Korkein oikeus: Ei näyttöä teon tahallisuudesta

Usein näkee kansalaisten mielipidekirjoituksissa arvostelua Suomen oikeuslaitoksen antamista lievistä tuomioista raaoissa henkirikostapauksissa. – eikä miestäni turhaan.

Ensio Koivunen oli ennen näitä murhia istunut 13 vuoden tuomiota kuusi vuotta.

Alemmat oikeusasteet tuomisivat kolmen ihmisen murhista Ensio Koivusen elinkautiseen. Korkein oikeus lievensi tuomion 25 vuodeksi, koske sen mielestä ei ollut näyttöä teon tahallisuudesta. Ensio Koivusen istui tästäkin tuomiosta vain osan tuomitusta ajasta.

*********************************************************************************

Jälkimäisetä lähteestä:

”Tapaus eteni korkeimpaan oikeuteen, jossa katsottiin, ettei näyttö riitä teon tahallisuuden osoittamiseksi. Aiemmin tuomitun elinkautisen vankeustangaistuksen sijaan Koivuselle määrättiin 25 vuotta kuritushuonetta kolmesta vapauden riistämisestä, törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä kuolemantuottamuksesta sekä yhdestä väkisinmakaamisesta.”

*

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2009/04/06/rikostarinoita-historiasta-liftarimurhat

JULKAISTU 06.04.2009

Suomea järkytti 70-luvun alussa kolmen liftaritytön surma. Ensimmäinen tapaus sattui heinäkuussa ja jatkoa murhalle tuli elokuussa, kun kaksi tyttöä katosi liftausreissulla Hyvinkäälle.

Heinäkuun 11. vuonna 1971 23-vuotias Salme Metsänikula oli tulossa linja-autolla äitinsä syntymäpäiviltä kotiseudultaan Ummeljoelta takaisin opiskelukaupunkiinsa Turkuun. Hän ehti Korialle saakka, kunnes katosi jäljettömiin.

Elokuun 14:nä päivänä, noin kuukausi Salmen katoamisesta, 17-vuotiaat Pirjo Laiho ja Ritva Raijas lähtivät liftaamalla Helsingin Pitäjänmäestä tätinsä luo Hyvinkäälle. Perille Hyvinkäälle hekään eivät kuitenkaan koskaan päässeet.

*

Toinen lähde:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Liftarimurhat

Liftarimurhilla tarkoitetaan kesällä 1971 Etelä-Suomessa tehtyjä kolmoissurmia, joihin todettiin syylliseksi hyvinkääläinen Ensio ”Häkä-Enska” Koivunen.

4 vastausta artikkeliin “Korkein oikeus: Ei näyttöä teon tahallisuudesta”

  1. Tuomarikunnan maaila on täysin eri kuin tavallisen ihmisen ja ilmeisesti vain tuomariin kohdistua rikos olisi tarpeeksi törkeä…

  2. Keskustelua haittaa se että toinen laita on esittämässä jotain kuolemantuomioita mitä ei edes teoriassa voitaisi toteuttaa ja toinen laita taas näkee kaikki rangaistukset lähes turhina. Jonkun pitäisi asettaa tavoitteeksi väkivaltarikoksista tuomittujen rangaistusten kiristäminen siten etteivät ne olisi usein suorastaan uhria pilkkaavia muka-rangaistuksia. Elinkautiseen pitäisi myös saada mahdollisuus jatkuvuuteen vaikka koko loppu iäksi niille jotka arvioidaan yhä vaarallisiksi. Nythän kaikki pääsevät vapaaksi istuttuaan korkeintaan parikymmentä vuotta.

  3. Ja kun poliitikot asettavat vastuun tuomioistuimille sanoen niiden antavan tuomioita asteikon alareunasta ja tuomioistuimet vetoavat aiempiin ratkaisuihinsa mallina niin mikään ei muutu.

  4. Tänään rapsahti toisin päin. Nuoren naisen tappaneen tuomio oli käräjäoikeudessa vajaa kolme vuotta vankeutta ” kuolemantuottamuksesta”. Valitti hoviin ja vaati tuomion muuttamista ehdolliseksi. Hovioikeus mätkäisi elinkautisen murhasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *