Kuningatar on ”kuollut”, kauan eläköön kuningatar.

Ei Marin ole varmasti itse perheensä ruokia käynyt kaupasta ostamassa, sen on tehnyt ”palvelusväki” ja ostokset on tehty Marinin ja hänen perheensä ”suun mukaisesti”.

Tähän asti kaikki oikein.

Mutta sitten kysytäänkin, kuka lystin maksaa ja jos maksajana on suomen valtio, niin sitten kysytäänkin, onko tällainen ohjeistus annettu ja jos on, niin ei nokan koputtamista.

No, entäpäs jos on toimittu ohjeen vastaisesti, niin kenen toimesta ja kenen käskystä ja kehoituksesta.  Jos ohjeistuksen on antanut virkamies, niin hän on tehnyt virkavirheen, hänen on erottava.

Mutta jos ja kun virkamies on vain noudattanut ohjeistusta, jonka on Marinilta saanut, niin Marinin on erottava.

Ei tämä ole tämän vaikeampi yhtälö ja ei sitä virhettä korjata sillä, että lupautuu jälkeenpäin ruokansa maksamaan, kun on kermakipolta yllätetty housut kintuissa.

Vaikka teon rahallinen arvo onkin toissijainen kysymys, niin ei se 14000 euroa silti ole pikkuraha muille kuin niille, jotka jo kuukaudessa tienaavat vastaavan summan kuten Marinkin.

Kun eilen tästä samasta aiheesta kirjoitin, niin siitä kirposi yhtä monta tulkintaa kuin oli tulkitsijaakin, niin nyt en jätä tulkinnoille sijaa ja sanon että..

Marinin on erottava, jos ja kun jäljet johtavat ”sylttytehtaalle”.

 

21 vastausta artikkeliin “Kuningatar on ”kuollut”, kauan eläköön kuningatar.”

  1. Koska kirjoitin tästä edellisen kommentin, totean, tämä Arvin juttu on täyttä humpuukia. Satukirjaan se kelpaa, mutta mitä vähimmin politiikanteon välineeksi.

    1. En ole pääministeri ( vielä ) mutta itse eroaisin ja nostaisin käteni pystyyn virheen merkiksi.

          1. Henkilönä Marin ei ole salannut mitään, vaan kanslia omasta toimestaan ennen kuin aisat on pengottu. Ja nyt hän jopa haluaa kaivaa ja selvittää muiden tekemät päätökset juurta jaksaen, josta hän nyt henkilökohtaisesti on saanut siipeensä.
            Tällainen on juuri IP- lehtien rooli impulssina niille jotka poliittisesti haluavat käyttää asioita väärin.

            1. En Heikki tästä enempää kinaa kanssasi, sanon vaan että aika näyttää lakaistaanko ”roskat” vain maton alle, sehän on se ”maan tapa”.

    2. Heikin analyyttinen ajattelu riittää kommentin nimittelyyn, ei muuhun.

      Kun jonkun tapa ajatella poikkeaa täysin Heikin ajattelusta, niin se on heti hänen mielestään täyttä humpuukia.

  2. Eräs bloggaaja kirjoitti sensuurin hallitsemassa avauksessa:
    Onhan tuo nyt ihan törkeätä, että pääministeri, joka on käytettävissä 24/7, saa moisen ateriaedun.

    [ Ajassa : 1.6.2021 09:51 ]

    **************************************************************************************

    Kun vastaksen ei kelvannut sensuroivalle blogin avaajalle, niin laitan vastakseni tänne, toivottavasti avomielisempään blogiin.
    .
    Pääministeri saa perheelleen ilmaisen asunnon ja ruoan. On aivan törkeää. että hänet pakotetaan käyttämään osan 17000 € /kk palkastaan perheen vaateiden ostoon. Niin ja onhan perheellä muitakin menoja – miksei niitäkin kustanneta verovaroista?

  3. Täytyy ihmetellä tällaista otsikkoa:
    ”Iltapäivälehtien lööppijournalismilta on pudonnut pohja pois”

    *
    Onhan noita lööppijulkaisuja ollut iät ja ajat. eikä ’pohja’ ole koskaan pudonnut pois.

    Esimerkiksi:
    Seiska (aiemmin 7 päivää) on Aller Median julkaisema suomalainen juorulehti ja viihteellinen aikakauslehti, joka perustettiin vuonna 1992. [ Lähde. Wikipedia]

  4. Pääministeri syököön rauhassa aterioida joita valtio suvaitsee tarjota kokkinsa välityksellä. Mutta muuten ostettava tokkiinsa omilla rahoilla kaupasta.

  5. Uuden Suomen kuvateksti. Eivät anna lukee juttua jos ei maksa.

    Aamiaiskohu. Kuka teki virheen? Eduskunnan entisen talouspäällikön Pertti J. Rosilan mukaan syyllinen on selvä, eikä nyt puhuta Sanna Marinista (sd).

  6. Mistä tämä kokki tähän tuli?

    Niin, onhan se selvää että Sannan Marin, pieni nainen, ei jaksa 850 euron edestä syödä kuukaudessa – mies ja lapsi varmaan auttavat syömisessä.

    Kasvisruoka on toki aika kallista.

    ******************************************************************************************
    Marin kasvoi sateenkaariperheessä äitinsä ja tämän naisystävän kanssa. Marinin äiti ja isä olivat eronneet Sannan ollessa vielä pieni muun muassa isän alkoholismin vuoksi. Perhe oli köyhä ja työväenluokkainen. Kesäkuun 2020 lopulla Marinin Lauri-isä kuoli 66-vuotiaana.

    Marin on naimisissa viestintäkonsultti Markus Räikkösen kanssa. He tapasivat, kun Marin oli 18-vuotias.[3] Parille syntyi tytär 28. tammikuuta ja he menivät naimisiin 1. elokuuta 2020. Perhe asuu pääministerin virka-asunnossa Kesärannassa, mutta heidän vakituinen kotinsa on Tampereella. Marin on kertonut olevansa kasvissyöjä. [ Lähde . Wikipedia ]

  7. On pidettävä mielessä, että Sanna Marinin ruokalaskut hyväksyneet virkamiehet ovat hierarkiassa pääministeriä alemmassa asemassa.
    He ymmärsivät olla urputtamatta laskuista. – pelko ohjasi ’vähäisiä’ virkamiehiä.

    ***************************************************************************************
    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6454bc8a-f9ef-478e-9f42-74da97687153

    Sanna Marin maksattaa perheensä aamiaiset verovaroista – kuitit salataan yksityisasiana

    Edun lakiperusta on kyseenalainen. Valtioneuvoston kanslia vetoaa ministeripalkkiolain kuudenteen pykälään, jonka mukaan:

    ”Pääministerillä on asunto valtion talossa, jonka kunnossapito, lämmitys ja valaistus sekä sisustus kustannetaan ja tarpeellinen henkilökunta maksetaan valtion varoista”.

    Lista ei sisällä elintarvikkeita eikä niitä mainita lain esitöissäkään. Iltalehti ei ole saanut valtioneuvoston kansliasta ymmärrettäviä perusteluja sille, miksi Kesärannassa perheineen vakituisesti asuvan pääministerin aamiaistarpeet katsotaan valtion varoista maksettaviksi.

    Iltalehti pyysi myös saada valtioneuvoston kanslian päätöksen, jolla pääministerin ruokaostoksia on päätetty ottaa valtion maksettavaksi. Päätöksiä ei ole toimitettu.

  8. On naurettavaa kirjoittaa jostakin ’lööppijournalismista’.

    ****************************************************************************
    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008015562.html

    POLIISI on kertonut aloittavansa esiselvityksen pääministerin ateriakorvauksesta. Selvityksen kohteena ei ole pääministeri Marinin vaan virkamiesten toiminta. Selvitys koskee siis sitä, että pääministerille on korvattu aterioita, vaikka ministeripalkkiolaki ei tätä ainakaan sanamuotonsa perusteella näytä mahdollistavan.

    ******************************************************************************

    Jos ruoka-avun vastaanottajan eettinen omatunto pelaisi, niin mitään poliisitutkintaa ei tarvittaisi.

    ******************************************************************************
    HS:

    KÄYNNISSÄ oleva pääministerin ruokaetuun liittyvä kohu juontaa juurensa vuonna 2010 valtioneuvoston kanslian antamaan ohjeistukseen. Ohjeistuksessa todetaan, että pääministerin virka-asuntoon kuuluvia muita palveluita ovat muun ohella ruokailuun liittyvät palvelut.
    .
    Valtioneuvoston kanslian alivaltiosihteeri Timo Lankinen sanoi maanantaina HS:lle, että ruokaetua supistettiin vuonna 2019, kun sitä tarkasteltiin uudelleen. Asia otettiin Lankisen mukaan uudelleen-tarkasteluun, koska pääministeri Antti Rinne (sd) halusi selvyyden asiaan.
    .
    ”Silloin täsmennettiin, että siihen kuuluvat aamiaistarvikkeet ja kylmänä toimitettavat tarvikkeet. Tätä siis silloin täsmennettiin niukemmaksi. Aikaisempi ohje oli, että virka-asunnolla saa yleisesti ruokailuun liittyviä palveluja. Nyt voi siis tilata aamiaistarvikkeita ja kylmänä toimitettavia aterioita”, Lankinen sanoi.

    1. Laki ei asiaa mahdollista, joten aikaisemmatkin toimet olivat lain perusteella lainvastaisia.
      Millähän perusteella yleensäkään päätettiin selkeästi toimia lain vastaisesti?
      Sinänsä mielenkiintoista on sekin, että alivaltiosihteeri Lankinen ei ymmärtänyt edes selvittää verotusasiaa.
      Onko mies siis kyvytön tehtäviinsä vai mentiinkö vain mutu-periaatteella vastuista piittaamatta?

  9. Nyt Marin sitten uhriutuu, kun on joutunut median jahtaamaksi, mutta jos vilkaiseen aamiaispöydässään peiliinsä, niin siellähän se jallu luuraa

  10. Mielestäni koko Marin- tapauksen ydin on tässä:

    Jos ruoka-avun vastaanottajan eettinen omatunto pelaisi, niin mitään poliisitutkintaa ei tarvittaisi.

    *
    Marin varmaan on tuntenut sisimmässään, että ei ole oikein, että hän, suurta palkkaa (17000 €/kk) nauttivana, maksattaa perheensä ruokamenot valtion budjetista ( = veronmaksajilla)

    Se, että joku toinen (Esim. Lipponen) on tehnyt samoin, ei ole mikään puolustus.

  11. ”Vasta uutisten myötä pääministeri päätyi arvioimaan ateriaetunsa käytön uudelleen ja poliisi harkitsemaan virkarikostutkinnan aloittamista virkamiehistä, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Jarno Liski.
    Iltalehti kertoi viikko sitten tiistaina, että pääministeri Sanna Marin (sd) maksattaa omat ja perheensä aamiaiset valtion varoista. Sittemmin on käynyt ilmi, että hän on maksattanut paljon muutakin. Kaikkiaan pääministeriperheen yksityisiä ruokamenoja on katettu valtion varoista yli 14 000 euron arvosta.

    Yllättävää syntyneessä keskustelussa on ollut se, että Iltalehteä on moitittu voimakkaasti asian uutisoimisesta. Erityisesti suuttumusta on herättänyt otsikossa käytetty ilmaisu ”maksattaa”. Maksaa verbin teettomuoto eli kuratiivi tarkoittaa, että Marin on ”pannut maksamaan” tai Marin on ”antanut maksaa” aamiaisensa.

    Tämä kritiikki vie uutisaiheen keskeisten asioiden äärelle. Marin todellakin on maksattanut perheensä elantomenoja veronmaksajilla. Olennaista on kuitenkin ymmärtää, että Marin ei ole päättänyt edun tarjoamisesta. Hän on päättänyt ainoastaan edun käyttämisestä.” – Iltalehti 1.6.2021 otsikolla ”Analyysi: Pääministerin maineen varjeleminen ajoi hyvän hallinnon ja julkisuusperiaatten edelle”. (Artikkelin kirjoittanut toimittaja Jarno Liski.)
    ——————————————-
    Toimittaja Liski tunnetaan tutkivana journalistina, joka käsittelee jutuissa usein taloussotkuja ja korruptioita.

    Kun kyseinen toimittaja toi artikkeleissaan esille keskustan ministerin Katri Kulmunin ministerion piikkiin kustannettua esiintymiskoulutusta, ei kuulunut kuin hurraahuutoja ja hyväksyvää muminaa.
    Annas olla, – kun samainen toimittaja toi esiin pääministeri Sanna Marinin ateriasekoilut, punavihreyden kannattajat ovat käyneet sosiaalisessa mediassa sutena toimittaja Liskin kimppuun (tämä selvenee mm. twitterissä).

    Ehkä toimittaja Jarno Liski ei tiennyt, että kommunistiseen ideologiaan kuuluu tänäkin päivänä henkilöpalvonta, ja toimittaja on kajonnut Pyhään henkilöön. Sanna Marinhan ja hänen naiskaaderinsa hallituksessa saattavat onnistua siinä, missä suuri ja mahtava Neuvostoliitto ei onnistunut talvi-ja jatkosodassa – tuhoamaan Suomen itsenäisyyden viemällä Suomi tulonsiirtounioniin ja sitä kautta liittovaltioon ( elvytyspaketti) sekä tehostamalla itsenäisen Suomen tuhoamista ilmastovouhotuksella ja holtittomalla velanotolla.

  12. Juu , ihan pelkkää kateutta, eik’s vaan? (heh.) – voi meidän pikku-viikarimme .
    .
    ”Vasta uutisten myötä pääministeri päätyi arvioimaan ateriaetunsa käytön uudelleen ja poliisi harkitsemaan virkarikostutkinnan aloittamista virkamiehistä, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Jarno Liski.

    Iltalehti kertoi viikko sitten tiistaina, että pääministeri Sanna Marin (sd) maksattaa omat ja perheensä aamiaiset valtion varoista. Sittemmin on käynyt ilmi, että hän on maksattanut paljon muutakin. Kaikkiaan pääministeriperheen yksityisiä ruokamenoja on katettu valtion varoista yli 14 000 euron arvosta.”

    *
    Mikä ahneen palkka olikaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *