Vähäinen hajahuomio KIKY-tunneista

Juha Sipilän määräämät KIKY-tunnit, jossa hän sai ratkaisevaa tukea Antti Rinteeltä ja Lauri Lylyltä, on ennakoivasti ja allegorisesti kuvattu seurauksiaan myöten kaunokirjallisessa mestariromaanissa ”Täällä pohjantähden alla”.

Kirkkoherra Salpakari painostaa Koskelan Jussin luovuttamaan osan torppansa pelloista isännän valtaa käyttävälle pappilalle perustellen asiaa välttämättömyydellä nostaa isäntätalon tuottavuutta. Rovasti muodollisesti neuvottelee asiasta Jussin kanssa, mutta valta- ja riippuvuussuhteet huomioon ottaen tosiasiassa sanelee ratkaisun.

8 Replies to “Vähäinen hajahuomio KIKY-tunneista”

 1. Nuot kiky tunnit ovat ahneuden mittari joita ei kukaan sanelun vuoksi hyväksynyt ne kuitenkin runnottiin läpi siinä syyt miksi ei niitä tarvitse hyväksyä terv tepivaari

 2. Jos Koskela vielä olisi joutunut tekemään yhden päivän taksvärkkiä kaivamalla turhaa ojaa niin sitten alkaisi olla kuin kikyt.

 3. Kiky oli suora seuraus aiempien neropattien työskentelystä.

  Niinistö ja Lipponen kekkasivat liittää Suomen EMUun ja euroon.

  Lipposen hallitus joutui myymään valtion omaisuutta täyttäkseen emuehdot velkaantumisen suhteen.

  Vuonna 2008 Vanhasen-Kataisen hallitus päästi valloille haatananmoisen palkkarallin ja tuhlausaallon. Jonka Lipponenkin on kironnut alimpaan helvetiaan.

  Umpikahelien lakkokenraalien riehuessa
  päästettiin palkat karkaamaan niin, että kilpailukyky meni ja työttömyys lisääntyi etenkin seuranneen rahakriisin seurauksena. Samaten valtion velat lisääntyivät.

  Lakkokenraalien kohelluksen seurauksena järkimiehet Suomessa olisivat olleet kypsiä eroamaan eurosta vuonna 2011, jotta olisi päästy devalvaation kautta elvyttämään maa ennalleen samaan tapaan kuin Koiviston ja Ahon aikaan 1990-luvulla.

  Kun ei devalvoitu, ei sopeuduttu suhdanteisiin, jolloin kahelien lankkokenraalien hillumisen jälkitautina ilmaantui kroonista työttömyyttä ja lopullista syrjäytymistä työmarkkinoilta.

  Sipilä kunnian miehenä päätti näyttää haiseville kansanvihollisille, lakkokenraaleille, närhen munat ja suorittaa sisäisen devalvaation Kikyn avulla, kun ulkoinen devalvaatio ei ollut mahdollinen. Tarkoituksena oli siis alentaa työtunnin hintaa.
  Sipilä pyysi Lipposta lähtemään mukaan henkiseksi tueksi, mutta Lipponen kieltäytyi vedoten tuolloisiin kiireisiinsä.

  Pidän kuitenkin todennäköisenä, että Lipponen soitteli tietyille tahoille, jotta Kiky- sopimukset saatiin tehtyä.

  Tutkimusten mukaan työttömyys väheni osittain Suomelle suotuisten suhdanteiden ansiosta, mutta EK:n tutkimusten mukaan Kikystäkin oli hyötyä.

  Työttömyyden väheneminen tietysti vitutti kansanvihollisia eli riistopalkkaa nykiviä lakkokenraaleita siinä määrin, että nyt taas ollaan lakkosuman äärellä.
  Lakkokentsut nauravat paskaista nauruaan leipäjonojen pidentyessä.

  Tämän pituinen tämä.

 4. Tilastojen mukaan Suomen palkkataso ei ollut korkeampi ja oli jopa alempi kuin esimerkiksi Ruotsissa ja Saksassa.

  Kikyyn sisältyi tiettyjen veroluontoisten maksujen siirtäminen yrittäjiltä palkansaajille, sillä lienee ollut paljon suurempi merkitys kuin kikyillä. Millähän alalla kikyn minuuteista edes on ollut hyötyä?

 5. Kikyllä on kuitenkin pyritty korjaamaan lakkokenraalien aiheuttamia menetyksiä kilpailukyvylle
  Sama vaikutus on ollut ”veroluonteisten maksujen siirrosta palkansaajille”.
  ——-
  Monen kannattaisi jatkaa asumista kodissaan maaseudulla. Yleissitovasta palkastakin kannattaisi tällöin tinkiä. Tällöin maaseudun yritysten kilpailukyky paranisi.

  1. Se muuten teidän poliittisesti aktiivien, kuin myöskin teitä edustavien päättäjien tulisi huomioida sekin asiakokonaisuus; kyllä maalla asujia ja siihen halukkaita riittää, jos kuitenkin hinta kaiken aikaa nousee päättäjien toimenpitein, asumiskustannukset, jne vain nousevat. Suuri osa meistä ei suinkaan siirry keskustaajamiin ja kaupunkeihin; Meidän ostovoimamme hiipuu, tulee konkursseja, kauppakuolemia … jne.
   Kyllä teidän ajatuksenne ”kauniita” ovat; vanhana sotilaana sanoisin, käyttökelpoisia, eivät kenttäkelpoisia.
   Maaseudun asukas mielellään suosii paikallista yrittäjyyttä, ostaa kyläkaupasta mutta euro on kova konsultti.
   Maaseudun pienyrityksia, kauppoja, yms, tulisi tukea myöskin valtiovallan taholta. Se vaan ei tuo puolueille ja poliitikoille ääniä, joten se maaseudun tukeminen kuitataan ”punaisella lipulla”.

 6. Kikyllä oli vain kaksi tarkoitusta kiristää työntekijän työ aikaa ja samalla siirtää veroja työntekijälle
  Lakkokenraalit ei ne kikyyn sovellu mistään eivätkä nostele kilpailukykyä
  Voihan Saviikivi muuttaa maalle niin halutessaan ei sitä kukaan kiellä eihän siellä toki ole kun maajusseja yrittäjinä
  Mutta oppii se magee oleen lehmien kanssa voi saada jopa hevosista kaverin terv tepivaari

Kommentoi