Saksan kotimaantiedustelu – uusi Stasi?

Bundesamt für Verfassungsschutz die ganze – Liittovaltion perustuslain suojelun toimisto

Miten Saksan kotimaantiedustelun vastaavat henkilöt valittu? Näyttäisi siltä, että kyseunen organisaatio voi alkaa seuraamaan kenen tahansa yksityisen henkilön viestejä ilman tuomioistuimen päätöstä. [ Suomessa esim. puhelujen salakuuntelu poliisin toimesta vaatii tuomioistuimen päätöksen]

.******************************************************************************************************

Stasi

Ministerium für Staatssicherheit, lyhennettynä MfS, kansanomaisesti Stasi, oli DDR:n valtiollinen turvallisuuselin 1950–1989. Se oli kymmenistä osastoista muodostunut organisaatio, jonka toiminta kattoi lähes kaiken mahdollisen DDR:n omien kansalaisten valvonnasta ulkomaanvakoiluun, vastavakoiluun ja radiotiedusteluun. Stasi toimi läheisessä yhteistyössä Neuvostoliiton turvallisuuspalvelun KGB:n kanssa.

[Lähde: Wikipedia]

*********************************************************************************************************

https://yle.fi/uutiset/3-11818343

Saksan kotimaantiedustelu on julistanut oikeistopopulistisen AfD-puolueen epäillyksi ääriryhmäksi, kertovat muun muassa Tagesspiegel ja Frankfurter Allgemeine Zeitung -lehdet. Tämä tarkoittaa sitä, että puolue voidaan ottaa viranomaisten tarkkailuun.

Sisäministeriön alainen kotimaan tiedusteluvirasto, liittovaltion perustuslakisuojavirasto, saa oikeuden muun muassa tarkkailla AfD:n sähköpostiliikennettä sekä värvätä puolueen jäseniä tiedonantajiksi.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun virasto on määritellyt epäillyksi ääriryhmäksi puolueen, jolla on edustajia niin liittopäivillä kuin kaikissa osavaltioparlamenteissa.

******************************************************************************************************

Bundesamt für Verfassungsschutz die ganze

Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV, suom. Liittovaltion perustuslakisuojavirasto) on Saksan liittotasavallan sisäministeriön kotimaan tiedustelun virasto.

Liittovaltion elimen lisäksi joka osavaltiolla on omat virastonsa, joita ei ole yhdistetty yhden elimen alle maan vahvan liittovaltioluonteen vuoksi. Verfassungsschutzilla on noin 2400 työntekijää ja sen vuosibudjetti on 144 miljoonaa euroa. Sen päämaja on Kölnissä ja johtaja vuodesta 2000 Heinz Fromm.

[ Lähde: Wikipedia ]

 

 

 

22 vastausta artikkeliin “Saksan kotimaantiedustelu – uusi Stasi?”

 1. Erinomaista – kuka tykkää mistäkin..

  Tuskin tuollainen toiminata Saksan tapaan onnistuisi Suomessa.

  Suomessa esim. puhelujen salakuuntelu poliisin toimesta vaatii tuomioistuimen päätöksen.

  1. Monikulttuurisuuden lisääntyessä fasististen otteiden tarve lisääntyy.

   Tästä voisi tehdä huoneentaulun ja lahjoittaa sen vihreiden puoluetoimistolle.

 2. Suomella on varmasti erilainen lainsäädäntö kuin Saksalla koskien kansalaisten valvontaa.

  Supo, toivottavasti, noudattaa Suomen lakeja.

  *
  Supon resurssit ovat varmasti pienemmät kuin Saksan uudella Stasilla.

  Verfassungsschutzilla on noin 2400 työntekijää ja sen vuosibudjetti on 144 miljoonaa euroa

 3. Orwellilaista dystopiaa pukkaa!
  Jos EU-jäsenmaat vielä hyväksyvät elvytyspaketin, päivitetty versio Neuvostoliitosta eli orwellilainen dystopia on nurkan takana.

  1. Ei ole kysymys vain puolueesta.
   Saksassa virkamiespäätöksellä Verfassungsschutz (uusi Stasi) voi kuunnella kaikkien puolueen jäsenten puheluita ja lukea heidän sähköpostiliikennettään

   Luulenpa, ettei Suomessa tämmöinen menisi läpi – ainakaan lähitulevaisuudessa.

 4. Vaihtoehto Saksalle (Alternative für Deutschland, AfD) on vuonna 2013 perustettu oikeistopopulistipuolue Saksassa.

  Puolueen jäsenmäärä on 35000

  [Gallupeissa 13% saksalaisista tukee AfD:tä – yhtä paljon kuin SDP:tä]

  Vuonna 2018 puolueen suosio kasvoi maahanmuuttokeskustelun seurauksena. Keskustelussa liittokansleri Angela Merkelin avoin maahanmuuttolinja ei mielipidemittausten perusteella miellyttänyt, ja Merkelin puolue Kristillisdemokraateista (CDU) siirtyikin kannattajia AfD:hen.

  Syyskuussa 2018 puolue nousi kannatuskyselyn mukaan Saksan toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Marraskuussa 2019 puolue oli Saksan kolmanneksi suurin yhdessä Sosialidemokraattien (SPD) kanssa, kun 13 prosenttia vastaajista kertoi äänestävänsä sitä.
  [Lähde: Wikipedia]

 5. ”Uusnatsit innostuivat pandemiasta – ”Tämä voi olla juuri sitä, mitä olemme toivoneet”
  Äärijärjestöt haaveilevat koronaviruksen kiihdyttävän länsimaiden romahduksesta (YLE 2.4.2020)

  Nämä ”nakki natsit” jotka ei selviydy edes omasta aamupalastaan ilman äitiä ”mutter”, nämä on pelkkää leikkiä, jatkoon

 6. Jos esim SDP on sosialistinen puolue niin hyvin se on tätä maata rakentanut – useimmiten yhteistyössä muiden puolueitten kanssa. Sanovat maailman onnellisemmaksi maaksi. En ole nähnyt missään sosialismia.Mitä se sitten tarkoittaneekaan. Paavo Lipponen oli kovimpia valtion omistuksen yksityistäjiä.Ja nyt sitä monet manaavat, että tuli tehtyä virhe.

  1. Vastakohtana rinssieversti Lipposen ihannevaltiolle, liittovaltiolle, Yhdysvalloille, on Suomessa sosialisoitu terveydenhuolto, vanhushuolto, vankeinhuolto, vesihuolto, osa sähkönjakelua, koulutus, Yle….

   Valtiolla ja kunnolla on toistaiseksi paljon omaisuutta, mutta riittäneekö se enää velkojen maksuun, kun eurottaminen on tuhonnut taloutta jo Holkerin hallituksesta lähtien.

   PS on konservatiivinen sosialismia säilyttävä puolue. Kokoomuksen ideologia on yksityistäminen.

   PS-puoluetta hiertää vihreitten toimittajien valtaama Yle, koska Yle tästä syystä käyttäytyy tuhoisasti yhteiskuntaa vastaan.

 7. En tarkoittanut sosialismilla demokraattisissa maissa toimivia puolueita kuten sosiaalidemokraatteja. Eihän monipuoluesysteemissä toimiva sosialistipuolue voi toteuttaa sosialismia sanan varsinaisessa merkityksessä.

  Tuskinpa ilman sosialistipuolueita pohjoismaisia hyvinvointivaltioita kuten Suomi, olisi pystytty saamaan aikaan. Uskon että jokainen myöntää tämän. –
  Valitettavasti sosiaalidemokratiakin on unohtanut oman maansa ihmiset ja ruvennut kurnuttamaan sekin poliittisen korrektiuden nuotilla.

 8. Jk. Tuskinpa pitkän linjan demari, lääkintöneuvos Mikko Paunio (-kaan), luovutti jäsenkirjansa pois.

 9. Lipsahti. Piti sanoa, että tuskinpa pitkän linjan demari, Lääkintöneuvos Mikko Pauniokaan, luopui jäsenkirjastaan ilman painavia perusteita.

 10. Valta osin nuot nyt on pelkkää arvailua ei Saksassa mitään stasia ole
  ättäkää ns arvailu pois terv tepivaari

 11. Johan tuolla eduskunnassa kaikki puolueet huolehtivat nimenomaan oman maansa ihmisistä ja asioista. Myös hallituspuolueet. Toisaalta maamme puolueilla on ollut jo sata vuotta aikaa pistää asioita kuntoon. Onhan se sitten tuo maahanmuutto,mutta se tuskin on ykkösasia. Mitä minun mielipiteeseeni tulee ei ne kaikki tänne mahdu. Ja tuo aika kyvytön EU on yrittänyt löytää paikan jonne heidät sijoitettaisiin ensin ja katsotan sitten tarvitseeko sijoittaa jonnekin. Vaan ei kelvannut kellekään ottaa vaivoikseen rahallakaan. Voidaan myös kysyä miksi upporikkaat öljyvaltiot eivät tee mitään. Saattaapa noissa valtiossa olla lääniä jonne voidaan majoittaa aikaa parempaa odottelemaan.

 12. Saksan johto hehkuttaa oikeusvaltioperiaatteita. Niitä ei tämän porukan mielestä kunnioiteta riittävästi Puolassa eikä Unkarissa – no ehkei .
  .
  Suomessa puhelujen salakuuntelu edellyttää tuomioistuimen päätöksen. Päätöksessä rajataan kohde ja valvonta-aika. Takailun päätyttyä on kohteena ilmoitettava olleensa salakuuntelun kohteena – riippumatta valvonnan tuloksesta.
  .
  Näin Saksassa:
  .
  Saksassa virkamiespäätöksellä Verfassungsschutz (uusi Stasi) voi kuunnella kaikkien puolueen AfD jäsenten puheluita ja lukea heidän sähköpostiliikennettään. Perusteeksi riittää, että jotkut puolueen kolmestakymmenestäviidestä tuhannesta jäsenestä ovat toimineet sopimattomasti.
  .
  Verfassungsschutz’ssa on varmasi ihmisiä, joilla erilaisia poliittisia näkemyksiä. Miten estetään tietovuoto kilpaileville puolueille?
  .
  Saksan liittovaltiovaalit on suunniteltu pidettäväksi 26. syyskuuta 2021.
  .
  *********************************************************************************
  Jospa yrittäisin mennä vielä kerran blogin alkujuurille:

  Vaihtoehto Saksalle (Alternative für Deutschland, AfD) on vuonna 2013 perustettu oikeistopopulistipuolue Saksassa.

  Puolueen jäsenmäärä on 35000

  [Gallupeissa 13% saksalaisista tukee AfD:tä – yhtä paljon kuin SDP:tä]

  Vuonna 2018 puolueen suosio kasvoi maahanmuuttokeskustelun seurauksena. Keskustelussa liittokansleri Angela Merkelin avoin maahanmuuttolinja ei mielipidemittausten perusteella miellyttänyt, ja Merkelin puolue Kristillisdemokraateista (CDU) siirtyikin kannattajia AfD:hen.
  *
  Ei ole kysymys vain puolueesta.

  Saksassa virkamiespäätöksellä Verfassungsschutz (uusi Stasi) voi kuunnella kaikkien puolueen jäsenten puheluita ja lukea heidän sähköpostiliikennettään

  **************************************************************************************
  Luulenpa, ettei Suomessa tämmöinen menisi läpi – ainakaan lähitulevaisuudessa.

Kommentoi