Onko Sanna Marinilla noussut hattuun jotakin?

https://areena.yle.fi/1-50627993?autoplay=true

Yle Uutiset 20.30 , 7.8.2021

Ilmeisesti Sanna Marin , kuten jotkut muutkin suomalaiset poliitikot, kuvittelee asemamme maailmassa yltiöpäisen suureksi. Voimaanuttaako häntä nopeat räyskimiset maailman suurvalloille? Mitä merkitystä tällaisella toiminnalla on? – korkeintaan haittaa meille. Meidän tulisi ymmärtää asemamme pienenä maana.

Olisi varmaan parempi antaa EU:ta hallitsevien maiden antaa moittivia lausunto esim. Venäjälle ja Kiinalle.

Ei niilläkään ole suurempia vaikutuksia moitteiden kohdemaissa.

*************************************************************************************************************

Laki, jopa perustuslaki, on miten se luetaan.

*

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

8 luku

Kansainväliset suhteet

93 §
Toimivalta kansainvälisissä asioissa

Suomen ulkopolitiikkaa johtaa tasavallan presidentti yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa. Eduskunta hyväksyy kuitenkin kansainväliset velvoitteet ja niiden irtisanomisen sekä päättää kansainvälisten velvoitteiden voimaansaattamisesta siltä osin kuin tässä perustuslaissa säädetään. Sodasta ja rauhasta presidentti päättää eduskunnan suostumuksella.

Valtioneuvosto vastaa Euroopan unionissa tehtävien päätösten kansallisesta valmistelusta ja päättää niihin liittyvistä Suomen toimenpiteistä, jollei päätös vaadi eduskunnan hyväksymistä. Eduskunta osallistuu Euroopan unionissa tehtävien päätösten kansalliseen valmisteluun sen mukaan kuin tässä perustuslaissa säädetään.

Ulkopoliittisesti merkittävien kannanottojen ilmoittamisesta muille valtioille ja kansainvälisille järjestöille vastaa ministeri, jonka toimialaan kansainväliset suhteet kuuluvat.

 

 

 

 

5 vastausta artikkeliin “Onko Sanna Marinilla noussut hattuun jotakin?”

 1. Onko noussut hattuun jotain? Ei. Onko noussut hattuun kaikki? Juu.

  Mutta, niin kauan kuin mediasta leijonaosa suhtautuu kritiikittömästi, tämä jatkuu. Sipilällä oli myös ensimmäinen vuosi pohjatonta ymmärrystä ja rakkautta medialta. Rehellisesti sanoen Marin on ihmisenä valovuoden tai pari edellä Sipilää, mutta poliitikkona molemmat ovat melkoisia itserakkaita broilereita.

  Marin on tehnyt jotain fiksua ja jotain toheloa. Fiksuista voi kehua, mutta toheloinneista pitää nostaa älämölöä – ja hänen on niihin vastattava. Liian monta (sataa) valtamedian haastattelupyyntöä hän on laiminlyönyt.

  1. Kyuun lailla mielestäni niin Sipilä kuin Marin ovat pääministerin toimessaan osoittautuneet poikkeuksellisen herkkähipiäisiksi.
   Voi olla ja onkin että Niinistö on tavallaan ”hallinnut” ulkopolitiikan tekoa, hyvä tai huono näin siitä itse kullakin on oma vahva käsityksensä mutta nyt tämä tapa millä Marin on ryhtynyt hoitamaan ulkopolitiikkaa vaikuttaa äkkiseltään oudolta.

   Niinkuin nyt esimerkkinä tämä Navalnyi twiitti, että miksi ei kilauttanut Niinistölle ja yhdessä olisivat jutelleet miten Suomi asiasta tiedottaa.

 2. Ja sitten Venäjä (tark. Putin) totteli välittömästi. vai?

  Todellisuudessa Aleksei Navalnyi saa olla tyytyväinen, jos hän parin vuoden kuluttua pääsee vapaaksi työleiriltä.
  On olemassa kaksi skenaariota : 1) Hän saa yllättävästi sydänkohtauksen. 2) Tekaistuin perustein hän saa lisätuomion.

  ****************************************************************************************
  https://yle.fi/uutiset/3-11742009

  Pääministeri Sanna Marin vaatii, että Venäjällä pidätetty Aleksei Navalnyi vapautetaan välittömästi – katso Marinin kommentit videolta

 3. Jos pressa pitäisi langat käsissä niin nämä tiedot olisivat samanaikaisesti pääministerillä ja pressalla jossa lausunto sorvattaisiin yhteistuumin ja sitten valmiin julkistaminen vaikkapa molempien nimissä. Toisaalta en pidä tavasta jolla pressa käy keskusteluja joita ei julkaista kansalle emmehä kansana siten tiedä mikä meidän ulkopolittiikkamme on?

 4. Jos hän räyskis asia, mutta räyskii aina välillä päiwwittua ja pyörii väärissä ympyröissä ulkomailla.

Kommentoi