IL selvitti

”Kansalaisuuden saaminen edellyttää hakijalta lisäksi vähintään tyydyttävää suomen tai ruotsin kielen taitoa, nuhteettomuutta ja luotettavasti todistettua henkilöllisyyttä. Hänen on myös näytettävä, mistä hän saa toimeentulonsa.”

”Migrin mukaan vuonna 2015 Suomessa hakemuksen jättäneistä turvapaikanhakijoista 691 on saanut Suomen kansalaisuuden”

******************************************************************************************************

IL selvitti : Kolmestakymmenestä tuhannesta Suomeen vuonna 2015 tulleista turvapaikan hakijoista 691 hakijaa on saavuttanut kansalaisuuden saamisen edellyttämän tason.

**********************************************************************************************************

Vuonna 2015 Suomen saapui 30 000 turvapaikanhakijaa – IL selvitti, miten he ovat kotoutunet

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6669f346-d333-4980-888b-bf7cf8da092e

Suomeen, ja muuallekin Eurooppaan, saapui vuonna 2015 poikkeuksellisen suuri määrä turvapaikanhakijoita.

.

Suomeen heitä tuli yli 30 000 henkeä, mikä on noin kymmenkertainen määrä aiempiin vuosiin verrattuna. Suurin osa Suomeen saapuneista turvapaikanhakijoista oli kotoisin Irakista ja Afganistanista.

.

Migrin mukaan vuonna 2015 Suomessa hakemuksen jättäneistä turvapaikanhakijoista 691 on saanut Suomen kansalaisuuden. Kyseisestä ryhmästä 3 169 henkilöä on hakenut kansalaisuutta. Migrin mukaan hakemusten määrästä ei voi suoraan päätellä kielteisten päätösten määrää, koska osa edelleen odottaa päätöstä hakemukseensa.

.

Kansainvälistä suojelua saaneen henkilön täytyy asua Suomessa neljä vuotta ennen kuin hän voi saada Suomen kansalaisuuden. Kansalaisuuden saaminen edellyttää hakijalta lisäksi vähintään tyydyttävää suomen tai ruotsin kielen taitoa, nuhteettomuutta ja luotettavasti todistettua henkilöllisyyttä. Hänen on myös näytettävä, mistä hän saa toimeentulonsa.

.

Väestömäärään suhteutettuna etuuksia maksettiin keskimäärin 2243 euroa vuodessa Suomessa syntynyttä kohden ja 4676 euroa vuodessa maahanmuuttajaa kohden. Ero maahanmuuttajien ja Suomessa syntyneiden välillä muodostuu työttömyysturvan, asumistukien ja toimeentulotuen kokonaisuudesta. Suomessa syntynyttä henkilöä kohden näitä etuuksia maksettiin noin 900 euroa vuodessa ja maahanmuuttajaa kohden noin 3 300 euroa vuodessa.

.

Nykyisessä hallitusohjelmassa on olemassa kirjauksia kotouttamistoimien kehittämisestä. Yksi niistä on toimien siirtäminen kuntien vastuulle.

 

3 vastausta artikkeliin “IL selvitti”

 1. Eipä ihme että närää nousee? Kansalaisuuden saaminen olisi suotavaa vasta 10 vuoden oleskelun jälkeen jolta ajalta katsottaisiin rikos ym tekijät.

 2. ”Vuonna 2015 Suomen saapui 30 000 turvapaikanhakijaa – IL selvitti, miten he ovat kotoutunet”
  .
  IL:n artikkeli tuo esiin yhden integroinnissa onnistuneen turvapaikanhakijan – tulijoita oli yli kolmekymmentätuhatta. Tulijoita 691 on saavuttanut kuudessa vuodessa suomenkielentason riittäväksi kansallisuuden saamisen.
  .
  Artikkeli pyrkii luomaan mielikuvan turvapaikanhakijoiden onnistuneesta integroitumisesta. No, onhan heitä onnistuneita muitakin kun IL:n artikkelissa esiin nostettu Nihad Azzam.
  .
  IL: ”Yksi vuonna 2015 Suomeen tulleista, sittemmin kansainvälistä suojelua saaneista henkilöistä on Nihad Azzam, 24. Azzam on edennyt koulutuksen ja työelämän suhteen määrätietoisesti.”

Kommentoi