Nettikulttuuria NYT – vinkkejä seuraa

Jäikö terveyskriisin takia väliin festarit, konsertti tai standup-keikka? Oletko tapahtumatuotannon alalla tai esiintyvä taiteilija ja murehdit toimeentulostasi? Jos yksikin ruksi tuli äsken, jatka lukemista.

Viihdeen tarve ei katoa

Ihmisten tarve viihteelle ja kulttuurille ei takuuvarmasti katoa mihinkään juuri nyt. Kulttuuritapahtumat ovat kenties työttömiä, mutta kulttuurin ei tarvitse olla. Musiikkia, riemua, debattia – sitä tarvitaan. Koskaan aiemmin historiassa meidän ei ole ollut mahdollista toteuttaa sitä kaikkea tiukkojen kokoontumiskieltojen aikana. Nyt on. Meidän ei tarvitse sammuttaa kulttuuria. Uusia asioita pitää tosin opetella, mutta se nyt on ihmisluonteen perusta muutenkin.

Bisnesmahdollisuus kulttuuritaloille

Huhuu Tampere-talo, huhuu muut autioituneet kulttuurilaitokset. Teidän ei tarvitse mennä konkurssiin. Ryhtykää välittömästi tarjoamaan nettikeikkojen tekemisen puitteita. Näin henkilönä joka on ”muutaman” yleisötapahtuman ollut tekemässä, tiedän ettei se tarvi hurjia. Esiintyjä tulee paikalle yksin. Videokamerat ovat robottimalleja (PTZ) olleet jo pitkään, yksi henkilö operoi montaa kameraa. Yksi kaveri mikserille. Yksi valoihin. Kaikki voivat olla usean metrin päässä toisistaan, tartuntavaaraa ei ole. Avatkaa markkinat NYT!

Bisnesmahdollisuus verkkojulkaisijoille

Huhuu nettioperaattorit ja lippukaupat. Pistäkääpä hopulla kasaan valmis, avaimet käteen -paketti, johon yhdistyy nettikeikan lipunmyynti, lähetys verkon yli ja dialogi kotiyleisön ja esiintyjän välillä. Tarvitaan vain tuttuja, koettuja teknologioita, yhdistettynä valmiiseen pakettiin. Projektin kehityksen voi tehdää täysin etätyönä, vähän taustakoodia, vähän edustakoodia, vähän rajapintoja, koodaajilla on kyllä läppärit kotona. Ryhtykää tuotekehitykseen NYT!

Bisnesmahdollisuus esiintyjille

Hoi maamme riemukkaat esiintyjät! Hoi Ali Jahangiri, Persian menetys on Suomen voitto edelleenkin, kiitos taas kerran siitä. Yhdistä kaksi edellistä, ole etulinjalla ja ryhdy vetämään standupin nettikeikkoja. Kaikki nainen tai mies ja kitara tai hanuri -yhdistelmät, sama sanoma. Kiehtovat luennoitsijat, katson suuntaanne. Hassuja hattuja pitävät ihmiset, tuijotan teitä riemulla. Ryhtykää käsikirjoittamaan nettikeikkoja NYT!

Bisnesvapaa mahdollisuus epäkaupallisille

Oletko epäkaupallinen toimija? Missaatko festivaalin, conin tai muun tilaisuuden ja ohjelmanumerosi uhkaa jäädä piirongin laatikkoon? Sijoitutko jonnekin Tampereen lähiseuduille? Jos tarkoitus ei ole tehdä rahaa, edustamani yhdistys auttaa. Olemme rakentamassa paraikaa nettiohjelman lähetysstudiota, josta voit lähettää laadukkaalla kuvalla ja äänellä ohjelmasi omalla Youtube- tai muulla kanavallasi suorana, tai ottaa sen tiedostona mukaan ja julkaista oman tahtosi mukaan. Vain epäkaupallisille toimijoille ja nyt poikkeuksellisesti ilmaiseksi (norm. 0 euroa).
Aloitamme koelähetykset viikon sisään.

Nyt testataan parhaita ominaisuuksiamme

Kriisi on toki niin todellinen kuin kirjainhirviöt WHO, THL ja STM meille kertovat. Kriisin hetkellä ihmiskunta saa kuitenkin myös tilaisuuden. Meillä on tilaisuus tehdä todella, todella paljon hyvää, todella vähällä vaivalla. Viranomaisohjeiden noudattaminen vaatii meiltä kovin vähän. Hyvän tekeminen sen päälle ei sekään vaadi paljoa.

Tee hyvää tänään. Tee hyvää huomenna. Pian huomaat, että siitä tulee tapa ja siinä kohtaa kriisi näkyy enää peruutuspeilissä.

8 Replies to “Nettikulttuuria NYT – vinkkejä seuraa”

   1. Lisäys: kun jakoi tämän niin ensin tulee vaalea iso ”tyhjä” ja sitten linkki, vinkki, saisiko siihen vaikka blogin kuvan.

   2. Olemukseni taitaa häälyä extrovertin ja introvertin välimaastossa. Exroverttinä voisin peukuttaa. Toisaalta introverttina en koe peukutusten saamista kovin tärkeäksi. Sisäinen timoni peukuttaa, sisäinen jussini tyytyisi vähempään.

 1. Marko, mihin koitit jakaa? Itsellä ei ole tunnareita kuin twitterissä, en osaa sanoa miltä näyttää muissa. Voin pyytää kaveria katsomaan.

  1. Juu, jos facebookiin jakaa tulee iso vaalea tila jonka alla on teksti. Mutta hyvä että tämä blogi kehittyy. Tykkää painike on myös hyvä koska ei välttämättä tarvitse erikseen kehua blogistin aihetta. Laittaa vain tykkää painikkeesta merkinnän. Blogin taustakuvaa päivittäisin….

 2. Juu, tykkäilytoiminnot on poistettu nyt.

  Taustakuva… noh, se on vaikeampi pala. Pitäisi olla semmoinen joka kontrastiltaan sopisi tuohon kaikilla eri näyttöjen tyypeillä ja kokoluokilla. Se on vähän etsintää.

Kommentoi