Suomea vaivaa henkinen taantuma. Kun katsomme niitä maita, jotka maailmalla menestyvät, kuten esimerkiksi Yhdysvallat tai Ruotsi, niin ne ovat Suomea avoimempia yhteiskuntia.”

  ———-

  Suomea ei vaivaa muu kuin muodissa olevat kansallisvaltiovihamielisyys ja euro.

  yleisökilpailu:

  a) Mainitse yksikin taloustieteen nobelisti, joka pitää euroa hienona ideana

  b) Mainitse yksikin taloustieteen nobelisti, joka pitää euroa menestystarinana

  c) Mainitse yksikin valtakunnallinen media, joka ei mainosta euroa hienona ideana ja menestystarinana
  (ainakin yksi löytyy)

Kommentoi