Ennen oli kaikki paremmin……

Minä olen elänyt niinkutsutun suomettumisen suomessa ja kun sitä vertaan nyt tämän Brysselin kotibryssä aikaan, niin kyllä kaikki oli ennen paremmin, olimme sentään itsenäisiä toisin kuin nyt, kun Brysselin Boprikovit meille lakeja ja asetuksia sanelee eduskunnan pään yli.

Tokihan Moskovan valvontakomissio meitä ”vartioi”, mutta lakimme ja asetuksemme sorvattiin kuitenkin omassa lakeja säätävässä parlamentissamme toisin kuin nyt.

Vaikka olimme kuin ”karhun kämmenellä”, niin senkin yhteiskuntamuoto luhistui ja meille koitti vapauden ja itsenäisyyden aika, joka kesti aina Euroopan unioniin liityttyessämme, josta alkoi pimeyden yö.

Ja kaatuuhan se Unionikin vielä ja suomineitokin pääsee kahleistaan.

21 vastausta artikkeliin “Ennen oli kaikki paremmin……”

 1. Verkosta=Suomen osalta EU:n vaikutusta kansalliseen lainsäädäntöön ovat tutkineet myös Matti Wiberg ja Tapio Raunio. Heidän mukaansa 17,8 % vuosien 1995–2015 aikana tehdystä lainsäädännöstä sisälsi sidoksen EU:hun.

 2. Vaikka elimme niinkutsuttua taistolaisuuden aikaa, niin enemmistö kansalaisista oli ja eli kuitenkin omaa arkeaan ja juhlaansa näistä suuremmin piittaamatta, oli työtä ja toimeentuloa YYA.n myötävaikutuksessa, ja sosialismia ei kukaan, edes taistolaiset halunneet.

  1. Varmasti olen useamman mielestä naivi ja hyväuskoinen kun sanon, että Venäjä on mielestäni suomelle enempi suuri mahdollisuus kuin saatana Moskovasta.
   Nyt tulee vain valtiojohtomme olla päästämättä mopoa keulimaan ja diplomatian keinoin syventää rauhan ilmapiiriä maittemme välillä, sotikoon muut sotansa.

 3. No enpä tiedä oliko noin. Itsekkin tuota aikaa muistavana en välttämättä näe asiaa noin positiivisessa valossa. Kyllä Neuvostoliittokin sekaantui meidän asioihimme aika tavalla. Ei pelkästään ulko- ja turvallisuuspolitikkaan vaan myös sisäpolitiikkaan.

  Yle Areenassa on historian kertauksena nähtävissä uusi kahdeksanosainen sarja Kylmänsodan Suomi. Kyllä sen kertoma antaa aika karun kuvan sodan jälekisestä Suomesta aina 1990 -luvun alkuun saakka.

 4. Neukkulan holhous oli kylmää kyytiä, mutta nyt putina yrittää paluuta siihen takaisin.
  Valtiojohtomme pitää pitää pää kylmänä ja tiukasti kieltää kaikki kumartamiset neukkulatyylille.

 5. Juha(t)
  Onko nykyinen sitten parempi Brysselin valvontakoneiston orjina, sillä eikös sellainen ole orja, joka on renkinä omassa maassaan/tuvassaan.

  1. Emme sentään nyt ole tilanteessa, missä naapuri määrää, kuka meillä voidaan valita presidentiksi tai otetaan hallitukseen.
   Kaikki otsa verillä asfalttiin kumartaminen oli liikaa ja samaan aikaan kommunistit määräsivät, kuka kelpasi mihinkään ja mm. sotiemme veteraanit ja lotat mollattiin punakiihkossa sotasyyllisiksi.
   Tätä punavaltaa ei nykyään sentään ole eikä onneksi luultavasti koskaan tule.

 6. EU on äärimmäisen byrokraattinen laitos. Kuten sanonta sanoo, ainoa mikä meidät pelastaa byrokratialta on sen tehottomuus.

  Toisin sanoen, ei hätää. Ei EU pysty meitä paljon kurittamaan, se hukkuu papereihinsa ennen sitä.

  1. Kun suomen perustuslaki on alisteisessa asemassa Unionille, niin sitä kautta heillä on vapaat kädet ”kurittää” yhteiskuntaamme, jolloin olemme kuten nytkin kiltin maksajan asemassa ja otamme vastaan kaiken sen mitä ylhäältä annetaan ( sanellaan ) ja ainakin tähän asti se on ollut miinus merkkinen kansakuntamme kantokyvyssä ( moraalissa )

  1. Eemeli, erosta on vasta vuosi, joten suunta kääntyy kyllä plus merkkiseksi kaikissa mittareissa, kunhan prosyydit alkavat löytää paikkansa, kun EU sitävastoin hakkaa ihan itse nauloja ruumisarkkuunsa.

   1. Erosta on vuosi ja kaikkion mennyt päin p:tä suureellisista ennusteista huolimatta.
    Seuraavaksi saatamme odottaa keskinäisiä rähinöitä briteissä eroinnon kasvaessa muissa osissa.

 7. Ja mitenkäs noi britit saatiin äänestämään eron puolesta. Huijauksella ja valhellisilla väittämillä. Koko homman aloitti öö-luokan politiikko Cameron.Ei siellä Englannin luokkayhteiskunnassa olekaan kuin öö-luokan politiikkoja. Tää nykyinen Boris oikea emävalehtelija. Ja veronmaksajien riesana jonninjoutavat kuninkaalliset.

  1. Neuvostoliitolle Suomi oli kuin lapsivaimo. Myötäilemällä yritimme välttää pahimman. EU:hun mentiin omasta tahdosta. Vaikka liitto vaatii kompromisseja ja joidenkin mielestä olisi parempi erota niin enemmistö suomalaisista silti kannattaa sitä. Niin toimitaan demokratiassa, enemmistö päättää. Venäjän suhteen on toisin. Se on naapuri jonka kanssa pitää yrittää tulla toimeen mutta aidat on syytä pitää kunnossa ja dobermannit eteisessä. Sitten voidaan tarjota kahvit puutarhassa ja jutella mukavia.

 8. Ennen oli Kekkonen Paasikiven linjalla. Kyllä älykkö tiesi mutta virallinen linja oli viisasta ja kaupankäyntikin menestyi aikanaan aikansa.
  Nyt on uusi kausi ja siinä tarvittaisiin Kekkosta.
  Itsenäinen vahva puolustus ja hyvät suhteen. Mehän voimme itsenäisesti puolustaa ettei länsi hyökkää?
  Tervon osa 2 tänään.
  Ohjelma voisi olla jäntevämpi jos Lasse Lehtinen ja Seppo Hovi olisivat tehneet?

 9. Edesmennyt ulkomaankirjeenvaihtaja Erkki Toivanen varoitti suomalaisia vuonna 2007 (Uuden Suomen puheenvuoro-palstalla) ottamasta maahan islamin väkeä. Sanoi, että Britanniassa on kaupunkeja, joissa imaamin sana painaa enemmän kuin maan laki.
  Miksiköhän niin monen monet ”turrvapaikanhakijat” haluavat Ranskasta Britanniaan, että yrittävät sinne vaikka hukkumisvaaraa uhmaten?
  Länsimaahan Ranskakin on.

  Britit lähtivät kouravoimien aikana EU:n sutkipuljusta. Ei heille tarvinnut valehdella. He olivat nähneet saman livenä kuin me muutkin. Sen kun Angela Merkel sanoi:” Tulkoon holtiton maahanmuutto!” Ja katso – holtiton maahanmuutto tuli!
  Toisen samanlaisen aallon, tai pahemmankin on tainnut estää virus nimeltään korona.

  Britannialla on myös tukenaan ja turvanaan isoveli Amerikka.

  1. Eiköhän tätä samaa äänestäjien harhauttamista ja suoranaista valehtelua tapahdu ihan täällä kotisuomessakin kaikkien puolueiden toimesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *