Hillo muuttuikin katkeraksi kalkiksi.

Kirjoitan näin aamutuimaan vähän poliittisesta lähihistoriasta, kun eräästä  ”näytelmästä” on ollut yhtä monta tulkintaa kuin on ollut tulkitsijaakin.

Eli, olin eilen henkilökohtaisessa puhekontaktissa sellaisen entisen kansanedustajan kanssa, joka perussuomalaisista loikkasi perustettuun siniseen tulevaisuuteen.

Nimittäin, hän sanoi, että heille uskoteltiin ja pidettiin jopa varmana, että heidän, entisen puoluejohdon ja viiden ministerinsä vetovoimaa ja statustaan tulee kyllä jäsenistö ja kenttäväkikin ennenpitkää seuraamaan ja jättämään perussuomalaiset ja liittymään heihin ja että Halla-ahon johdolla perussuomalaiset kutistuvat marginaaliin ennen lopullisia hautajaisiaan.

Näin he uskoivat vahvasti ja sanoi sitä päivää katuvansa kun heidän houkutuksiinsa uskoi ja hän ei muka ole ainoa.

Kertoi, että vähitellen totuus alkoi heille paljastua, että eihän siinä sitten niin käynytkään kuin heille annettiin johdon ja ministereiden taholta ymmärtää, kun edes tarvittavia kannatuskortteja ei tahdottu saada kootuksi puolueen perustamiseksi, niin peli oli pelattu ja totuus iski vasten kasvoja karmealla tavalla ja eduskuntavaaleissa sitten tuli se lopullinen niitti ja kansan tuomio ”peräkonttilaisille”.

Nyt hän ei ole kysynyt edes mahdollisuutta palata perussuomalaisiin, häpeä on muka niin valtava siitä, kuinka antoi itseänsä huiputtaa.

Joten, he olivat nenästävedettäviä hölmöjä ja vaikka jotkut siniset sanovat, että heidän loikkauksensa johtui Halla-ahon arvoista, niin se on paska puhetta, syynä oli se paljon puhuttu hillotolppa ja saattoivatpa jopa vähän uskoa itsekkin kuolemattomuuteensa sinisinä ”enkeleinä”.

Toivoi siinä vielä lopuksi perussuomalaisille menestystä vaaleihin ja kaikesta huolimatta antavansa äänensä entiselle puolueelleen ja sanoi vielä että vihainen hän ei ole kuin omalle itselleen, kun poliittinen ura loppui ennenkuin se ehti kunnolla alkaakkaan ja että ainoa nykypolitiikan vastavoima eduskunnassa on perussuomalaiset.

Kerroin, että unohda häpeäsi ja liity perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaaksi, sillä ihminen on erehtyväinen.

 

 

 

 

 

27 vastausta artikkeliin “Hillo muuttuikin katkeraksi kalkiksi.”

  1. Ei niistä kukaan uskonut, että porukka on niin Halla-ahon höynäytettävissä ja lumoissa muinaisraamatun tutkijan sanakiemuroihin, ettei impvaaralainen huomannut taustalla olevan kiero käsitys ihmistä, väristä, roduista, uskonnoista jne. poiketen impivaaran asukkaista, joista möläyksistä sittemmin pääsi jalkapuuhun. Nythän niitä jalkapuita tavitaisiin taas joka kirkonmäelle.

    1. Soini opetuslapsineen kuvitteli, että puolue on heitä varten eikä he puoluetta varten ja tulos on nähtävissä.
      Näyttää siltä, että kepun johto ajattelee samoin kun Soininkin hillopieksut ja tulos on nähtävissä.

      1. Ei voi kepulaiset ainakaan syyttää mediaa, että eivät ole päässeet tuomaan näytelmäkerhonsa käsikirjoitusta julkisuuteen, sillä he ovat saaneet esittää satunäytelmäänä kansalaisille niin laajasti, että Rinteen sadutkin vaikuttavat uskottavilta.

  2. Arvi, kyllä niitä on useampi kuin yksi ”sininen” joka katuu tekemäänsä päätöstä ja onkin nykyään entinen ”sininen”.

    Puolue on huomattavasti moniäänisempi kuin mitä se oli ikinä Soinin aikaan ja hyvä niin.

    1. Mika,- kun nyt kirjoitin tästä yhden edustajan kommenteista, niin sain sillä hänen ulostulollaan vain vahvistuta siihen, että näin minä olen sen koko aja itse myös kokenut ja nyt se tuli sitten ihan sen suulla todistettuakin, joka oli asian ytimessä itse. Ja kuten hän minulle sanoikin, että heitä on paljon jotka tuntevat tulleensa harhaan johdetuksi hyväuskoisuuttaan..

      1. Soinin aikana puolue oli MINÄ MINÄ MINÄ, nykyään perussuomalaiset ovat Me Me Me.

    1. H.K.

      Ja minun blogissanihan ei hevosia haukuta!
      Jaa niin, eihän tämä taidakaan olla minun blogini.
      Mutta antaa olla laitimmainen kerta!

  3. Todellakin näin. Jotkut olivat höynäytettävissä Soinin vallanhimon alttarille. Soini tiesi, jo kevättalvella 2017 ettei kunniankukko laula kesän puoluekokouksessa. Tiesi, että ministerinpesti haihtuu kuin tuhka tuuleen ja siksi hän alkoi masinoida joukkoja taakseen.

    Röyhkeintä oli se, että Soini toimi omian puolueensa äänestäjiä vastaan kilpailevien puolueiden, kepun ja kokoomuksen avulla. Soini oli Sipilän ja Orpon talutusnuorassa, koska halusi säilyttää asemansa ministerinä.

    Siitä häntä sitten puoluekokoukseesa rangaistiin ja joutsenlaulun alkutahdit oli laadittu.

      1. ”Käsitit väärin, tarkoitin Halla-ahon kaakkia.”

        Tässä kohdassa on hyvä huomauttaa, että sinä nyt et tiedä perussuomalaisista, etkä Halla-ahosta yhtään mitään muuta kuin sen minkä paljon parjaamista lööpeistä ja Tampereen kunnallispolitiikan (Kansanuutisten haarakonttorista) olet lukenut.

        Paljon toki kuvittelet tietäväsi, mutta metsäänhän ne aina menevät.

  4. Jos nyt tähän yhteyteen otan vielä kannanoton kehysriihestä, niin on hyvä että perussuomalaiset eivät ole tähän näytelmään suuremmin mielenkiintoa osoittaneet, sillä jos satuja lähdet kommentoimaan, niin käy pian niin, että se punahilkka syökin sen susi hukkasen eikä päinvastoin.
    Mä kuljin herrojen kanssa pellon laitaa, juu juu ja kuljin pellon laitaa juu mä kuljin pellon laitaa…….ja kyllä niillä herroilla tarinoita riittää, juu juu ja tarinoita riittää, juu ja tarinoita riittää……ne katsoo silmiin ja lipevästi kiittää, juu juu ja lipevästi kiittää, juu ja lipevästi kiittää….

    1. Arvi, povasin kehysriihestä dramaattista näytelmäå ”Hevostoimisto” avauksessasi, mutta siitähän onkin tullut ihan täysi komedia. Käydään budjerttiriihtä ilman valtionvarainministeriä, siis ihan aikuisten oikeesti, mitä v****a ?

      ”Työllisyystoimia” ei käytetä enää valtionvarainministeriössä, kun ministeriön virkamiehet eivät päässeet edes lähelle esitettyjä, mielikuvitukseen pohjautuvia vaikutuksia jne.jne.

      Kulut eivät mahdu raameihin, joten levitään raameja, jotta saadaan julkiselle sektorille suunnattuja pysyviä menoja, ilman pysyviä tuloja.

      Kun Keskusta tämän komediateatterin vielä nielee niin nöyryytys on aivan täydellinen.

      Tulevaisuus on kuitenkin siinä mielessä maan kannalta valoisa, että nykyhallitusta huonompaa kokoonpanoa ei kyllä enää voi saada aikaan.

      1. Juhana Vartiaiselta hyvin osuva kommentti:

        ”– ”Uudet hallitusneuvottelut” ovat looginen jatke hallitukselle, joka aloitti tuhlausjuhlalla korkeasuhdanteessa ja lupasi kantaa vastuuta myöhemmin, Juhana Vartiainen toteaa Twitterissä.

        – Kun vastuunkannon aika on tullut eikä koronaan enää voi vedota, pitää luoda uusi ohjelma, jotta voidaan välttää vastuunkanto, Vartiainen jatkaa.”

        https://www.verkkouutiset.fi/juhana-vartiainen-tama-on-tuhlausjuhlien-looginen-jatke/#09b401d7

        1. Korona ei ole alkuunkaan ohi. Hallitus kantaa vastuun, ei persut eikä kokoomuksen verkkouutiset ja Vartiainen.
          Kannattaa pitää jäitä hatussa siitä, mikä väliriihen tulis on. Sopu !

          1. Ei kukaan ole väittänyt koronan olevan ohi, mutta ei siellä koronan selän takana voi loputtomiin lymyillä.

            Vai kantaa hallitus vastuun, mistähän se ihan tarkalleen sitä siten kantaa, kun joka kerta ongelmat johtuvat virkamiehistä?

            Ja taitaa olla ensimmäinen hallitus joka ei ole vastuussa edes lain valmistelusta.

            Kukaan ei taida epäillä, etteikö hallitus saavuta sopua ja hyvä, että savuttaa. Itse asiassa parasta olisi, että sama hallitus jatkaisi myös seuraavan hallituskauden ja joutuisi ihan itse siivoamaan sotkunsa, nimittäin ei tarvi olla kummoinenkaan ennustaja ymmärtääkseen, että niitä tulee lisää.

              1. Ai niin persut, persut ja persut.

                No ei kai muusta voi puhua, kun kaikki aivan idioottimaisemmatkin esitykset joita hallituksen puolelta esitetään menee sukkana sisään, niin jonkinlainen defenssihän siinä pitää ulospäin rakentaa.

  5. Aiheena kaakit:

    ”Ei niistä kukaan uskonut, että porukka on niin Halla-ahon höynäytettävissä”
    .
    ”Käsitit väärin, tarkoitin Halla-ahon kaakkia.”
    .
    ”Vallanhimossaan useat hyppäävät vikurin ratsun rattaille, joka ei tottele mitään, ja, joka on juuri saman mielisten änkyröiden kaakki.”
    .

    **************************************************************************************
    Vallankahvassa olevien sokea seuraaminen – onko oikeaa politiikkaa?

  6. Poliittista tilannetta on mahdoton arvioida asiallisesti, jos on putkinäköisesti hysteerisen persukammoinen ja kääntää aina kaikki asiat ”persuksi”.

  7. Nyt jos kepu hallituksesta lähtee ( mitä en usko ) ja sen jälkeen järjestettäisiin ennenaikaiset eduskuntavaalit syksyllä, niin sinne samaan yhteyteen sopisi sitten kuntavaalitkin siirtää, saataisiin kaksi kärpästä yhdellä iskulla.
    Tämä koko riihisou johtuu vain siitä, kun kepu yrittää näyttää kokoaan suuremmalta ja etsii nyt kadotettua selkärankaansa.

    1. Ei Kepu mihinkään lähde, mutta jos lähtisi niin se ei suinkaan tarkoita uusia eduskuntavaaleja vaan uusia hallitusneuvotteluita.

      1. Kokoomus ja perussuomalaiset tuskin uusiin hallitusneuvotteluihin osallistuvat muuten kuin uusien vaalien kautta.

  8. Sininen (tule)vaisuus on hyvä esimerkki joukkopsykoosista ja toisaalta vahvan johtajan vedosta. Uskottiin, että Soini on messias.

    Halla-aho, monine virheineenkin, ei myy itseään absoluuttisena totuutena kuten Soini. Se on tärkeä ero asenteessa johtajuuteen.

  9. Ainakin Halla-aho usein toistaa olevansa puolueen tärkeiksi kokemien asioiden edistäjä.
    Jussi olisi mielenkiintoista nähdä Hesan pormestarina.
    Ei persuilla olisi hätää Riikka Purrankaan komennossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *